Titulinis » Naujienos » Lietuvos moterų rinktinė pradėjo pasiruošimą pasaulio čempionatui (VIDEO)

Lietuvos moterų rinktinė pradėjo pasiruošimą pasaulio čempionatui (VIDEO)

2022-03-28
hockey.lt informacija
 Praėjusį savaitgalį Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė pradėjo pasiruošimą pasaulio čempionato IIIA diviziono kovoms, kurios įvyks balandžio 4-9 dienomis Bulgarijoje.
 
Vyriausiojo rinktinės trenerio Berndo Haakės ir jo asistentų Mauro Baltrukonio ir Raimondo Štrimaičio treniruojama rinktinė į pirmąją treniruotę Elektrėnuose susirinko šeštadienį pradėdama aštuonių dienų trukmės stovyklą prieš pasaulio čempionatą. Pirmąsias dvi dienas rinktinė surengė po dvi treniruotes per dieną, o šią savaitę treniruosis po kartą bei sužais dvi draugiškas rungtynes su Latvijos klubu. Šios rungtynės bus žaidžiamos penktadienį 20:15 val. bei šeštadienį 13:45 val.
 
 
Po sekmadienio laiko ant ledo vyriausias rinktinės treneris pasidžiaugė, jog rinktinė tobulėja kiekvieną treniruotę.    
 
„Mane tikrai stebina, kad merginos kiekvieną treniruotę atrodo vis geriau. Šį sezoną mes turėjome problemų dėl COVID viruso ir buvo rengiamas ne pilnų matmenų, bet 3x3 čempionatas. Todėl žaidžiant ant pilnų matmenų ledo, yra visai kitokios taktikos ir joms reikia prie to prisitaikyti. Tačiau aš patenkintas, kaip vyksta šis procesas“, - džiaugėsi vokietis.
 
Moterų rinktinėje šįkart pamatysime ir ne vieną jauną debiutantę, kuri pirmą kartą pasirodys ant ledo pasaulio čempionate. B. Haakė pasidžiaugė jaunimo integravimu į rinktinę, bet pabrėžė, jog tokių žaidėjų daugiau turės varžovės čempionate.
 
„Tai yra dalykas, kuris pakeičia kiekvienos šalies moterų ledo ritulio vaizdą: jei turi merginų, kurios pradėjo žaisti su berniukais labai jaunos, jos turės pranašumą čiuožime, žaidimo skaityme ir ledo ritulio supratime. Labai džiaugiuosi, jog prisijungia vis daugiau jaunų merginų, nes jos yra greitos, gali mesti, atlikti perdavimus ir puikiai papildys komandą. Bet šiuo metu vis dar neturime daug tokių žaidėjų.
 
Deja, mums trūksta trijų gerų žaidėjų ir į jų vietas teks pasistumti jaunimui. Džiaugiamės turėdami dvi geras vartininkes, bet mūsų laukia rimta kova su kitomis rinktinėmis, nes jos turi daugiau jaunimo. Todėl mums bus nelengva žaisti su Belgija ir Bulgarija.“
 
Pasaulio čempionate Bulgarijoje dėl įvairių priežasčių pasitraukus kelioms rinktinėms, iš viso varžysis trys komandos, kurios tarpusavyje sužais dviejų ratų sistema. Mūsų rinktinės lauks Belgijos ir šeimininkės Bulgarijos atstovių iššūkis. Kalbėdamas apie naują sistemą, B. Haakė pajuokavo, jog tai garantavo rinktinei bent jau bronzą, tačiau pabrėžė, kad tikimasi pasiekti daugiau ir iškovoti aukštesnės prabos apdovanojimą.
 
„Visų pirma, po šių pasikeitimų, mes jau laimėjome bronzos medalius. Tokia yra dabartinė situacija, kuri vyksta visuose divizionuose, kai būna pasitraukiančių rinktinių, tad IIHF pateikė pasiūlymą komandoms sužaisti po du kartus, o mes jį priėmėme. Nepaisant garantuotų medalių, turnyrine norėsime daugiau nei tik bronzos apdovanojimų.
 
Pažįstu Belgijos rinktinę, žinau, kad ji turi bendrą lygą su Nyderlandų ekipomis, tad turi jaunų žaidėjų rungtyniaujančių su berniukais. Tai yra visada privalumas varžovėms, o mums žaidžiant su dauguma rinktinių teks žaisti su merginomis, kurios turi daugiau patirties ant ledo. Todėl mes turime žaisti kartu kaip komanda ir tik tai gali atnešti mums sėkmę.“
 
Svarbiausiais darbais prieš išvyką į Bulgariją rinktinės vyriausiasis treneris paminėjo komandinį darbą bei žaidimo savoje zonoje gerinimą.
 
„Dabar mes dirbame ties esminiais žaidimo aspektais, bet tuomet reikės padirbėti ir su specialiosiomis komandomis. Dirbsime ties mūsų mažumos neutralizacija, treniruosimės žaidimą daugumoje ir išbandysime žaidimą, kai vartininką keičia šešta aikštės žaidėja ir įgaunamas dirbtinis pranašumas. Žinoma, svarbiausia bus pagerinti komandinį žaidimą: ledo ritulyje svarbiausia yra žaidimas savo aikštės zonoje ir visi turi žinoti, ką reikia daryti tada, kai mes turime ritulį ir kai ritulį turi varžovės.“
 
 
 
Stovyklos metu rinktinės narės gerina savo žinias ne tik ant ledo, tačiau ir už jo ribų. Sekmadienį moterų rinktinės kandidatės išklausė Lietuvos antidopingo agentūros parengtą seminarą. Jo metu rinktinės narėms informaciją svarbiausiais klausimais pateikė moterų ledo ritulyje puikiai pažįstama Lietuvos antidopingo agentūros atstovė Dalia Motėjūnaitė.
 
„Rinktinės narėms buvo pateikta informacija apie esmines antidopingo taisykles ir jų pažeidimus, sportininko teises ir pareigas, nepilnamečių teises, draudžiamas medžiagas, maisto papildus, leidimus vartoti vaistus. Daugiausiai dėmesio buvo skirta dopingo kontrolės procedūrai, merginos turėjo daug klausimų apie jos eigą, taip pat dalinosi patirtimi“, - seminarą apibendrino informaciją rintinės narėms suteikusi D. Motėjūnaitė.
 
Lietuvos moterų rinktinės kandidačių sąrašas:
 
 
 
 
 
 
 
Vardas, pavardė
Pozicija
Gimimo metai
Klubas
1
Jasinevičiūtė Viltautė
G
2007
Klaipėdos Baltija/Hockey Stars, Vilnius
2
Tučiūtė Emilija
G
2006
Geležinis Vilkas/Hockey Stars, Vilnius
3
Belova Amanda
G
2003
Hockey Stars, Vilnius
4
Paražinskaitė Rugilė
G
1999
HC Rebel Girls, Kaunas
5
Karpavičiūtė Gintarė
G
1991
Eagles B, Salzburg, Austria
6
Volyncevaitė Aleksandra
G
1991
HC Amber, Elektrenai
7
Jakavičienė Miglė
G
1984
HC Amber, Elektrenai
8
Jatkevičienė Daiva
G
1984
HC Amber, Elektrenai
9
Petrauskaitė Gabija
P
2006
Haugesund Seagulls, Haugesund, Norge
10
Griniūtė Gabija
P
2005
Hockey Stars, Vilnius
11
Miuller Klara
P
2003
HC Klaipėda
12
Kukanova Marija
P
2002
HC Klaipėda
13
Burneikaitė Nomeda
P
1998
Hockey Stars, Vilnius
14
Bazevičiūtė Miglė
P
1996
HC Amber, Elektrenai
15
Tamulionytė Veronika
P
1995
Hockey Stars, Vilnius
16
Zakharchenko Sabina
P
1994
HC Amber, Elektrenai
17
Baubaitė Greta
P
1994
Hockey Stars, Vilnius
18
Gliožaitytė Gertrūda
P
1994
Hockey Stars, Vilnius
19
Jasaitė Milda
P
1990
Hockey Stars, Vilnius
20
Račkauskaitė Agnė
P
1987
HC Amber, Elektrenai
21
Bankauskienė Evelina
P
1986
HC Amber, Elektrenai
22
Maleckienė Ramunė
P
1983
HC Amber, Elektrenai
23
Melnikova Julija
P
1980
HC Klaipėda Girls
24
Simonsen Emilija
V
2002
AaB Ishockey, Aalborg, Denmark
25
Beličenkaitė Viltė
V
2005
HC Klaipėda
26
Norkūnienė Aušra
V
1987
Hockey Stars, Vilnius
 
 
 
 
 
Personalas:
 
 
 
1
Bernd Haake
 
Vyr.treneris
 
2
Raimondas Štrimaitis
 
Treneris
 
3
Mauras Baltrukonis
 
Treneris
 
4
Kotryna Kairytė
 
Kineziterapeutas
 
5
Aurelijus Kriščiūnas
 
Ekipiruotės vadovas
 
6
Eglė Kulikauskaitė
 
Komandos vadovas