Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinės turnyro pabaigoje laukia latvių barjeras (VIDEO)

Lietuvos rinktinės turnyro pabaigoje laukia latvių barjeras (VIDEO)

2021-11-13
hockey.lt informacija
 Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė šeštadienį sužais paskutiniąsias Baltijos „Iššūkio“ taurės rungtynes.
 
Estijoje vykstančiame turnyre mūsų šalies atstovai per dvi rungtynes iškovojo tašką. Pirmajame susitikime 3:11 nusileidę lenkams, vėliau mūsų šalies atstovai po pratęsimo 3:4 turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą
 
Turnyrą Lietuvos rinktinė užbaigs rungtynėmis su Latvijos studentų rinktine. Savo svarbiausioms sezono kovoms besiruošiantys latviai šiame turnyre nežiba ir nusileido tiek estams, tiek ir lenkams. Po šių pralaimėjimų tapo aišku, kad iš Latvijoje rungtyniaujančių studentų sudaryta kaimynų komanda šį kartą neapgins turnyro nugalėtojų titulo.
 
Paskutinėse turnyro rungtynėse lietuviai versis be kapitono Nerijaus Ališausko, kuris dar šiandien sugrįžta į Rygos „Dinamo“ stovyklą. Rinktinės puolime šansą vėl gaus jaunimo rintinėje vakar žaidęs Rojus Plepys.
 
Prieš rungtynes vyrų rinktinės debiutantas Arkadijus Grigaravičius-Reyzinas pasidžiaugė sulaukęs progos pasirodyti su vyrais ir tikėjosi, jog šiandien pagaliau pavyks iškovoti pergalę.
 
 
„Įspūdžiai rinktinėje tikrai labai geri, man patinka čia būti, gavau šansą treniruotis ir žaisti ne tik su jaunimu, bet ir su vyrais. Esu laimingas, kad čia esu ir esu reikalingas abejoms rinktinėms. Tikrai nesitikėjau taip greitai būti pakviestas į vyrų rinktinę: atvykau ruoštis čempionatui su jaunimo rinktine, bet gavau kvietimą sudalyvauti vyrų rinktinės treniruotėje, o vėliau ir rungtynėse. Žinoma, kvietimo neatsisakiau ir tos treniruotės bei rungtynės su lenkais man buvo nereali patirtis.
 
Rungtynės su latviais mums bus paskutinės, prieš kurias matėme, jog šįkart latvių studentų rinktinė nėra tokia stipri ir galinga. Todėl su jais galime kovoti dėl pergalės ir tikrai tikiu, kad ją pasieksime. Paskutines rungtynes turime laimėti“, - prieš rungtynes kalbėjo jaunasis rinktinės vartininkas.
 
Paskutinių Lietuvos rinktinės turnyro rungtynių startas – 15:30 val. Rungtynes tiesiogiai galėsite stebėti asociacijos „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube paskyrose bei Sport1 kanalu.