Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinės didžiausios pergalės: varžovams aikštę tekdavo palikti ir praleidus dvi dešimtis įvarčių

Lietuvos rinktinės didžiausios pergalės: varžovams aikštę tekdavo palikti ir praleidus dvi dešimtis įvarčių

2024-04-07
hockey.lt informacija
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė per savo istoriją yra iškovojusi ne vieną įspūdingą pergalę. Visgi, įspūdingiausi lietuvių triumfai užfiksuoti prieš daugiau nei du dešimtmečius – 2002 metais.
 
2002 metais Lietuvos rinktinei pirmą kartą per savo istoriją teko žaisti IIHF rengiamų pasaulio čempionatų II divizione. Apie tai, kad lietuviai bus aukštesnio lygio, nei jų laukiantys varžovai, buvo galima spręsti iš būsimų varžovų pavadinimų, tačiau mūsų šalies atstovai tuomet pademonstravo, jog skirtumas tarp jų ir kitoje aikštės pusėje stojusių ledo ritulininkų buvo dar didesnis, nei buvo galima numanyti.
 
Į tuometinę Jugoslaviją atvykusią Lietuvos rinktinę pirmose rungtynėse pasitiko ledo ritulio nykštukė – Liuksemburgas. Įsibėgėti daug laiko lietuviams nereikėjo: debiutiniame susitikime į oponentų vartus Lietuvos rinktinė ritulius siuntė net 20 kartų ir iškovojo, iki šiol, didžiausią savo pergalę – 20:0.
 
Negana to, Lietuvos rinktinė pasismagino ir po trijų dienų sekusiose rungtynėse prieš Islandiją. Islandus lietuviai nugalėjo identišku rezultatu – 20:0.
 
 
2002 metų čempionatas iki šiol išlieka rezultatyviausiu per visą rinktinės istoriją – jo metu per penkerias rungtynes buvo pelnytas net 71 įvartis. Tuo tarpu patys lietuviai oponentams leido pasižymėti vos 6 kartus.
 
Jugoslavijoje žibėjęs Egidijus Bauba iš viso pelnė 11 įvarčių bei surinko 20 rezultatyvumo balų. Pagal vieno turnyro rezultatus, jis per visą šalies istoriją nusileido tik savo broliui Dainiui, kuris 1995 metų pasaulio čempionate pelnė 13 įvarčių bei surinko 21 rezultatyvumo balą.
 
Be šių įspūdingų pergalių, rezultatyvesnį lietuvių pasirodymą sykį galėjo išvysti ir gimtinėje ją stebintys žiūrovai. 2004 metais II diviziono turnyras vyko jau Elektrėnuose, o ten pirmose rungtynėse į Naujosios Zelandijos vartus dar per pirmąjį kėlinį lietuviai pasiuntė 11 įvarčių, o iš viso pelnė 21 įvartį laimėdami rungtynes 21:2.
 
Įvarčiais džiuginti savo žiūrovus lietuviai bandys ir šio mėnesio pabaigoje startuojančiame turnyre Vilniuje. Padėti rinktinės žaidėjams galite ir jūs, palaikydami rinktinę tribūnose.
 
Balandžio 27 – gegužės 3 dienomis Vilnių sudrebins „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ kovos. Įsigyti bilietus į „Avia Solutions Group“ arenoje vyksiantį renginį galite bilietai.lt portale.