Titulinis » Naujienos » Lietuvos moterų rinktinė pradėjo lemiamą pasiruošimo etapą pasaulio čempionatui

Lietuvos moterų rinktinė pradėjo lemiamą pasiruošimo etapą pasaulio čempionatui

2024-03-05
hockey.lt informacija
 Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė pradėjo savo pasiruošimą pasaulio moterų ledo ritulio čempionatui.
 
Jau kovo 11-17 dienomis Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė Kroatijoje varžysis III diviziono A grupės turnyre. Mūsų rinktinės treniruočių stovykloje šįkart matome naujai suformuotą trenerių štabą. Ilgametį rinktinės trenerį Berndą Haakę pakeitė jo asistentu dirbęs Mauras Baltrukonis, o jo asistentais tapo buvusi rinktinės kapitonė Ramunė Maleckienė bei Edgaras Rybakovas.
 
Prieš rinktinės stovyklą trenerių štabas išgirdo ir nemalonių naujienų: kelios rinktinės sąraše buvusios ledo ritulininkės šįkart komandai padėti negalės. Pasiruošimo metu be įtempto darbo treniruotėse taip pat numatytos ir vienerios draugiškos rungtynės - Lietuvos rinktinės trečiadienį Elektrėnuose laukia išbandymas su Dariaus Kasparaičio ledo ritulio mokyklos 15-mečių komanda.
 
„Prieš stovyklą dėl įvairių priežasčių turėjome šiek tiek sumažinti kandidačių sąrašą, o šiuo metu stovykloje dirba 19 aikštės žaidėjų ir trys vartininkės. Dirbame intensyviai, nors šiek tiek jaučiasi nuovargis bei jaudulys, bet visos merginos noriai dirba ir vyrauja puiki atmosfera. Per savaitę pasiruošimo laukia 10 treniruočių bei vienerios draugiškos rungtynės“, - apie rinktinės pasiruošimą kalbėjo M. Baltrukonis.
 
Pats M. Baltrukonis moterų rinktinėje nėra naujokas. Jis prieš tai du metus užėmė B. Haakės asistento pareigas. Šią vasarą nusprendus jį paskirti vyriausiuoju treneriu, jis neslepia, jog pažįstant žaidėjas šis persikvalifikavimas nėra toks sudėtingas.
 
„Rinktinėje dirbu ne pirmus metus, tad pažįstu žaidėjas, o jos taip pat mane pažįsta. Dėl to kiek lengviau perimant naujas pareigas. Žinoma, dabar visa atsakomybė krenta ant mano pečių, bet turiu patyrusius kolegas, kurie padeda savo patarimais.“
 
Pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė versis panašia sudėtimi, kaip ir pernai. Vis dar laukiama dėl amžiaus reikalavimų į nacionalinę rinktinę negalinčių pretenduoti jaunųjų žaidėjų, o 2009 metais gimusias ledo ritulininkes pasaulio čempionate bus galima išvysti jau kitąmet.
 
Kroatijoje vyksiančiame pasaulio čempionate mūsų rinktinės laukia nelengvas startas. Pirmose IIIA diviziono rungtynėse, laukia akistatos su dvejomis rinktinėmis, kurios pernai užėmė aukštesnes pozicijas – Kroatija ir Ukraina. M. Baltrukonis pripažįsta, jog pirmenybių startas bus nelengvas, tačiau nenurašo ir likusių trijų varžovių.
 
„Čempionato startas bus labai įtemptas. Žaisime su aukštesniame divizione pernai žaidusia Kroatija bei antrą vietą mūsų divizione užėmusiomis Ukrainos ledo ritulininkėms. Žinoma, nebus lengva ir per likusias tris rungtynes, bet turnyro startas šįkart bus itin svarbus“
 
Zagrebe vyksiantis pasaulio moterų III diviziono A grupės čempionatas startuos jau kovo 11 dieną. Lietuvos rinktinė jame kausis su Kroatijos, Ukrainos, Rumunijos, Bulgarijos ir Serbijos ledo ritulininkėmis.
 
Rinktinės kandidačių sąrašas:
 
Nr
Žaidėja
Poz.
Gim. metai
Klubas
1
Jatkevičienė Daiva
D
1984
HC Amber
2
Jakavičienė Miglė
D
1984
HC Amber
3
Karpavičiūtė Gintarė
D
1991
Gmunden Sharks, Austria
4
Kukanova Marija
D
2002
HC Klaipėda Girls
5
Tučiūtė Emilija
D
2006
Hammarby IF, Sweden
6
Vincaitytė Greta
D
2007
Hockey Stars Vilnius/Hockey Punks Academy
7
Rakauskaitė Aušrinė
D
2007
HC Amber/DKLRM
 
 
8
Jasaitė Milda
F
1990
Hockey Stars Vilnius
9
Zakharchenko Sabina
F
1994
HC Amber
10
Bazevičiūtė Miglė
F
1996
HC Amber
11
Rastenytė Eglė
F
1996
HC Amber
12
Tomaševičiūtė Augustė
F
1998
Streatham Storm, UK
13
Burneikaitė Nomeda
F
1998
Hockey Stars Vilnius
14
Miuller Klara
F
2003
HC Klaipėda Girls
15
Aleinikovaitė Viktorija
F
2005
HC Amber
16
Griniūtė Gabija
F
2005
Hockey Stars Vilnius
17
Petrauskaitė Gabija
F
2006
Stavanger Oilers, Norway
18
Rastenytė Vaiva
F
2007
HC Amber/DKLRM
19
Jasinevičiūtė Viltautė
F
2007
East Coast Wizards/Proctor Academy, USA
 
 
20
Norkūnienė Aušra
GK
1987
Hockey Stars Vilnius
21
Beličenkaitė Viltė
GK
2005
HC Klaipėda Girls
22
Girkontaitė Milėja
GK
2007
Ringerike Ishockeyklubb, Norway
 
 
 
 
 
1
Baltrukonis Mauras
Vyriausias treneris
2
Kulikauskaitė Eglė
Vadovė
3
Rybakovas Edgaras
Trenerio asistentas
4
Maleckienė Ramunė
Trenerio asistentė
5
Rancevas Eugenijus
Ekipuotės vadovas
6
Kairytė Kotryna
Kineziterapeutė