Titulinis » Naujienos » Lietuvos moterų ledo ritulio čempionių titulas - „HC Klaipėda Girls“ rankose

Lietuvos moterų ledo ritulio čempionių titulas - „HC Klaipėda Girls“ rankose

2024-02-12
hockey.lt informacija
Savaitgalį finišavo Lietuvos moterų ledo ritulio čempionato 2023-2024 metų sezonas.
 
Kauno ledo rūmuose įvyko lemiamos Lietuvos moterų ledo ritulio čempionato kovos. Iki pat paskutinių rungtynių nebuvo aiški galutinė pirmenybių baigtis ir šalies čempionės paaiškėjo po paskutinės dvikovos.
 
Paskutiniame ture „HC Klaipėda“ norėdamos apginti Lietuvos čempionių titulą „HC Klaipėda Girls“ atstovės turėjo surengti nepriekaištingą pasirodymą. Pirmoje akistatoje jos stojo į kovą su „Hockey Stars“ iš Vilniaus ir šventė pergalę 8:2.
 
Tai lėmė, jog čempionių titulo likimas paaiškėjo paskutinėse rungtynėse tarp Elektrėnų „HC Amber“ ir „HC Klaipėda Girls“ komandos. Akistatoje, kurioje dominavo gynyba viską lėmė vienintelis Klaros Miuller įvartis, po kurio klaipėdietės laimėjo 1:0.
 
Tai lėmė, jog galutinėje rikiuotėje „HC Klaipėda Girls“ surinko 21 tašką ir apgynė šalies čempionių titulą. Už jų liko vos tašku atsilikusi „Amber“ komanda. Bronzos medaliai iškeliavo į Vilnių, 13 taškų surinkusiai „Hockey Stars“ komandai. Ketvirtoje vietoje liko be taškų čempionatą užbaigusi Kauno „Rebel Girls“.
 
Po čempionato buvo apdovanotos ir geriausios jo žaidėjos. Geriausia puolėja pripažinta Vaiva Rastenytė, vartininke – Marija Tsiaseiko (abi „Amber“), o geriausia gynėja tapo Marija Kukanova („HC Klaipėda“).