Titulinis » Naujienos » Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė šiandien pradeda Olimpinių žaidynių atrankos kovas

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė šiandien pradeda Olimpinių žaidynių atrankos kovas

2024-02-08
hockey.lt informacija
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė antradienį pasiekė Vengriją, kur jau šiandien startuoja keturių komandų Olimpinių žaidynių atrankos turnyras.
 
Prieš išvyką į Vengriją rinktinė neapsiėjo be nuostolių. Dėl traumų rinktinei šį kartą negalės padėti Egidijus Binkulis ir Edgaras Protčenko. Juos sudėtyje pakeitė Dovydas Laimutis ir rinktinės debiutantas Benas Beličenka.
 
Debiutantų šįkart rinktinėje – kaip niekad daug. Net šeši ledo ritulininkai į Vengriją išvyko sužaisti savo pirmųjų oficialių rungtynių.
 
Vienas iš tokių žaidėjų Lukas Vashco. JAV studijuojantis ledo ritulininkas paskutinį kartą su rinktinės marškinėliais pasirodė dar 2020 metų Pasaulio jaunimo čempionate, o nuo to laiko nežaidė Europoje, tad dabar nekantraudamas laukia galimybės debiutuoti vyrų rinktinėje.
 
„Jaučiuosi fantastiškai. Kiekvieną kartą laukiu galimybės žaisti už Lietuvą, tad ir šį kartą gavęs kvietimą nudžiugau. Nekantrauju, kada galėsiu su rinktine pasirodyti ant ledo“, - po antradienio treniruotės kalbėjo puolėjas.
 
Trečiadienį vakare Lietuvos rinktinė surengė treniruotę Vengrijos „Tuskecsarnok“ arenoje. Nors įprastai didžiausi ledo ritulio renginiai vyksta kur kas didesnėje „MVM Dome“ arenoje, šį kartą organizatoriai varžybas nusprendė surengti kiek daugiau nei 2500 žiūrovų ledo ritulio rungtynėse talpinančioje arenoje.
 
Į kovas Lietuvos rinktinei teks stoti be didesnių galimybių nušlifuoti savo žaidimą. IIHF langų metu žaidėjai išleidžiami ribotam laikui, tad lietuviams į turnyrą teko vykti be pasiruošimo stovyklos.
 
Būtent dėl to pirmieji Lietuvos varžovai Japonijos ledo ritulininkai gali turėti pranašumą. Šios rinktinės nariai, dėl palankaus Azijos lygos tvarkaraščio, Europoje kartu praleido praleido visą savaitę, kur jie ruošėsi laukiančiam turnyrui, kuriame taip pat dalyvaus ir Vengrijos bei Ispanijos rinktinės.
 
Anksčiau kur kas dažniau susidūrę Lietuvos ir Japonijos keliai pastaruoju metu komandas suveda tik tokio tipo turnyre. Paskutinė tarpusavio akistata įvyko prieš ketverius metus, būtent Olimpinių žaidynių atrankos etape. Tąkart stipresni buvo japonai, pergalę šventę 4:0.
 
Lietuvos ir Japonijos rinktinės ant ledo kovą pradės 16:00 val. Lietuvos laiku.