Titulinis » Naujienos » Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė išliko pirmajame divizione

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė išliko pirmajame divizione

2011-04-23
LLRF pranešimas spaudai
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė pergale užbaigė pasaulio čempionato I diviziono varžybas. Mūsų šalies komanda įrodė esanti verta vietos antrame pagal pajėgumą pasaulio ledo ritulio divizione, kai paskutiniąją čempionato dieną nugalėjo Estijos komandą. Įtemptas rungtynes mūsų šalies komanda laimėjo rezultatu 5:2 (2:1; 1:1; .2:0).
 
Ilgametis Lietuvos rinktinės treneris Dimitrijus Medvedevas po rungtynių kalbėjo, kad abi komandos buvo vienodo pajėgumo ir tik detalės lėmė nugalėtoją:
„Tiek Lietuva, tiek Estija panašios komandos. Dar prieš rungtynes žinojau, kad laimės ta kuri geriau ginsis, kurios vartininkui bus geresnė diena ar kuri komanda sužais geriau turėdama kiekybinį pranašumą. Būtent jis ir lėmė Lietuvių pergalę“, – kalbėjo Estijos rinktinės treneris.
 
Lietuvos komandos treneris Serejus Borisovas sutiko su savo kolega tik pridėjo, kad lietuviai beveik be priekaištų žaidė penkiese prieš penkis.
 
Lietuvos rinktinė pirmąjį kėlinį pradėjo užtikrintai ir nepraėjus ne dešimčiai minučių dvejais įvarčiais išsiveržia į priekį. Komanda nedovanojo estams pirmųjų klaidų ir abu kartus pasižymėjo žaisdama daugumoje. Dar šeštąją minutę (5:12) iš toli taikliai atakuoja Mindaugas Kieras, o netrukus (9:49) ir Artūras Katulis. Prie abiejų įvarčių perdavimais prisidėjo po priverstinės pertraukos grįžęs Donatas Kumeliauskas.
 
Lietuviai nemažina tempo ir toliau siaučia aikštelėje. Vieną po kito estų atakas gesina Lietuvos rinktinės gynėjai, o ir puolime turi ne ką mažesnį pranašumą. Vėl puikiai žaidžia D. Kumeliauskas, lietuviams žaidžiant mažumoje, pagrasinęs vartams.
 
Visgi kėlinio pabaigą geriau sužaidžia estai. Paskutinę kėlinio minutę (19:17) pelno įvartį ir užspaudžia Lietuvos komandą prie savo vartų. Pagrindinio vartininko vietą šiemet užsidirbęs Mantas Armalis porą kartų pavojingai išeina iš vartų, komandos kapitonui Daliui Vaiciukevičiui išmušama lazda iš rankų, tačiau lietuviai apsigina ir kėlinį baigia primaudami vienu įvarčiu.
 
 
Antrąjį kėlinį lietuviai taip pat pradeda užtikrintai. Komanda gerai žaidžia daugumoje ir net neleidžia estams išeiti iš savo zonos. Visgi estai, išnaudoję keletą žaidėjų ir vartininko netikslių perdavimų įgauna iniciatyvą. Po abejotinos, Nerijui Ališauskui skirtos pražangos, varžovai aikštėje turi vienu žaidėju daugiau.
 
Keturiese atsilaikę lietuviai pradeda savo ataką. Dešiniojoje aikštės pusėje ritulį gavęs Artūras Katulis du kartus atakuoja iš toli, tačiau įvarčio tenka palaukti dar porą minučių. Trisdešimt antrąją rungtynių minutę (31:57) estų vartininką nuginkluoja Povilas Verenis. Lietuviai, įgavę dviejų įvarčių pranašumą, nelėtina tempo ir dar keletą kartų pavojingai smūgiuoja į vartus.
 
Estai vėl įneša intrigos į rungtynes, kai trisdešimt šeštąją minutę (35:20) surengia rezultatyvią kontrataką. Pirmą estų smūgį M. Armalis atlaiko, tačiau ritulys atšoka šalia čiuožusiam kitam varžovui ir šis smūgiuoja į tolimesnįjį vartų kampą. Rezultatas tampa 3:2 ir toks išlieka iki kėlinio pabaigos.
 
Trečiajame kėlinyje estai surengia keletą pavojingų atakų, perima keletą svarbių ritulių, tačiau įvarčio pelnyti nesugeba.
 
Lietuvių pergalę įtvirtina visas rungtynes galingai atrodęs D. Kumeliauskas. Greitos kontratakos metu nuginkluoja varžovų vartininką (48:52). Visgi estai ginklų nesudeda ir toliau lipa ant kulnų lietuviams. Matydamas estų kovingumą Sergėjus Borisovas, Lietuvos komandos treneris, paprašo minutės pertraukėlės, po kurios ant ledo grįžę lietuviai atrodau daug užtikrinčiau už estus.
 
Likus dviem minutėm estai, matydami, kad lietuviai žaidžia užtikrintai ir drausmingai, vartininką pakeičia šeštu žaidėjų ir visą minutę laiko vartus nesaugomus, kol P. Verenis įsirašo sau dar vieną įvartį. Žaidėjas, lydimas estų gynėjo, taikliai smūgiuoja iš toli į tuščius vartus.
 
Estai kapituliuoja ir iškrinta iš pirmojo diviziono, o Kijevo sporto rūmuose pirmą kartą šiame čempionate skamba Tautiška giesmė.