Titulinis » Naujienos » Lietuvos U-16 rinktinės treneris: apie planą, kandidatų sąrašo sumažinimą ir mačo svarbą jaunimui

Lietuvos U-16 rinktinės treneris: apie planą, kandidatų sąrašo sumažinimą ir mačo svarbą jaunimui

2019-10-24
hockey.lt informacija
Lietuvos U-16 rinktinė jau už kiek daugiau nei dviejų savaičių stos į kontrolinius mačus su Lenkijos bendraamžiais, o rinktinės trenerių štabas jau senokai dirba ruošdamiesi šiems susitikimams.
 
Pastarąją savaitę Lietuvos rinktinės treneriai Andrejus Savičevas ir Tomas Kaminskas nusprendė sutrumpinti kandidatų sąrašą ir galiausiai priėmė sprendimą į Vilniuje vyksiančią stovyklą pakviesti 25 aikštės žaidėjus bei du vartininkus. „HC Klaipėda“ mokykloje dirbantis A. Savičevas neslėpė, jog toks sprendimas buvo priimtas bandant išvengti situacijos, kai žaidėjai namo būtų išsiunčiami vos po vienos treniruotės.
 
„Pasiruošimas rungtynėms su Lenkija jau vyksta. Atsirinkome 25 aikštės žaidėjus ir 2 vartininkus, kurie atvyks lapkričio 8 dieną ir sudalyvaus treniruotėje. Treneriai daugumą ledo ritulininkų jau pažįsta, tačiau norime pasižiūrėti ką žaidėjai gali šiuo metu ir kokioje fizinėje kondicijoje jie yra. Taip norime atsirinkti žaidėjus, kurie rungtyniaus rungtynėse.
 
Turime ir tokį planą, kad jei iš tų 25-erių žaidėjų treniruotėje niekas per daug neišsiskirs ir nė vienas ledo ritulininkas nebus daug silpnesnis už komandos draugus, tuomet šansas rungtynėse būtų suteiktas visiems. Vienose rungtynėse rungtyniautų vienas žaidėjų 20-tukas, o kitame mače pasirodytų pirmose rungtynėse nežaidęs penketukas, mačą iš šalies stebint jau kitiems žaidėjams. Atvykti į rinktinę vienai dienai ir tuomet net nepasirodžius rungtynėse vykti namo jauniesiems ledo ritulininkams tikrai nebūtų lengva, todėl norėtųsi, kad kuo daugiau vaikinų sulauktų savo šansų ant ledo per šias rungtynes“, - kalbėjo A. Savičevs.
 
35-erių metų specialistas iš Latvijos atskleidė, jog po sudaryto pradinio kandidatų sąrašo, sprendimas pasirinkti galutinį žaidėjų sąrašą buvo priimtas po bendros diskusijos.
 
„Tai buvo sprendimas, kurį mes po diskusijų tarp trenerių komandos priėmėme bendru sutarimu. Kadangi aš esu treneris iš Latvijos, tad yra žaidėjų, kurių aš gerai nepažįstu, juos buvau matęs tik Lietuvos čempionato rungtynėse, bet jie man paliko neblogą įspūdį ir juos įtraukiau į sąrašą. Savo žaidėjų sąrašą sudarė ir kitas treneris Tomas Kaminskas, o vėliau pasitarę su juo bei su komandos vadovu, kuris taip pat treniruoja šios amžiaus grupės ledo ritulininkus ir gerai pažįsta nemažai žaidėjų, padiskutavę priėmėme sprendimą, kuriuos iš sąraše buvusių 25 aikštės žaidėjų norime pasikviesti į Vilnių.“
 
Rinktinės nariai rinksis dienai prieš rungtynes vos vienai treniruotei, kurios tikslas bus įvertinti žaidėjų pajėgumą ir pabandyti surasti tinkamas grandis dvikovoms su lenkais.
 
„Akivaizdu, jog turint tik vieną treniruotę į ją vyksime ne mokyti naujų dalykų, nes per vieną treniruotę išmokyti kažko būtų labai sunku. Tai labiau bus būdas pasižiūrėti į atvykusius žaidėjus ir mes bandysime paskirstysime žaidėjus, kad jie parungtyniautų tarpusavyje, taip norint susidaryti geresnį įspūdį apie jų lygį. Taip pat išbandysime įvairius žaidėjų derinius, kad galėtume pamatyti, kurie vaikinai aikštėje dera prie vienas kito bei sudaryti tuos penketus, kuriuos galėtume panaudoti rungtynėse.“
 
Treneris iš Latvijos taip pat pasidžiaugė ir tuo, kad surinkta Lietuvos U-16 rinktinė, o jo nuomone, šios rinktinės kandidatams tai turėtų suteikti papildomą emocinį užtaisą dirbti dar sunkiau ir vėliau prasimušti ir į vyresnių amžiaus grupių rinktines. A. Savičevas to naudą puikiai žino, kadangi yra pats dalyvavęs tokio stiliaus mačuose Latvijoje, o vėliau panaudojęs tai kaip papildomą motyvaciją sudalyvavo jaunių bei jaunimo pasaulio čempionatuose.
 
„Šio amžiaus ledo ritulininkams tokios rungtynės yra labai svarbios. Visų pirma tai yra svarbu morališkai – žaidėjai mato, kad jie turi perspektyvų ateityje patekti ir į vyresnio amžiaus grupių rinktines, kurios dalyvauja pasaulio čempionate, o tai paskatina juos dirbti dar sunkiau. Kuo daugiau tokių draugiškų mačų bus rengiama ir kuo daugiau žaidėjų sulauks šanso užsivilti nacionalinės rinktinės marškinėlius – tuo vaikams bus tik geriau ir jie vėliau įdės papildomų jėgų siekdami savo tikslų.
 
Apie tokių stovyklų emocinę svarbą galiu pasakyti ir iš savo patirties, kadangi sudalyvavus jose įgavau norą treniruotis dar sunkiau ir tas emocinis užtaisas padėjo pasiekti U-18, U-20 rinktinių lygį, sudalyvauti šių amžiaus grupių pasaulio čempionatuose bei tapti kandidatu į nacionalinę rinktinę. Esant pastebėtam ir pažaidus rinktinėje tokiame amžiuje, norisi dar labiau dirbti ir galimybę patekti į tolimesnes rinktines paversti realybe.“
 
Kontroliniai mačai tarp Lietuvos ir Lenkijos U-16 rinktinių bus sužaisti Vilniaus „Pramogų“ arenoje. Pirmoji akistata lapkričio 9 dieną 16:00 val., o antroji dvikova įvyks lapkričio 10 dieną 13:00 val.
 
Lietuvos U-16 rinktinės kandidatų sąrašas draugiškiems mačams su Lenkija:
 
Eil nr
Žaidėjas
 
Poz
Gimimo metai
Klubas
1
Kudzevičius Nojus
 
G
2004
HC Klaipėda, LTU
2
Kanišauskas Paulius
 
G
2004
Geležinis Vilkas, LTU
3
Čyvas Matas
 
G
2004
Kauno BTA, LTU
4
Beličenka Benas
 
G
2004
Prizma, (u17) LAT
5
Briedys Mikas
 
G
2004
Geležinis Vilkas, LTU
6
Seniut Artur
 
G
2004
Geležinis Vilkas, LTU
7
Dembinskis Gabrielius
 
G
2004
Kauno BTA, LTU
8
Cininas Nojus
 
G
2004
Geležinis Vilkas, LTU
9
Kondratjev Maksim
 
G
2005
HC Klaipėda, LTU
10
Šimbelis Ugnius
 
G
2005
HC Klaipėda, LTU
 
 
 
 
 
 
1
Dumčius Marijus
 
P
2004
Vaasan Sport, (u16) FIN
2
Bazevičius Kipras
 
P
2004
Kauno BTA, LTU
3
Simonsen Mathias
 
P
2004
Geležinis Vilkas, LTU
4
Valčiukas Joris
 
P
2004
Kiekko-Vantaa, (u16) FIN
5
Čižas Vakaris
 
P
2004
Iserlohner EC U17 GER
6
Grybauskas Paulius
 
P
2004
Kauno BTA, LTU
7
Misiuk Ernest
 
P
2004
Geležinis Vilkas, LTU
8
Dėdinas Linas
 
P
2004
Kiekko-Vantaa, (u16) FIN
9
Michalevich Ilja
 
P
2004
HC Klaipėda, LTU
10
Fediukin Vitalij
 
P
2005
Svetlogorsk, RUS
11
Sedleckij-Razin Timur
 
P
2005
Svetlogorsk, RUS
12
Kazlauskas Žygimantas
 
P
2005
Kauno BTA, LTU
13
Nazarovas Arturas
 
P
2005
Kauno BTA, LTU
14
Zavirochin Aleksandr
 
P
2005
HC Klaipėda, LTU
15
Kubilius Mykolas
 
P
2005
Kauno BTA, LTU
 
 
 
 
 
 
1
Ramanauskas Vilius
 
V
2004
Kauno BTA, LTU
2
Grinevičius Albertas
 
V
2005
Geležinis Vilkas, LTU
 
 
Oficialūs asmenys:
 
 
 
 
 
 
1
Kaminskas Tomas
Treneris
 
2
Savičevs Andrej
Treneris
 
3
Jakšys Benas
Vadovas