Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinė Latvijoje savaitgalį paminėjo tarptautinę moterų ledo ritulio dieną

Lietuvos rinktinė Latvijoje savaitgalį paminėjo tarptautinę moterų ledo ritulio dieną

2023-02-19
hockey.lt informacija
Savaitgalį Latvijoje dar dvi rungtynes sužaidė Baltijos moterų ledo ritulio lygoje besivaržanti Lietuvos rinktinė.
 
Šio savaitgalio metu visame pasaulyje buvo tarptautinė minima merginų ledo ritulio diena, o jo metu lietuvės užbaigė savo pasirodymą reguliariajame sezone. Šeštadienį Lietuvos rinktinė 4:2 nugalėjo „HS Riga“ jaunąsias žaidėjas. Į pergalę rinktinę vedė 3 įvarčius pelniusi Klara Miuller, o vieną įvartį pridėjo Ramunė Maleckienė.
 
Sekmadienį Latvijoje įvyko akistata tarp dviejų stipriausių čempionato komandų – Lietuvos rinktinės ir „Laima“ komandos. Pergalę šiose rungtynėse po atkaklios kovos 2:0 iškovojo Latvijos atstovės.
 
Mūsų komandos trenerio Raimondo Štrimaičio teigimu, šiose rungtynėse koją Lietuvos rinktinei pakišo progų realizacija.
 
„Šiandienos rungtynės prieš „Laima“ buvo geresnės už prieš tai buvusias rungtynes prieš šią komandą. Pasirinkome gerą taktiką prieš oponentes, bet mums niekaip nepavyko pelnyti bent vieno įvarčio, kuris būtų galėjęs pakeisti rungtynių eigą. Šiandien mums trūko ir kelių lyderių, o be jų įveikti varžoves nebuvo taip lengva, bet apskritai komandos pasirodymu esu patenkintas“, - kalbėjo treneris.
 
Abejose savaitgalio rungtynėse lietuvių vartus gynė Viltė Beličenkaitė.
 
Baltijos moterų ledo ritulio čempionatas startuos kovo 3-4 dienomis. Lietuvos rinktinė reguliarųjį sezoną veikiausiai užbaigs antroje pozicijoje, o jų varžovės paaiškės po paskutinių reguliaraus sezono akistatų.