Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulys turi naują valdžią

Lietuvos ledo ritulys turi naują valdžią

2012-08-20
Hockey.lt informacija
Šiandien Vilniuje, kūno kultūros ir sporto departamente išrinkta nauja Lietuvos ledo ritulio valdžia.
 
Neeiliniame visuotiniame Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) narių susirinkime buvo renkama nauja federacijos taryba ir prezidentas.
 
Susirinkime dalyvavę 34 iš 36 federacijos narių slaptu balsavimu rinko devynis tarybos narius. Du klubai neteko teisės
 dalyvauti rinkimuose, nes buvo nesumokėję nario mokesčio. Tarybos nariais išrinkti: Mindaugas Marcinkevičius, Remigijus Valickas, Vaidas Budrauskas, Sigitas Kazlauskas, Vaclovas Gedvilas, Valentas Gvergždis, Andrėjus Silinas, Valdas Škadauskas, Andrejus Simankovas.
 
Po rinkimų paaiškėjo, jog į naująją tarybą pateko 6 nariai, kurie buvo išrinkti ir prieš dvejus metus vykusiuose rinkimuose.
 
LLRF prezidento rinkimuose buvo svarstoma viena kandidatūra – Petro Nausėdos. Būtent P.Nausėda po pasaulio čempionato Lenkijoje pavasarį atsistatydino iš prezidento pareigų. Susirinkimas pademonstravo pasitikėjimą P.Nausėda ir suteikė jam įgaliojimus metams 24 balsais „už“ dar kartą.
 
Beje, prieš renkant naująją tarybą, buvo siūloma keisti balsavimo tvarką. LLRF generalinis sekretorius Valdas Škadauskas pasiūlė balsuoti už sąrašus, o ne už pavienius kandidatus. Tačiau susirinkimas nepritarė tokiam siūlymui ir nebuvo nė vieno balso „už“, o vienas narys susilaikė.
 
LLRF visuotiniame susirinkime iš federacijos pašalinti 8 nariai nesumokėję nario mokesčio. Taip pat susirinkime vienbalsiai nuspręsta, jog norintys tapti naujais federacijos nariais arba atstatyti narystę federacijoje, privalės mokėti 600 litų naujo nario mokestį.
 
Susirinkimas išklausė ir patvirtino U-18 ir U-20 rinktinės vyriausiojo trenerio Andrejaus Jadkausko ataskaitą apie rinktinių pasirodymus pasaulio čempionatuose. Trenerio pasisakymas palydėtas plojimais už sunkų dabą, o ypač už Vilniaus „Geležinio vilko“ komandos dalyvavimą atvirajame Baltarusijos jaunimo čempionate.
 
Išklausytas ir suaugusiųjų rinktinės trenerio Sergejaus Borisovo laiškas, mat ataskaitą strategas atsiuntė elektroniniu paštu iš Maskvos. Dar kartą buvo aptarta situacija pasaulio čempionate Lenkijoje, kuomet buvo fiksuojami nuolatiniai sportinio rėžimo pažeidimai. Rinktinės trenerio ataskaita buvo patvirtinta.
 
LLRF generalinis sekretorius Valdas Škadauskas savo ataskaitoje pabrėžė finansų trūkumą. Sekretoriaus teigimu, LLRF prieš du metus turėjo 600 tūkst. litų skolų, jas pavyko sumažinti iki šiek daugiau 400 tūkst. litų. LLRF generalinio sekretoriaus ataskaita buvo patvirtinta vienbalsiai.
 
LLRF dar pavasarį atsistatydinusio prezidento Petro Nausėdos ataskaitoje pažymėti 15 pagrindinių punktų, ties kuriais dirbo prezidentas. Ir ši ataskaita buvo priimta vienbalsiai.
 
Susirinkimo pabaigoje įvyko rinkimai į tarybą, į kurią buvo pasiūlyta 14 kandidatūrų. 34 nariai išrinko devynis tarybos narius. Į tarybą nepateko buvę nariai  LLRF prezidentas Petras Nausėda, taip pat plungiškis Ričardas Jocys ir vilnietis Martynas Šlikas.