Titulinis » Naujienos » M. Armalis atnešė dar vieną pergalę Švedijoje, A. Bosas pelnė įvartį Vokietijoje

M. Armalis atnešė dar vieną pergalę Švedijoje, A. Bosas pelnė įvartį Vokietijoje

2023-02-19
hockey.lt informacija
Savo sezonus tęsia užsienyje rungtyniaujantys Lietuvos ledo ritulininkai. Kviečiame susipažinti su jų pastarųjų dienų pasirodymais.
 
Dar vieną fantastišką pasirodymą Švedijos čempionate surengė Mantas Armalis. Vartininkas atrėmė 30 iš 31 į jo vartus skriejusių metimų ir padėjo „Leksands“ klubui 2:1 parklupdyti „Brynas If“ komandą.
 
Po pergalės „Leksands“ pakilo į penktąją poziciją Švedijos čempionate, o nuo trečioje vietoje žengiančių „Vaxjo“ ledo ritulininkų jie atsilieka vos trimis taškais. Geriausių lygos vartininkų rikiuotėje M. Armalis pagal atremtus metimus pakilo į antrąją poziciją (92.65%).
 
Slovakijos čempionate „Spišska Nova Ves“ klubas po baudinių serijos 4:5 nusileido „Slovan“ ledo ritulininkams. Pralaimėtojų gretose Nerijus Ališauskas ant ledo praleido 22:24 min. ir du kartus atakavo varžovų vartus. Lietuvio klubas po šių rungtynių išliko ketvirtoje turnyrinės lentelės pozicijoje.
 
Norvegijos pirmenybėse „Sparta“ klubas su Pauliumi Gintautu iš pradžių po baudinių serijos 3:2 palaužė „Manglerud Star“ komandą, bet vėliau net 1:7 nusileido „Storhamar“ klubui. Pirmose rungtynėse 4:03 min. ant ledo praleidęs lietuvis kartą atakavo į vartus ir gavo dvi baudos minutes, o antroje dvikovoje jis ant ledo praleido 2:24 ir du kartus metė į vartus.
 
Po nesėkmės prieš artimiausius konkurentus „Sparta“ nukrito į trečiąją poziciją Norvegijos čempionate.
 
Lenkijos čempionate reguliarųjį sezoną užbaigė „GKS JHK Jastrzebie“ ekipa. Paskutinėse savo reguliaraus sezono rungtynėse Markas Kaleinikovas nepasižymėjo, o jo ekipa 4:3 palaužė „GKS Tychy“ komandą.
 
Reguliarųjį sezoną „JHK GKS Jastrzebie“ baigė penktoje pozicijoje, o jų varžovas ketvirtfinalyje paaiškės po paskutinių reguliaraus sezono rungtynių. 35 rungtynes šį sezoną Lenkijoje sužaidęs M. Kaleinikovas per jas pelnė 17 įvarčių bei atliko 15 rezultatyvių perdavimų.
 
Vengrijos pirmenybių ketvirtfinalio seriją dramatišku pralaimėjimu pradėjo „FEHA19“ su Ugniumi Čižu. Pirmosiose rungtynėse išvykoje „FEHA19“ po pratęsimo 3:4 pralaimėjo čempionato favoritei „Budapest Jegkorong Akademia“ komandai. Šiose rungtynėse puolėjas iš Lietuvos užsidirbo 2 baudos minutes.
 
Alpių ledo ritulio lygoje dvi pergales iškovojo „Steel Wings“ ledo ritulininkai 2:1 įveikę „Fassa“ ir 6:2 nugalėję „Gherdeina“ klubą. Nugalėtojai šiose rungtynėse vertėsi be Eimanto Noreikos, kuris negalėjo padėti savo komandai dėl ligos. Antrajame pirmenybių etape „Steel Wings“ tarp penkių komandų žengia paskutinė.
 
Suomijos antrajame divizione dvi skaudžias nesėkmes patyrė „Peliitat“ klubas, kurio garbę gina Martynas Grinius. „Peliitat“ 1:6 nusileido „RoKi“ klubui ir 0:8 nepasipriešino „Hermes“ komandai. Pirmajame susitikime 19:29 min. ant ledo praleidęs Lietuvos rinktinės puolėjas laimėjo 6 ritulio įmetimus iš 14 ir net 7 kartus metė į vartus, o antrose rungtynėse per 15:15 min. jis užsidirbo 2 baudos minutes, laimėjo 3 iš 11 ritulio įmetimų ir 5 kartus metė į vartus.
 
„Mestis“ čempionate „Peliitat“ išlieka 12 pozicijoje.
 
Vokietijos trečioje lygoje Arnoldas Bosas pelnė įvartį, bet jo neužteko rungtynėse su „Fuchse Duisburg“ klubu, kurias „Black Dragons“ pralaimėjo 2:5. Po pralaimėjimo lietuvio ekipa žengia dešimtoje vietoje, o 32 įvarčius pelnęs ir 25 rezultatyvius perdavimus šį sezoną atlikęs A. Bosas išlieka rezultatyviausiu savo komandos žaidėju.
 
Prancūzijos antrajame divizione svarbią pergalę iškovojo „Nantes“ klubas, kuriam atstovauja Edgaras Protčenko. Gynėjo atstovaujama komanda 3:2 palaužė „Marseille Spartiates“ ledo ritulininkus. Prie pergalės lietuvis prisidėjo rezultatyviu perdavimu ir dviem metimais į vartus.
 
Šį sezoną E. Protčenko per 20 rungtynių pelnė 4 įvarčius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus. „Nantes“ žengia devintoje pozicijoje ir iki reguliaraus sezono finišo likus trims rungtynės nuo pozicijos garantuojančios atkrintamąsias varžybas juos skiria du taškai.
 
Norvegijos antrajame divizione dvi pergales iškovojo „Hasle-Loren“ klubas, kurio vartus saugo Laurynas Lubys. Ši ekipa 6:3 ir 7:2 nugalėjo „Furuset“ atstovus. Abejose rungtynėse be keitimų žaidęs lietuvis pirmajame susitikime atrėmė 30 iš 33, o antrajame 23 iš 25 metimų į jo vartus. Kitose šios lygos rungtynėse „Nidaros“ be Dominyko Bogdziulio 2:3 po pratęsimo nusileido „Narvik“ klubui.
 
Po šio savaitgalio rungtynių „Nidaros“ išlieka pirma, o savo sezono pergalių sąskaitą padvigubinęs „Hasle-Loren“ klubas jau nebepakils iš paskutinės pozicijos lygoje. 12 rungtynių šiame sezone sužaidęs L. Lubys iš viso atrėmė 89,4% varžovų metimų ir tarp visų savo pozicijos žaidėjų žengia aštuntas.
 
Vokietijos ketvirtoje lygoje „Adendorfer“ su dviem lietuviais dukart identiškais rezultatais 7:3 nugalėjo „ECW Sande“ ir „Wunstorf Lions“ komandas. Pirmosiose rungtynėse Domantas Čypas pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą, o antrose pridėjo tris rezultatyvius perdavimus. Tuo tarpu jo kolega Ruslanas Černychas abejose dvikovose nepasižymėjo.
 
„Adendorfer“ savo regione žengia trečia, o 12 įvarčių pelnęs ir 22 rezultatyvius perdavimus atlikęs D. Čypas tarp rezultatyviausių lygos gynėjų užima antrąją poziciją.
 
Švedijos ketvirtoje lygoje dramatišką pralaimėjimą patyrė „Kovlands“ klubas. Elvinas Karla atrėmė 18 iš 25 metimų į jo vartus, o jo ekipa po pratęsimo 6:7 nusileido „Brunflo“ atstovams. Po pirmojo pralaimėjimo per tris rungtynes „Kovlands“ tarp keturių į aukštesnę lygą pretenduojančių komandų žengia antra.