Titulinis » Naujienos » Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinės vyriausiojo trenerio pareigos patikėtos M.Baltrukoniui

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinės vyriausiojo trenerio pareigos patikėtos M.Baltrukoniui

2023-08-25
hockey.lt informacija
Naujam sezonui besiruošianti Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė turės naują vyriausiąjį trenerį – šias pareigas perima pastaraisiais metais rinktinės asistentu dirbęs Mauras Baltrukonis.
 
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinės vyriausiojo trenerio poste M. Baltrukonis pakeis nuo 2019 metų šias pareigas užėmusį patyrusį Vokietijos specialistą Berndą Haakę. Šis rinktinei vadovavo trijų pasaulio čempionatų metu ir su ja iškovojo pasaulio čempionato IIIA diviziono sidabro bei bronzos medalius.
 
Kartu su B. Haake rinktinėje nebedirbs ir jo asistentas Raimondas Štrimaitis: naujajam rinktinės treneriui talkins naujas trenerių štabas – asistentų funkcijos patikėtos Edgarui Rybakovui ir Ramunei Maleckienei. Pastaroji ilgus metus pati gynė Lietuvos rinktinės garbę ir buvo jos kapitonė bei dalyvavo visuose trijuose pasaulio čempionatuose, o E. Rybakovui ši rinktinė taip pat nėra svetima – pastaraisiais metais jis ne kartą talkino nacionalinės rinktinės treneriams.
 
„Asociacijos „Hockey Lietuva“ vardu norime padėkoti B. Haakei už nuoširdų ir ilgametį darbą vedant šalies moterų ledo ritulį į priekį nuo pat jo pirmųjų žingsnių. Taip pat dėkojome ir R. Štrimaičiui už jo kantrybę ir įdėtą darbą su rinktine“, - apie rinktinę paliekančius trenerius kalbėjo rinktinės vadovė Eglė Kulikauskaitė.
 
Tuo tarpu naujasis rinktinės vyriausias treneris neslėpė, jog viena iš svarbiausių jo užduočių bus tęsti vokiečio pradėtą darbą ir padėti ledo ritulininkėms toliau tobulėti.
 
„Džiaugiuosi gavęs pasiūlymą tęsti pirmojo rinktinės trenerio Berndo Haakės atliktą darbą. Jo pastangos padėjo žaidėjoms augti ir žaisti vis geriau. Vienas iš mano tikslų naujose pareigose – užtikrinti, kad šis procesas toliau tęstųsi ir ledo ritulininkės nenustotų tobulėti“, - mintimis apie naujas pareigas dalinosi M. Baltrukonis.
 
Lietuvės toliau varžysis su Latvijos ir Estijos ledo ritulininkėmis
 
Praėjusiame pasaulio čempionate Lietuvos rinktinei atiteko IIIA diviziono bronzos medaliai. Tiesa, rinktinė per penkerias rungtynes pralaimėjo vienintelį kartą, tačiau nepalankiai susiklosčius kitų rungtynių baigtims joms teko į priekį praleisti ne tik Ukrainos, tačiau ir Honkongo ledo ritulininkes.
 
Prieš būsimą sezoną M. Baltrukonis tiki, jog mūsų rinktinė yra pajėgi jo pabaigoje pasidabinti šio diviziono aukso medaliais ir iškovoti kelialapį į aukštesnį divizioną.
 
„Manau, kad mūsų rinktinė yra pajėgi iškovoti vietą aukštesniame divizione. Visgi, norint pasiekti šį tikslą mūsų žaidėjų šį sezoną laukia nelengvas darbas tiek ir treniruotėse, tiek ir rungtynėse.“
 
Būsimam sezonui šalies ledo ritulininkės rengsis ne tik žaisdamos Lietuvos čempionate, tačiau ir vėl kils į kovą su Latvijos ir Estijos atstovėmis Baltijos moterų ledo ritulio čempionate. Praėjusiame sezone varžoves pribloškusios lietuvės iškovojo aukso medalius, tačiau šį kartą joms teks varžytis be rezultatyviausios praėjusio sezono lygos žaidėjos Klaros Miuller, kuri šią vasarą persikėlė į vieną pajėgiausių planetoje Švedijos moterų ledo ritulio lygą.
 
Kartu su Latvijos ir Estijos federacijomis vykdydama Tarptautinės ledo ritulio federacijos projektą, Lietuva pirmą kartą suburs ir šalies U-18 merginų rinktinę, kuri dalyvaus Baltijos moterų čempionato B divizione. Tokiu žingsniu ruošiamasi debiutui pasaulio jaunių iki 18 metų merginų čempionatui, kuriame tikimasi startuoti jau už poros metų.
 
Ne vienerius metus rinktinėje asistento pareigas užėmęs ir Vilniaus „Hockey Stars“ komandą treniruojantis M. Baltrukonis džiaugiasi naujomis galimybėmis ir vis tobulėjančiu moterų rinktinės žaidimu, tačiau pabrėžia, jog vietoje nestovi ir kitos šalys.
 
„Su kiekvienu sezonu mūsų žaidimas vis tobulėja, o taip pat turime ir vis didesnį pasirinkimą tarp žaidėjų. Visgi, nereikia pamiršti, kad ir kitos rinktinės nestovi vietoje. Vienas iš pagrindinių dalykų, kurio mums pritrūko pernai – žaidybinė patirtis. Planuojame, kad šį aspektą galėsime gerinti Baltijos moterų lygoje į savo sudėtį įtraukdami vis daugiau nacionalinės rinktinės kandidačių.“
 
Pagrindinis Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinės startas įvyks kovo 11-17 dienomis. Kroatijos sostinėje Zagrebe mūsų atstovės kausis IIIA diviziono kovose kartu su Kroatijos, Ukrainos, Rumunijos, Bulgarijos ir Serbijos ledo ritulininkėmis.