Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinė laimėjo tarptautinį turnyrą Vilniuje (VIDEO)

Lietuvos rinktinė laimėjo tarptautinį turnyrą Vilniuje (VIDEO)

2021-12-05
hockey.lt informacija
 Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė laimėjo trijų komandų tarptautinį turnyrą Vilniuje.
 
„Pramogų“ arenoje vykusiame turnyre sekmadienį mūsų šalies rinktinė užtikrintai 4:0 įveikė Estijos rinktinę ir iškovojo pirmąją vietą. Antros liko estės, o trečioje pozicijoje prieš Lietuvą 4:5 po pratęsimo kritusi Ukraina, kuri vėliau 1:3 pralaimėjo ir Estijos atstovėms.
 
 
Pirmajame kėlinyje abi rinktinės įvarčių nepelnė, bet Lietuvos rinktinė du kartus buvo labai arti tikslo. Klara Miuller iš pradžių pataikė į virpstą, o vėliau sudrebino ir skersinį, bet abu kartus ritulys vartuose nepabuvojo.
 
Būtent K. Miuller buvo pirmoji šiose rungtynėse pasižymėjusi įvarčiu: metimu vartininkei tarp kojų ji antrajame kėlinyje išvedė rinktinę į priekį (26:21, rez. perd. Emilija Tučiūtė). Negana to, vėliau ji pasižymėjo ir antrąjį kartą, pasiųsdama ritulį į viršutinį vartų kampą (37:39).
 
Antrojo kėlinio pabaigoje varžoves nustebino Gabija Petrauskaitė, kuri gudriu metimu iš už vartų nuo varžovių vartininkės ritulį įskraidino į vartus (38:06, rez. perd. Viltautė Jasinevičiūtė).
 
Trečiajame kėlinyje Lietuvos rinktinė kontroliavo rungtynes ir neleido varžovėms sugrąžinti į jas intrigos. Negana to, gražią rinktinės ataką po kelių tikslių komandos draugių perdavimų užbaigė Ramunė Maleckienė (55:08, rez. perd. K. Miuller, V. Jasinevičiūtė).
 
Šiose rungtynėse geriausia susitikimo žaidėja Lietuvos rinktinės gretose buvo pripažinta puikų susitikimą sužaidusi vartininkė Viltė Beličenkaitė, kuri atrėmė visus 30 Estijos rinktinės metimų į jos vartus.