Titulinis » Naujienos » Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė jau pluša pasiruošimo stovykloje

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė jau pluša pasiruošimo stovykloje

2024-04-05
hockey.lt informacija
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė šią savaitę pradėjo pasiruošimą „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ turnyrui.
 
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės pasiruošimo stovykla startavo balandžio 1 dieną. Stovyklą rinktinė pradėjo be aštuonių kandidatų sąraše esančių žaidėjų. Mantas Armalis ir Eimantas Noreika tik vakar baigė savo sezonus, Nerijus Ališauskas vis dar žaidžia Slovakijoje, Markas Kaleinikovas – Lenkijoje. Neseniai Norvegijoje sezoną baigę Paulius Gintautas ir Ugnius Čižas į stovyklą atvyks kitą savaitę, o iš Suomijos į Lietuvą sugrįšiantys Marijus Dumčius ir Artūras Seniuta treniruotėse dirbs nuo balandžio 11 dienos.
 
Kaip jau įprasta, stovyklos pradžioje didžiausią dėmesį trenerių štabas skiria žaidėjų fiziniam parengimui. Pasak komandos trenerio asistento Arūno Aleinikovo, svarbiausia dabar ledo ritulininkus paruošti fiziškai, o nuo kitos savaitės prasidės ir taktinis darbas.
 
„Pirmąją savaitę viskas parengta fiziniam parengimui. Daug čiuožiame, dirbame treniruoklių salėje. Dėmesys skirtas žaidėjų fiziniam pasiruošimui, atliekame daug metimų taip skiriant dėmesio vartininkų žaidimui atremiant metimus. Nuo kitos savaitės jau pradėsime taktinius pratimus.“, - apie stovyklos planus kalbėjo treneris.
 
Rinktinės pasiruošimo stovyklos metu laukia ir dvi kontrolinės rungtynės. Balandžio 18 dieną Rygoje laukia rungtynės su Estija. Tuo tarpu balandžio 21 dieną Elektrėnuose rinktinė žais su Ukraina.
 
„Tikimės, jog tuomet savo gretose jau turėsime visus žaidėjus ir jiems bus pasibaigę klubiniai sezonai. Norėtųsi tuo metu jau būti optimalios sudėties.“
 
 
Šiemet nacionalinė rinktinė gali džiaugtis tuo, jog jiems pavyko sukviesti visus geriausius šalies ledo ritulininkus. Pasak A. Aleinikovo, nebuvo nė vieno atsisakiusio kvietimo į rinktinės stovyklą.
 
„Labai smagu, kad šiemet galime į stovyklą pakviesti visus žaidėjus, kuriuos norėjome matyti rinktinės gretose. Nebuvo nė vieno, kuris atsisakytų atvažiuoti, visi yra labai motyvuoti ir sunkiai dirba. Matome didelį norą, pilną atsidavimą, tad tikimės, jog tai atneš gerą rezultatą.“
 
Čempionatas Vilniuje ne tik palengvino trenerių darbą formuojant kandidatų sąrašą, bet ir suteiks papildomų jėgų jau pačių rungtynių metu. Ne kartą namų čempionatuose dalyvavusio A. Aleinikovo teigimu, kartais prie savų žiūrovų ledo ritulininkai sugeba pasirodyti net virš savo galimybių ribos, o tam reikalingas gausus palaikymas tribūnose.
 
„Matome, jog visi laukia šio turnyro. Net ir tie žaidėjai, kurių pastaraisiais metais nebūdavo rinktinėje, šiemet nori rodo didelį norą atvykti ir patekti į rinktinę. Tikimės, jog namų čempionatas mums padės pasiekti dar geresnius rezultatus. Visgi, žaisime prie namų sienų, tikimės sulaukti daug žiūrovų, tarp kurių bus ir artimieji bei draugai. Kiekvienas žaidėjas ne tik atiduos šimtą procentų, bet galbūt ir sužais daugiau savo galimybių ribos“, - vylėsi treneris.
 
Balandžio 27 – gegužės 3 dienomis Vilnių sudrebins „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ kovos. Įsigyti bilietus į „Avia Solutions Group“ arenoje vyksiantį renginį galite bilietai.lt portale.
 
„2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ turnyras bendrai finansuojamas Nacionalinės sporto agentūros prie LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.