Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinės laukia „finalas“. Rinktinė neteko dar vieno gynėjo

Lietuvos rinktinės laukia „finalas“. Rinktinė neteko dar vieno gynėjo

2013-04-05
NVLRL informacija
 
Estijos sostinėje Taline vykstančiose pasaulio ledo ritulio čempionato II-o diviziono A grupės pirmenybėse Lietuva šeštadienį dėl teisės ir kitais metais žaisti grupėje kovos su taškų dar neturinčia Estijos komanda.
 
Lietuvos rinktinei šioje dvikovoje užtenka vieno taško.
 
Vakar vykusiame čempionato direktorate buvo pasveikinta Vengrijos komanda, kuri likus turui iki pirmenybių pabaigos užsitikrino nugalėtojos vardą ir grįžta į I-ą divizioną.
 
Ketvirtadienio rungtynėse Didžioji Britanija 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) tik po baudinių serijos palaužė Rumuniją, Vengrija 9:3 (3:2, 5:0, 1:1) sutriuškino estus. Beje , šiose rungtynėse vengras Krisztianas Szabo užsidirbo rungtynių nuobaudą (25) pritrėškęs estą prie borto, kuriam lužo rankos riešas.  
 
Direktorate taip pat buvo aptartas Danieliaus Nomanovo elgesys po rungtynių, kai ritulininkas metė lazdą į šalį ir netyčia pataikė į pro šalį čiuožusį teisėją. Sportininkas iškart po šio epizodo atsiprašė teisėjo ir pripažino, jog pasielgė netinkamai. Lietuvis už netinkamą elgesį įspėtas.
 
Rinktinė prieš paskutiniąją čempionato dieną neteko dar vieno gynėjo. Paskui traumą patyrusį Domantą Čypą į Lietuvą išvyko Aurimas Gaidauskas. Ledo ritulininkui smarkiai ištino žandas dėl nenustatytos infekcijos dantenose.
 
Po penktadienį per pietus surengtos treniruotės ekipa pavakare aplankys Talino televizijos bokštą. Šeštadienį ryte ekipa surengs dar vieną treniruotę.
 
Rinktinė į gynybos grandį atitrauks Deividą Četvertaką, jo vietą puolime užims Tomas Mizaras.
 
„Deividas jau ne kartą žaidė gynybos grandyje ir tokį modelį kai reikia keisti gynėją mes naudojame „Geležinio vilko“ klube, tad žaidėjui tai ne naujiena. Rinktinėje debiutuos T.Mizaras ir iš jo tikimės pagalbos dvikovoje. Rungtynės bus nelengvos, estus palaiko pilnos tribūnos, bet mes esame pasiruošę nugalėti varžovus“,- apie lemiamą dvikovą sakė rinktinės vyriausiasis treneris Andrius Jadkauskas.
 
Lemiamas rinktinės mačas – šeštadienį, 20.00 val.
 
Pasaulio čempionato II-o diviziono A grupės lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Vengrija                    4  0  0 0  0  21:8   12
2. Didžioji Britanija     4 2 1 0 1   14:12     8
3. Rumunija                4 2 0 2 0   12:11     8
4. Kroatija                    4 1 1 1 1   13:9       6
5. Lietuva                     4 0 1 0 3   11:14     2
6. Estija                       4 0 0 0 4    8:25       0