Titulinis » Naujienos » Lietuvos moterų rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo pergale po baudinių serijos (VIDEO)

Lietuvos moterų rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo pergale po baudinių serijos (VIDEO)

2024-03-11
hockey.lt informacija
 Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė pergalingai pradėjo pasaulio moterų čempionato III diviziono A grupės turnyrą.
 
Čempionato starte lietuvės kovėsi su turnyro šeimininkėmis iš Kroatijos. Rungtynėse nugalėtojos nepaaiškėjo nei po trijų kėlinių, nei po pratęsimo. Galiausiai baudinių serijoje laimėjo Lietuvos rinktinė, kuri iškovojo pergalę 2:1.
 
Jau pačioje rungtynių pradžioje lietuvės išprovokavo nuobaudą ir kurį laiką leido prie varžovių vartų, bet pasižymėti joms nepavyko. Įvarčių nebuvo pelnyta viso pirmojo kėlinio metu, o šiek tiek dažniau atakas rengė kroatės.
 
Šeimininkės pirmosios įsiveržė į priekį antrajame kėlinyje po individualaus Anos Bauman reido (33:35). Ji įveikė kelias gynėjas ir pasiuntė ritulį į vartus.
 
Paskutinę kėlinio minutę lietuvės dar kartą gavo šansą žaisti daugumoje ir greitai ją realizavo. Emilija Tučiūtė paleido ritulį iš toli, o jis skriedamas nepalankia vartininkei trajektorija atsidūrė vartų tinkle (39:54, rez. perd. Klara Miuller).
 
Trečiajame kėlinyje Lietuvos rinktinei sunkiai sekėsi surasti kelių link varžovių vartų, bet gynyboje užtikrintas vartininkės Viltės Beličenkaitės žaidimas leido išsaugoti viltis laimėti rungtynes pratęsus dvikovą.
 
Pratęsime įvarčių pelnyta nebuvo, tad buvo mušami baudiniai. Jų metu vėl puikiai žaidė V. Beličenkaitė, kuri atrėmė visus metimus, o Vaivos Rastenytės tikslus bandymas garantavo pergalę ir du taškus.
 
Geriausia rungtynių žaidėja buvo pripažinta 43 metimus ir visus 5 bandymus baudinių serijoje atrėmusi V. Beličenkaitė.
 
Rytoj 17:00 val. Lietuvos rinktinė žais su Ukraina.