Titulinis » Naujienos » LRK „Žalgiris“ įveikė svečius iš Lipecko

LRK „Žalgiris“ įveikė svečius iš Lipecko

2014-10-05
Sportas.lt informacija
 Dar vieną pergalę Jaunimo ledo ritulio B lygoje (MHL B) iškovojo „HC Žalgirio“ klubas, kuris sekmadienį Elektrėnuose 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) įveikė Lipecko „HC Elec“ (Rusija) komandą.
 
Pirmojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai turėjo net tris galimybes žaisti daugumoje, bet niekaip nesugebėjo pralaužti varžovų gynybos. Kėliniui artėjant prie pabaigos Aleksandras Prochorovas už grubų žaidimą gavo net 25 baudos minutes, o „HC Elec“ pavyko išnaudoti kiekybinę persvarą – pasižymėjo Aleksejus Simanženkovas (18:37).
 
Prasidėjus antrajam kėliniui po Nikitos Zubakovo pražangos buvo skirtas baudinys į „HC Elec“ vartus, bet lietuviui Ilja Četvertakui nepavyko jo realizuoti. Aktyviau už varžovus žaidę žalgiriečiai galiausiai sugebėjo turėtą iniciatyvą paversti įvarčiais – tikslius smūgius atliko Glebas Chvolesas (30:51) ir Vadimas Mustafajevas (36:38). Trečiajame kėlinyje žaidimas išsilygino ir, nors pražangų netrūko, tačiau daugiau įvarčių nebuvo pelnyta.
 
Šioms rungtynėms buvo registruoti tik trys Lietuvos ledo ritulininkai: I.Četvertakas atliko rezultatyvų perdavimą, o Danielius Nomanovas ir Edvinas Boroška nepasižymėjo.
 
Pirmadienį Elektrėnuose šios dvi komandos susitiks dar kartą.
 
„HC Žalgiris“ (21 tšk.) Vakarų konferencijoje pakilo į 5-ą vietą tarp 17 komandų, o „HC Elec“ (11 tšk.) lieka 14-oje pozicijoje.