Titulinis » Naujienos » LRML čempionato apžvalga

LRML čempionato apžvalga

2016-02-24
LRML informacija
 Vasario 10-tą dieną LRML B grupės lyderis ORKL be vargo pasiėmė tris taškus rungtynėse su viena iš grupės autsaiderių- "Lokių" komanda. Didesnę intrigą  žiūrovai galėjo išvysti nebent antrajame kėlinyje, kai "Lokiai" parodė charakterį ir net tris kartus nuginklavo Martiną Petiulį gynusį ORKL vartus. Tačiau net ir antrąjį kėlinį pergalingai baigė aikštės šeimininkai,  penkis kartus privertę iš savųjų vartų ritulį išsiiminėti Eduardą Stankevičių. Galutinis rungtynių rezultatas 8:3 ORKL komandos naudai, jos gretose po vieną įvartį pelnė Domantas Varnys, Vladas Seniut, Sergejus Bogdanovas ir Darius Tovianskij. Po porą kartų pasižymejo tėvas ir sūnus Nikolajus ir Artiomas Sidorovai. "Lokių" komandoje savo  rezultatyvumo sąskaitas papildė Aleksandras Mustafinas, Aleksejus Kirija ir Eduardas Gujžauskas.
 
Vasario 14-tą įvyko dvejos rungtynės, pirmose, B grupės komandų akistatoje susitiko dėl geresnės turnyrinės lentelės vietos ir lengvesnio varžovo atkrintamosiose varžybose "besistumdantys" Elektrėnų "Sporto Centro" ir Vilniaus "Meteoro" vyrai. Visi tie, kas rado laiko ateitį į Elektrėnų ledo areną tikrai nepasigailėjo, juk ne taip dažnai net ir mėgėjų ledo ritulyje gali išvysti penkioliką įvarčių ir tokią įtampą.
 
Jau 14-tą rungtynių sekundę vilnietis Gintautas Bulauka pralaužia elektrėniškių gynybą ir pelno savo penktąjį įvartį čempionate. Tačiau vos už kelių minučių Deimantas Kazlauskas rezultatą išlygina. 8-tą minutę "Meteoro" puolėjas Vadimas Kozlovas išnaudoja "daugumą" ir vėl į priekį išveda svečius, tačiau ši persvara išsilaiko vos porą minučių kol elektrėniškis Simonas Zaleckis vėl rezultatą išlygina. "Meteoras" nepasimeta ir po Vitalijaus Daukševičiaus įvarčio vėl išsiveržia į priekį, tačiau jų spurtą ir vėl užgesina aikštės šeimininkai, tą padaro Andrius Karpičius. Likus kėlinyje žaisti tris minutės "Meteoro" atakų lyderis Gintautas Bulauka eilinį kartą pasiunčią ritulį į priešininkų vartus, tačiau pergalingai pabaigti pirmosios rungtynių dalies vilniečiams nepavyksta, minutė iki kėlinio pabaigos rezultatą  lygina Donatas Vaicikauskas.
 
Po tokio pirmojo kėlinio žiūrovai nedrįso spėlioti rungtynių baigties. Antrasis prasidėjo elektrėniškio Manto Adomėno įvarčiu, po kurio "Sporto Centras" pirmą kartą rungtynėse išsiveržė į priekį. Tačiau ne už ilgo sekė aikštės šeimininkų pražanga, kurią iškart pasinaudoja svečiai ir Vitalijus Daukševičius lyginą rezultatą. 29-tą minutę Vadimas Kozlovas vėl į priekį išveda vilniečius, tačiau įtvirtinti persvaros nepavyksta, antrajame kėlinyje likus žaisti vos pusantros minutes Tadas Radvila deda kėlinio tašką ir tablo nušvinta skaičiai 5:5.
 
Vos prasidėjus trečiajam, lemiamam kėliniui įvyksta rungtynių lūžis. Iš pradžių Simonas Zaleckis o paskui ir Dmitrijus Grikien nuginkluoja "Meteoro" vartininką ir pirmą kartą per susitikima viena iš komandų įgyja dviejų įvarčių persvarą. Vilnietis Vitalijus Daukševičius šį skirtumą sušvelnino ir "Meteoro" komanda pačioje susitikimo pabaigoje netgi turėjo žaidėjų pranašumą ir keletą gerų progų, visgi aikštės šeimininkai atsilaikė ir "Sporto Centras" šventė pergalę rezultatu 8:7.
 
Iškart po šių rungtynių, tuose pačiuose Elektrėnų ledo rūmuose susitiko didžiausia turo intrigą turėjusios sukurti komandos. Dėl A grupės lyderio pozicijos susikovė Trakų "Galvė" ir Vilniaus HC "Hockey Punks" žaidėjai. Pirmajame rate po itin atkaklios ir permainingos kovos 3:2 pergalę šventė vilniečiai, šiose rungtynėse aikštės šeimininkai buvo pasiryžę siekti revanšo.
 
Antrąją susitikimo minutę prasižengia trakiškiai, "pankai" iš karto tuo pasinaudoja ir Ernestas Čepulis išveda vilniečius į priekį. Aštuntąją minutę jau šeimininkų puolėjas, greitasis Jaroslavas Chairulinas rezultatą išlygina. Tačiau jau po minutės "Galvės" žaidėjas Kęstutis Maslauskas prasižengia ir Ernestas Čepulis vėl sėkmingai išnaudoja "pankų" daugumą.
 
"Hockey Punks" puolėjai Darius Buiko ir Imanolis Carcamo antrajame kėlinyje leidžia atsiplėšti svečiams net trimis įvarčiais, tačiau Romualdas Poteiko šį atotrūkį kiek sumažina įmušdamas antrajį "Galvės" įvartį. Visgi eilinę šeimininkų pražangą vėl puikiai išnaudoja "Hockey Punks" ledo ritulininkai ir kėlinys baigiasi 5:2 vilniečių naudai.
 
Mes nežinome ką pertraukos metu rūbinėje kalbėjosi "Galvės" komanda, tačiau į paskutinį kėlinį jie sugrįžo ant ledo pilni ryžto pakeiti susitikimo eigą. Vilnietis Andrius Glušakovas gauna greitą pražangą ir dabar jau "Galvė" išnaudoja persvarą, tai padaro Raimondas Vaškevičius. 43-čią minutę Tomašas Vaškevičius įmuša dar vieną įvartį ir trakiškiai pradeda alsuoti "pankams" į nugarą. Prasideda lemiamas momentas, psichologinė dvikova, kurios lemtis dažniausiai nulemia ir rungtynių rezultatą. Nerijus Pranckus pelno itin svarbų įvartį "pankams", leidžiantį kiek atleisti vidinį svečių psichologinį susikaustymą, o po minutės Ernestas Čepulis jau sudaužo aikštės šeimininkų viltis. Dar vieną įvartį prideda Karolis Andrikonis ir pankai antrą kartą šiame sezone įveikia Trakų "Galvę". Galutinis rezultatas 8:4.
 
18-tą dieną tie patys "Hockey Punks" vėl išbėgo ant ledo, šį kart juos priėmė grupės autsaideriai- "Tauro" komanda. Pirmąjį savo sezoną žaidžiantys Artūro Katulio ir Dimos Gnitko auklėtiniai turėjo pasisemti neblogos žaidybinės praktikos, nes jų varžovas pasirinko ne "buldozerio" taktiką stengiantis pelnyti kuo daugiau įvarčių, o žaidybinių elementų kokybinio šlifavimo prioritetą. Net du įvarčius "pankai" pelnė mažumoje, tai padarė Darius Buiko ir gražiai vienas prieš vieną išbėgęs Šarūnas Nacevičius, dar trys ivarčiai Edvardo Charžausko, Nerijaus Pranckaus ir to paties Dariaus Buiko sąskaitoje. Visumoje rungtynės praėjo kovingai, abi komandos stengėsi žaisti įdomų ir protingą ledo ritulį. Galutinis rezultatas 5:0 "Hockey Punks" naudai, beje "pankų" vartininkui Andriui Kirijakui tai pirmas "sausainis"  LRML sezone.
 
Vasario 19-tą dieną Kaune, į antrąją grupės vietą besikėsinantys  vietos "Velniai" priėmė vis dar teorinių šansų pakliūti į atkrintamasias turinčius Vilniaus "Vilkus". Jau pirmąjame kėlinyje aikštės šeimininkai padėjo tvirtus pamatus susitikimo baigčiai, kai Tadas Čepkauskas, Dainius Tumėnas ir Grantas Milašauskas triskart nuginklavo vilniečių vartininką Martiną Petiulį. Antrajame kėlinyje Remigijus Bigenis ir Kasparas Plungė pridėjo dar porą įvarčių ir tik trečiasis kėlinys baigėsi taikiai, komando apsimainė įvarčiais, Vilniaus komandoje tai padarė Pavelas Jermakovas, o Kauno-Giedrius Šeputis. 6:1 "Velnių" komanda įsirašė tris taškus.