Titulinis » Naujienos » Lietuvos U-20 rinktinei – lemiamų dvikovų metas

Lietuvos U-20 rinktinei – lemiamų dvikovų metas

2013-12-19
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio jaunimo čempionate Lietuvos U-20 rinktinei liko dvejos rungtynės su Rumunija ir Nyderlandais.
 
Tačiau abi dvikovos bus lemiamos, kadangi viena pergalė praktiškai užtikrintų čempionato apdovanojimus.
 
Tiesa, lygiai tas pats galioja ir varžovams, kurie tarpusavyje jau sužaidė. Nors Nyderlandai laimėjo 5:2 (1:0, 0:0, 4:2), rezultatas visiškai neatspindi dvikovos eigos.
 
Rumunai nuo pat rungtynių pradžios spaudė Nyderlandų komandą, kurie vienu metu net buvo išmušti iš įprasto ritmo. Fiziškai galingi, gerai čiuožiantys tulpių šalies ledo ritulininkai, sunkiai sugaudė, mažesniu, tačiau vikresnius ir judresnius varžovus.
 
Tačiau ramūs ir savimi pasitikintys Nyderlandų atstovai sugebėjo išnaudoti varžovų klaidą ir pabėgo į priekį pirmojo kėlinio pabaigoje. Rumunai netikėtu įvarčiu rezultatą išlygino, o netrukus iš vėl buvo priversti lyginti rezultatą. Nyderlandai vos po pusės minutės vėl išsiveržė į priekį 3:2, o netrukus ir 4:2.
 
Rumunams atsirado puiki galimybė švelninti skirtumą, kai varžovai prasižengė 2 minutėms. Rumunija pakeitė vartininką šeštu žaidėju, tačiau gavo įvartį patys į tuščius vartus.
 
Tačiau karšti, emocingi rumunai paliko gerą įspūdį ir ant ledo atrodo gerokai pajėgiau nei jau Lietuvos rinktinės įveiktos Estijos ir Kroatijos komandos. Olandams čempionate susirinkę treneriai prognozuoja antrą vietą ir kietą mūšį rytdienos kovoje su Vengrija.
 
Lietuva rytoj, 13.00 val. su Rumunija gali verstis be Pauliaus Gintauto, kuris su čempionate pirmaujančiu Danieliu Bogdziuliu ir Aimu Fiščevu patenka į rezultatyviausių žaidėjų dešimtuką. P.Gintautas po traumos atsigavo, vietos medikai po kruopščios apžiūros žaidėjui nieko pavojinga nenustatė, tačiau stiprų smūgį į žandą patyrusiam žaidėjui kol kas patariama nesportuoti.
 
Rungtynėse su Rumunija Lietuva kausis dėl apdovanojimų, tačiau rumunai jau nebeturės ko prarasti, mat jiems tai paskutinė galimybė iškovoti medalius.
 
Beje, rytoj, 16.30 vietos laiku įvyks čempionato „finalas“, kur galingai atrodantys vengrai kausis su Nyderlandais. 20.00 valandą mūsų kaimynai estai, kurie ledo ritulio pasaulyje turi pravardę „keleiviai“, bandys „užsikabinti“ A grupėje ir kovos su antrus metus iš eilės kristi žemyn galinčiais kroatais – šie pernai iškrito iš pirmo diviziono. Estija ir viena iš dažniausiai ledo ritulio čempionatuose pogrupius keičiančių komandų – nuolat kyla ir krenta.
 
Tad rytoj visos rungtynės bus lemiamos ir intriguojančios. Visas jas gyvai galėsite stebėti hockey.lt portale, tačiau teks apsišarvoti kantrybe – organizatoriai transliacijos prisijungimus pateikia paskutinę minutę.