Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinės kapitonas sugrįžta į Slovakiją

Lietuvos rinktinės kapitonas sugrįžta į Slovakiją

2022-06-27
hockey.lt informacija
 Lietuvos rinktinės kapitonas Nerijus Ališauskas sugrįžta į Slovakijos aukščiausiąją lygą. Gynėjas pasirašė sutartį su „HK Spišska Nova Ves“ klubu.
 
N. Ališauskui žaidimas Slovakijos ledo ritulio čempionate nebus nauja patirtis – 2020-2021 metų sezone jis rungtyniavo „Slovan“ komandoje. Praėjusiais metais 31-erių metų ledo ritulininkas savo pasirodymą pradėjo Rygos „Dinamo“ gretose, o sezoną užbaigė „Vita Hasten“ komandoje Švedijoje.
 
„HK Spišska Nova Ves“ dideliais pasiekimais Slovakijos čempionate pasigirti negali: didžiąją savo istorijos dalį jie praleido antrajame slovakų divizione, o geriausias pasiekimas aukščiausioje lygoje – pirmenybių ketvirtfinalis.
 
Naujosios N. Ališausko komandos generalinis vadybininkas Ričardas Rapačas atskleidė, jog derybos su lietuviu buvo nelengvos ir truko bene mėnesį. Jis taip pat tikisi, jog mūsų šalies atstovas taps šios komandos gynybos lyderiu.
 
„Žaidėjų rinkoje ieškojome tokio gynėjo, kuris būtų patikimas ir atsakingas gynyboje, bet tuo pačiu ir būtų naudingas atakoje. Tai nebuvo labai lengva užduotis, nes tokių žaidėjų daug nėra, tad juos įsigyti nėra lengva. Todėl esu labai laimingas, kad po ilgų ir sunkių derybų, kurios truko kone mėnesį, mes sugebėjome įtikinti Ališauską atvykti į mūsų komandą.
 
Nerijus yra greitas čiuožėjas, kurs nepriekaištingai užsiima pozicijas gynyboje ir daro minimaliai mažai klaidų. Tikimės, kad jis bus mūsų gynybos lyderiu ir vėl bus vienu geriausiu gynėju visoje lygoje, ką mes jau matėme, kai jis žaidė „Slovan“ gretose“, - po sutarties pasirašymo kalbėjo R. Rapačas.
 
Praėjusiame sezone „HK Spišska Nova Ves“ Slovakijos čempionate reguliariajame sezone liko septinti, bet kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje jie nusileido „Presov“ komandai.