Titulinis » Naujienos » M. Armalis dar kartą puikiai žaidė Švedijoje, M. Kaleinikovas toliau dominuoja Lenkijoje

M. Armalis dar kartą puikiai žaidė Švedijoje, M. Kaleinikovas toliau dominuoja Lenkijoje

2022-10-17
hockey.lt informacija
Praėjusį savaitgalį Lietuvos ledo ritulininkai surengė dar daugiau puikių pasirodymų savo klubuose užsienyje.
 
Dar vienas itin sėkmingas rungtynes Švedijos aukščiausiose lygoje sužaidė Mantas Armalis. Mūsų šalies atstovas atrėmė 25 iš 26 metimų į jo vartus bei padėjo „Leksands“ po pratęsimo 2:1 palaužti lygos lyderę „Vaxjo“ komandą.
 
Slovakijos aukščiausioje lygoje dvejose dramatiškose rungtynėse sudalyvavo „Spisska Nova Ves“ su Nerijumi Ališausku: ji po pratęsimo 3:2 laimėjo prieš „Presov“, o vėliau taip pat po pratęsimo 1:2 nusileido „Kosice“ klubui. Lietuvos rinktinės kapitonas antrajame susitikime atliko rezultatyvų perdavimą vieninteliam savo komandos įvarčiui.
 
Dar porą įsimintinų pasirodymų Lenkijos aukščiausioje lygoje surengė Markas Kaleinikovas. Lietuvis  abejose savaitgalio rungtynėse pelnė po įvartį bei atliko po vieną rezultatyvų perdavimą, tačiau jo atstovaujama „Jastrzebie“ komanda 2:3 nusileido „Katowice“ ledo ritulininkams ir taip pat 2:3 po pratęsimo pralaimėjo „Unia Oswiecim“ klubui.
 
Norvegijos aukščiausioje lygoje Paulius Gintautas pasižymėjo rungtynėse su „Gruner“, kurias jo atstovaujama komanda laimėjo 7:3. Puolėjui tai buvo 4 įvartis šiame sezone
 
Sėkmingai Norvegijos antrajame divizione toliau rungtyniauja Dominykas Bogdziulis: iš pradžių pelnęs įvartį bei atlikęs du rezultatyvius perdavimus jis padėjo „Nidaros“ komandai 5:1 susitvarkyti su „Gjovik“ ledo ritulininkų pasipriešinimu, o vėliau prie įspūdingos pergalės 8:0 prieš tuos pačius varžovus jis vėl pridėjo įvartį bei du rezultatyvius perdavimus . Tuo tarpu Laurynas Lubys nuo suolo stebėjo „Lorenskog“ pergalę 4:0 prieš „Furuset“ komandą.
 
Prie pergalės rezultatyviu perdavimu Suomijos „Mestis“ lygoje prisidėjo Martynas Grinius. Lietuvio atstovaujama komanda 4:2 nugalėjo „K-Vantaa“ ir po pergalės prieš vienus lygos lyderių pakilo į 11 poziciją 14 komandų lygoje.
 
Prancūzijos antrajame divizione rezultatyvų perdavimą atliko ir geriausiu rungtynių žaidėju savo komandoje buvo pripažintas Edgaras Protčenko, bet „Nantes“ netikėtai 1:4 nusileido „Tours“ komandai.
 
Vengrijos ledo ritulio lygoje „FEHA 19“ patyrė du pralaimėjimus: 1:2 po baudinių serijos nusileisdama „Dunaujvarosi Acelbikak“ ir 2:5 sulupdama prieš „DEAC“. Ugnius Čižas abejose rungtynėse puolime nepasižymėjo, o antrajame susitikime jis buvo nubaustas 2 baudos minutėmis.
 
Eimantas Noreika Alpių ledo ritulio lygoje užsidirbo dvi baudos minutes, o „Steel Wings“ po pratęsimo 1:2 turėjo pripažinti „Fassa Falcons“ pranašumą.
 
Suomijos trečioje lygoje „JHT“ šįkart žaidusi be Kosto Gusevo 3:2 nugalėjo „Karhu Ht“ klubą.