Titulinis » Naujienos » LRML B grupėje - lyderių pasikeitimas. A grupėje „Trakai“ sutriuškino „Taurą“

LRML B grupėje - lyderių pasikeitimas. A grupėje „Trakai“ sutriuškino „Taurą“

2016-02-01
LRML informacija
 Sausio 27 dieną, Pramogų arenoje įvyko taip vadinamasis „Vilniaus derbis",  B grupės lyderis „ORKL" žaidė „namuose" prieš  ketvirtoje pozicijoje buvusius „Meteoro"  ledo ritulininkus.  Pirmąjį ratą be pralaimėjimų žengęs  „ORKL" įprato be vargo laimėti , vienintelę  rimtesnę intrigą tuo  metu sukūrė būtent „Meteoras", tik paskutinėmis minutėmis leidęs „ORKL" vyrams išgelbėti rungtynes.
 
Ne išimtis tapo ir antroji šių komandų akistata.  „ORKL" užtikrintai pradėjo žaidimą, jau antrąją minutę Domantas Varnys privertė „Meteorą" traukti ritulį iš savųjų vartų tinklo, tačiau persvaros iki kėlinio pabaigos išlaikyti nepavyko, 17-tą minutę Vytautas Kristopavičius rezultatą išlygino.
 
Pirmojo kėlinio pabaigoje „Meteoras" prasižengė, todėl antrąjį pradėjo žaisdamas mažumoje. Tuo nedelsiant naudojasi „ORKL", praėjus vos 28 sekundėm Giedrius Lekandra vėl persveria rezultatą. Daugiau šiame kėlinyje abiejį komandų žaidėjai "gerino" tik "baudos suolelio" statistiką.
 
Trečiasis kėlinys tapo pačiu įdomiausiu. Tiksliau antroji jo pusė nes iki 50 minutės niekas nesikeitė, o minėtu laiku į sąlyginai „saugų" atstumą „ORKL" nutolino tas pats Domantas Varnys, jau pelnęs šiandien pirmąjį rungtynių įvartį. Tačiau nepraėjus nė porai minučių „Meteoras" vėl pradeda lipti ant kulnų, kai įvartį pelno Vadimas Kozlovas, o dar po minutės Vitalijus Daukševičius pasiunčia „ORKL" į nokdauną išlygindamas rezultatą. Grupės lyderis moka atsitokėti ir susikaupti, tą „ORKL" įrodė, kai 54 minutę Aleksandras Gordinas vėl gražina persvarą šeimininkams. Įtampa pasiekia epogėjų, nes iki kėlinio pabaigos likus vos daugiau nei minutei Vadimas Kozlovas vėl rezultatą išlygino. Ir nors baudinių seriją „ORKL" komanda laimėjo, už ką turi padėkoti Kazimierui Vasilevskiui, tačiau labai svarbų tašką prarado.
 
Galutinis rezultatas  5:4 ( 1:1; 1:0; 2:3; 1:0 ) „ORKL" šventė sunkią pergalę.
 
„ORKL" tik po baudinių pasiekus pergalę, antroje vietoje žengusiems „Monstrams" atsirado galimybė aplenkti vilniečius.Tam reikėjo sekmadienį, sausio 31-mą dieną  nugalėti svečiuose, Elektrėnuose, kur Kauno komandą pasitiko vietinė „Sporto Centro" vyrija. 
 
Rungtynės kaip ir pirmoji šių komandų akistata buvo idomios ir įtemptos, deja stipriau  elektrėniškiai  pasipriešinti nesugebėjo, vienintelį aikštės šeimininkų įvartį, atsakydamas į kauniečio Sergejaus Kiršio pelnytą pirmąjį rungtynių ritulį, pelnė Andrius Karpičius. Daugiau per šias rungtynes savo įvarčių kraitį pildėsi vien tik „Monstrų" komanda. Dar vieną į savo sąskaitą pridėjo jau minėtas Sergejus Kiršys, po kartą pasižymėjo Michailas Starkovas, Simas Bakus ir Lukas Garbonis. Trys pelnyti taškai Kauno komandą įgalino tašku aplenkti „ORKL" ir įžengti į pirmąją grupės vietą. Tiesa vilniečiai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.
 
Galutinis rezultatas 1:5 ( 1:1; 0:2; 0:2 ) „Monstrų" komandos naudai.

Dar vienos rungtynės įvyko tą patį sekmadienį, tuose pačiuose Elektrėnų ledo rūmuose. Jose susitiko A grupės antroje vietoje žengiantys Trakų „Galvės" ledo ritulininkai ir paskutinėje vietoje esati, lygos debiutantė Vilniaus „Tauro" komanda.  Kol kas tik pirmuosius žingsnius žengiantis Vilniaus klubas ir vėl nesugebėjo pasipriešinti savo varžovams leisdami nuginkluoti savo vartininką net 24 kartus.
Trakų „Galvė"- Vilniaus „Tauras" 24:0 (4:0, 12:0, 8:0).