Titulinis » Naujienos » Lietuvos veteranų čempionatas. Finalas

Lietuvos veteranų čempionatas. Finalas

2020-07-13
NLRL
 
 
 
 
 
2019/2020 m. Lietuvos ledo ritulio veteranų (40+) čempionatas pabaigtas.
Čempionais tapo Panevėžio Olimpo veteranai, kurių gretose matėsi daug pažįstamų veidų ir iš Rokiškio bei Šiaulių ledo ritulio entuziastų. Sveikiname nugalėtojus!
 
 
Graži ledo ritulio šventė Šiauliuose prasidėjo pirmomis pusfinalio rungtynėmis tarp Panevėžio Olimpo ir Plungės LRK komandų.
Žemaičiai ryžtingai pradėjo rungtynes, stengėsi, bet neatlaikė rungtynių spartos ir pralaimėjo 2:11.
Rungtynių herojumi, pelnęs 5 įvarčius, tapo panevėžiečių latvis Andris Jansons.
Antrose pusfinalio rungtynėse susitiko dvi čempionato debiutantės – Kaunas Hockey bei Zarasų- Vasaknos veteranų komandos.
A.Griciaus vedami ežerų krašto ledo ritulininkai iki antro kėlinio vidurio įnirtingai kovojo dėl kelialapio į finalą, tačiau niekaip nesugebėjo įveikti kauniečių vartininko.
Vėliau prarado koncentraciją, praleido tris įvarčius (0:3) ir patyrė pralaimėjimą.
Antru finalininku tapo Kaunas Hockey veteranai.
 
Rungtynėse dėl trečios vietos Zarasai - Vasaknos žaidėjai,  pademonstravę charakterį, geresnę fizinę išvertmę, nugalėjo plungiškius 4:2 ir iškovojo bronzinius medalius.
 
Finale, panevėžiečiai nepaliko jokių vilčių Kaunas Hockey veteranams, įveikė juos „sausu“ rezultatu 4:0 ir tapo nugalėtojais bei gražios taurės savininkais.
 
Individualius apdovanojimus atsiėmė:  R.Puškorius iš Plungės, kaip vyriausias čempionato žaidėjas, geriausiu gynėju tapo S.Narbutis iš Zarasai-Vasaknos komandos, geriausiu vartininku išrinktas Kaunas Hockey atstovas M.Vibornovs, geriausiu puolėju (9 taškai) – T.Jasinevičius iš Olimpo.
 
 
 A. Gavrilovo nuotr.
 
Iki susitikimų kitame sezone!
 
 
 
2019/2020 m. sezono Lietuvos ledo ritulio veteranų Finalinis turas įvyks!
Varžybos vyks Šiaulių Akropolio ledo arenoje, š.m. liepos mėn. 11 d. (šeštadienis)
 
Tvarkaraštis:

12:00 val. Pirmas pusfinalis: Panevėžio Olimpas prieš Plungės LRK veteranus

13:00 val. Antras pusfinalis: Kaunas Hockey prieš Zarasai/Vasaknos veteranus

14:00 val. Dėl trečios vietos: Žaidžia pusfinaliuose pralaimėjusios komandos

15:00 val. FINALAS
 

Turnyrinės A ir B grupių lentelės po atrankinių turų:
A grupė
 
B grupė
 
Vasario 1 d.  pirmojo atrankinio turo metu vyko labai atkaklios kovos. Kauno Bizonų veteranai neįvertino priešininkų ir pralaimėjo čempionato debiutantei Zarasai-Vasaknos komandai 1:3. Antrose  rungtynėse ežerų krašto vyrai atrodė pavargę ir pasipriešinti Plungės LRK veteranams nesugebėjo. Rezultatas 5:3 Plungės naudai. Trečios turo rungtynės vyko labai įtemptai. Bizonams pavyko padidinti persvarą iki dviejų įvarčių, tačiau atkaklūs žemaičiai išlygino rungtynių rezultatą ir nugalėtojas sprendėsi baudinių serijoje.
Realizavę vienintelį baudinį, nugalėjo Kauno Bizonai, tačiau į tolesnį etapą, dėl geresnio taškų santykio pateko Plungės LRK ir Zarasai-Vasaknos veteranai. Rezultatyviausias turo žaidėjas - Marius Puškorius iš Plungės. Jo sąskaitoje 2 įvarčiai ir vienas perdavimas.
O vasario 9 d. Panevėžyje išaiškėjo dar dvi komandos, kurios tęs kovą dėl apdovanojimų. Pirmose dvejose turo rungtynėse Panevėžio Olimpo veteranai nepaliko jokių vilčių nei Vilniaus Ober-Haus (5:1), nei Kauno Hockey veteranų komandoms (5:0).  Abiejų rungtynių didvyriu bei rezultatyviausiu turo žaidėju tapo nesenstantis Saulius Limontas - 6 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai!  Paskutinėse turo rungtynės sprendėsi antrojo kelialapio likimas. Kaunas Hockey veteranai pademonstravę grąžų žaidimą, įveikė vilniečius (5:2) ir iškovojo teisę žaisti finaliniame etape.
 
Taigi finaliniame etape, kurio datos ir vieta yra derinamos,  susitiks ir dėl apdovanojimų kovos  Zarasų-Vasaknos, Plungės LRK, Panevėžio Olimpo ir Kaunas Hockey veteranų komandos.
 
P. Židonio, Panevėžio Sekundė nuotr.
 
 
 
2020-01-29
Jau šį šeštadienį, vasario 1 d. 12 val. Panevėžio ledo arenoje, startuoja septintasis Lietuvos ledo ritulio veteranų čempionatas. Čempionato dalyviai, 6 komandos, suskirstyti į dvi grupes.  A grupėje Vilniaus Ober-Haus, Panevėžio Olimpas ir Kaunas Hockey veteranai,   B grupėje - Kauno Bizonai, Plungės LRK ir  Zarasai-Vasaknos veteranai.
Čempionato metu komandos sužais du atrankinius turus. Dvi stipriausios kiekvieno atrankinio turo komandos pateks į finalinio ketverto varžybas, kur dviejų pusfinalių metu taps aišku kurios komandos žais dėl trečios vietos, kurios susikaus finale. Pusfinalio poros bus nustatomos burtų pagalba. Poroje tikrai nežais komandos iš tos pačios atrankinės grupės. Finalinio ketverto data ir vieta bus paskelbta pasibaigus abiejų atrankinių turų varžyboms.
Lietuvos veteranų čempionatas vykdomas pagal IIHF taisykles, su nedideliais pakeitimais. Rungtynių trukmė 2 kėliniai po 15 min „švaraus“ laiko.
Komandų paraiškose yra daug praeityje pasižymėjusių ledo ritulininkų iš Lietuvos ir ne tik. Todėl tikimės labai atkaklių ir gražiais epizodais turtingų rungtynių.
Sėkmės, sveikatos ir gerų emocijų!