Titulinis » Naujienos » L.Lubys sužaidė geriausias sezono rungtynes, D.Čypas sezoną pradėjo surinkdamas 7 rezultatyvumo balus

L.Lubys sužaidė geriausias sezono rungtynes, D.Čypas sezoną pradėjo surinkdamas 7 rezultatyvumo balus

2022-10-23
hockey.lt informacija
Užsienyje rungtyniaujantys lietuviai tęsia savo pasirodymus 2022-2023 metų sezone. Siūlome pasižvalgyti po pastarųjų dienų mūsų šalies atstovų pasirodymus.
 
Aukščiausioje Švedijos lygoje Mantas Armalis šį kartą liko ant suolo, o „Leksands“ pratęsė savo pergalių seriją 4:2 nugalėdami „Lulea“ ekipą. Dar viena pergalė leido „Leksands“ pakilti į antrąją SHL poziciją.
 
Slovakijos aukščiausioje lygoje „Spisska Nova Ves“ 3:0 nugalėjo „Zvolen“ ir pakilo į ketvirtąją poziciją pirmenybėse. Nugalėtojų gretose pirmajame penkete žaidęs Nerijus Ališauskas kartą atakavo varžovų vartus.
 
Norvegijos čempionate nutrūko Pauliaus Gintauto rezultatyvių rungtynių serija, bet tai nesutrukdė jo atstovaujamai „Sparta“ komandai 4:2 nugalėti „Manglerud“ ekipos. 11:39 min. ant ledo šiose rungtynėse praleidęs puolėjas sykį atakavo varžovų vartus ir buvo nubaustas dviejų baudos minučių nuobauda.
 
Martyno Griniaus atstovaujama „Peliitat“ komanda antroje Suomijos lygoje 2:4 pralaimėjo „Kiekko-Pojat“ klubui. 16:49 min. ant ledo praleidęs lietuvis 3 kartus metė į vartus ir laimėjo 8 iš 15 ritulio įmetimų.
 
Alpių ledo ritulio lygoje dar vieną nesėkmę patyrė „Steel Wings“ su Eimantu Noreika 0:4 nusileidę „Rittner Buam“ komandai. Pirmajame penkete žaidęs lietuvis nepasižymėjo.
 
Antroje Norvegijos lygoje geriausią sezono pasirodymą surengė Laurynas Lubys: vartininkas atrėmė visus 32 metimus į jo vartus, o „Lorenskog“ 4:0 nepaliko vilčių „Hasle-Loren“ komandai. Kitose šios lygos rungtynėse „Nidaros“ po pratęsimo 4:3 palaužė „Furuset“ komandą, o nugalėtojų gretose prieš savo buvusią komandą žaidęs Dominykas Bogdziulis pasižymėjo dviem rezultatyviais perdavimais.
 
Įvartį antroje Prancūzijos lygoje pelnė Edgaras Protčenko, bet „Nantes“ 2:4 nusileido „Cholet“ klubui. Antrąjį pralaimėjimą iš eilės lygoje patyrusi lietuvio ekipa nukrito į aštuntąją poziciją tarp 14 klubų.
 
Sezoną savaitgalį ketvirtoje Vokietijos lygoje įspūdingai pradėjo dviejų lietuvių atstovaujama „Adendorfer“ komanda net 16:1 sutriuškindama „ERC Wunstorf Lions“ atstovus. Nugalėtojams net tris įvarčius pelnė ir keturis rezultatyvius perdavimus atliko Domantas Čypas, o Ruslanas Černychas prisidėjo keturiais rezultatyviais perdavimais.
 
Nyderlandų ledo ritulio lygoje „Gijs Groningen“ su dviem lietuviais 3:2 nugalėjo „Unis Flyers“ klubą. Tomašas Krukovskis pelnė pergalingą rungtynių įvartį bei užsidirbo dvi baudos minutes, o Vainius Jankauskas pelnė įvartį bei atliko vieną rezultatyvų perdavimą.