Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinės kovos pasaulio čempionate - tiesiogiai per TV6

Lietuvos rinktinės kovos pasaulio čempionate - tiesiogiai per TV6

2013-04-08
TV6 pranešimas spaudai
Balandžio 14–20 dienomis TV6 prie ekranų kviečia ledo ritulio gerbėjus. Kanalo eteryje – Lietuvos rinktinės varžybų Pasaulio ledo ritulio čempionate (IIHF) tiesioginės transliacijos.
 
Lietuviai žais pirmojo diviziono B grupėje Donecke (Ukraina). Dėl pasaulio čempionato medalių pastarajame divizione kovoja ir principingi varžovai: Ukraina, Lenkija, Nyderlandai, Rumunija ir Estija. Ukrainiečiai ir lenkai laikomi diviziono favoritais, tačiau šeimininkams kovoje ant ledo negalės padėti nei Šiaurės Amerikos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) rungtyniaujantys Ruslanas Fedotenka su Aleksejumi Ponikarovskiu, nei Maskvos „Dinamo“ puolėjas Konstantinas Kasiančiukas, vis dar tęsiantis kovą dėl Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) čempiono titulo. Lenkijos rinktinei nuo šio sezono vadovauja tituluotas rusų strategas Igoris Zacharkinas, o konsultuoja dar tituluotesnis Viačeslavas Bykovas.
 
Atsižvelgus į karčią lietuvių patirtį 2012-ųjų čempionate akivaizdu, kad nelengva bus ir šįkart. Pernai mūsų šalies rinktinė pralaimėjo ir olandams, ir rumunams, su kuriais teks vėl susidurti Donecke, o nuo iškritimo į 2-ąjį divizioną išgelbėjo tik minimali pergalė 3:2 prieš Australijos rinktinę. Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Petras Nausėda teigia: „Apie prizininkų trejetą sunku kalbėti ne tik todėl, kad varžovai pajėgūs, bet ir dėl to, kad patys turime nuostolių. Dainius Zubrus, suprantama, žaidžia NHL čempionate, taip pat užimtas Šiaurės Amerikoje žaidžiantis Pijus Rulevičius, o Kazachstane rungtyniaujančios trijulės – Donato ir Tado Kumeliauskų bei Arnoldo Boso greičiausiai negausime dėl jų užsitęsusio dalyvavimo atkrintamosiose varžybose.“
 
Lietuvos rinktinėje pirmais smuikais turėtų griežti veteranai Šarūnas Kuliešius, Artūras Katulis, Mindaugas Kieras, o ryškiausia rinktinės figūra derėtų vadinti trenerį, vokiečių specialistą Berndą Haake. Entuziastinga asmenybė savo metodais spėjo pakerėti ne vieną šalies ledo ritulininką. Bene svarbiausi Lietuvos rinktinei bus du paskutiniai mačai čempionate – su Rumunija ir su Estija.
 
Lietuvos ledo ritulio rinktinės varžybų pasaulio čempionate tiesiogines transliacijas TV6 kviečia žiūrėti penkias dienas. Balandžio 14-ąją 15.30 val. žais Lenkija – Lietuva, 15-ąją 13.00 val. laukia Lietuvos susitikimas su Nyderlandų rinktine, 17-ąją 20.00 val. – Ukrainos ir Lietuvos dvikova, 18-ąją 16.30 val. mačas Rumunija – Lietuva, o 20-ąją 15.30 val. lietuvių susitikimas su kaimynine Estija.
 
Pasaulio ledo ritulio čempionato pagrindinio turnyro kovų tiesiogines transliacijas sporto aistruoliai galės tiesiogiai stebėti gegužės 3 – 19 dienomis per „Viasat Sport Baltic“ kanalą.