Titulinis » Naujienos » M. Armalis antrą kartą sezone į savo vartus nepraleido nė vieno įvarčio

M. Armalis antrą kartą sezone į savo vartus nepraleido nė vieno įvarčio

2022-10-13
hockey.lt informacija
Fantastiškai sezoną Švedijos aukščiausioje lygoje pradėjęs Lietuvos rinktinės ir „Leksands“ vartininkas Mantas Armalis surengė dar vieną nepriekaištingą pasirodymą.
 
Ketvirtadienį Lietuvos rinktinės narys atrėmė visus varžovų bandymus atakuoti jo vartus – 31 atremtas metimas leido „Leksands“ prieš „Timra“ iškovoti minimalią pergalę 1:0. Tai jau antrasis „sausas“ M. Armalio pasirodymas šiame sezone, tokį patį pasiekimą lietuvis buvo užfiksavęs rungtynėse su „Skelleftea“ klubu.
 
Po šių rungtynių M. Armalis dar labiau įtvirtino savo pozicijas geriausių lygos vartininkų rikiuotėje ir šiuo metu jis užima pirmąją vietą pagal abi svarbiausias kategorijas: atremtus metimus (94,48%) ir per 60 žaidimo minučių vidutiniškai praleidžiamus įvarčius (1,67). Negana to, mūsų šalies atstovas taip pat yra iškovojęs daugiausiai pergalių (5) bei sužaidė daugiausiai rungtynių nepraleidžiant nė vieno įvarčio (2).
 
Pergalė leido „Leksands“ pakilti į penktąją poziciją Švedijos čempionate, o jau šeštadienį jų laukia dvikova su lygos lydere „Vaxjo“ komanda.