Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinei nepavyko nugalėti ir estų (VIDEO)

Lietuvos rinktinei nepavyko nugalėti ir estų (VIDEO)

2023-11-10
hockey.lt informacija
 Lenkijoje vykstančiame „Baltic Cup“ turnyre nesėkmę patyrė Lietuvos ledo ritulio rinktinė.

Penktadienį lietuviai 2:5 nusileido Estijos nacionalinei rinktinei. Po šio pralaimėjimo taškų vis dar neturinti Lietuvos rinktinė jau nebepakils iš paskutinės pozicijos keturių komandų turnyre.
 
Rungtynių pradžia lietuviams susiklostė itin nesėkmingai. Jau pirmąją minutę ritulį į vartus siuntė Markas Viitanenas (00:45, rez. perd. Daniilas Kulintsevas, Robertas Arrakas), o po poros minučių persvarą didino jau Robertas Rooba (03:20, rez. perd. Kristjanas Kombe, Eduardas Slessarevskis).
 
Kiek atsitiesti lietuviams pavyko po oponentų pražangos. Vos prasidėjus daugumai ritulys netoli vartų pasiekė Eimantą Noreiką, o šis antruoju savo bandymu galiausiai pasiuntė ritulį į vartus (07:38, rez. perd. Egidijus Binkulis, Kostas Gusevas).
 
Visgi, dar pirmajame kėlinyje estai atstatė dviejų įvarčių pranašumą. Šį kartą įvarčio autorius buvo Mortenas Jurgensas (14:31, rez. perd. Robertas Rooba, Lauris Lahesalu).
 
Antrasis kėlinys priklausė estams. Jo metu jie dar dviem įvarčiais padidino savo pranašumą. Ketvirtąjį komandos įvartį pelnė Nikita Puzakovas (34:10), o Robertas Arrakas realizavo daugumą (36:40, rez. perd. Erikas Embrichas, M. Viitanenas).
 
Per trečiąjį kėlinį lietuviai privertė oponentus ne kartą pažeisti taisykles, bet realizuoti daugumų jiems nesisekė. Nepaisant to, vieną įvartį Lietuvos rinktinė pelnė lygiomis sudėtimis. E. Noreika įsiveržė į oponentų zoną bei atliko metimą ir nors jį atrėmė vartininkas, prie atšokusio ritulio prišokęs Dominykas Bogdziulis pasiuntė ritulį į vartus (55:06, rez. perd. E. Noreika).
 
„Baltic Cup“ turnyrą Lietuvos rinktinė užbaigs šeštadienį 21:00 val. rungtynėmis su Lenkija.