Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio titanai: rinktinei atiduota ir po du dešimtmečius

Lietuvos ledo ritulio titanai: rinktinei atiduota ir po du dešimtmečius

2024-03-21
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio istorijoje netrūksta žaidėjų, kurie savo atsidavimu rinktinei nusipelno didžiausių komplimentų. Ne vienas iš jų savo šalies garbę gynė apie du dešimtmečius, taip atnešdami lietuviams ne vieną džiaugsmo akimirką ir istorinę pergalę.
 
Mindaugas Kieras ledo ritulio pasaulyje yra išskirtinė asmenybė. Per visą ledo ritulio istoriją, nė viena kita šalis neturi ledo ritulininko, kuris į pasaulio čempionatus būtų vykęs 20 metų iš eilės. Dabar trenerio karjerą jau tęsiantis M. Kieras buvo tvirtas gynybos ramstis 1998-2018 metais.
 
Visgi M. Kieras nėra vienintelis, kurio vardas tapo neatsiejamu nuo Lietuvos rinktinės. Net 37 ledo ritulininkai yra sužaidę daugiau nei penkiuose pasaulio čempionatuose.
 
Nedaug nuo rinktinės rekordininko atsiliko ir Egidijus Bauba, Šarūnas Kuliešius, Artūras Katulis bei Rolandas Aliukonis. Pastarieji du su rinktine atsisveikino po 2018 metų pirmenybių Kaune, prieš tai pasirodę dar atitinkamai 18 ir 17 turnyrų.
 
Visiems jiems teko ant savo pečių statyti Lietuvos rinktinės istoriją. Nuo pirmųjų sezonų, kai lietuviams tekdavo žaisti ir su egzotiškomis rinktinėmis, jų pastangomis Lietuvos rinktinė įsitvirtino pirmajame IIHF divizione be sužaidė ne vienerias įsimintinas rungtynes su rinktinėmis, kurias dažniau esame įpratę matyti elitiniame divizione.
 
Tradicijas kasmet vykti į rinktinę ši karta perleido ir dabartiniams žaidėjams. Nors COVID-19 virusas iš dabartinės kartos atėmė du pasaulio čempionatus, tai nesutrukdė rinktinės kapitonui Nerijui Ališauskui jau sužaisti 11 planetos pirmenybių, o turnyre Vilniuje jis pagal šį rodiklį pateks tarp dešimties daugiausiai rinktinėje žaidusių ledo ritulininkų per visą šalies istoriją.
 
Savo ištikimybę ir atsidavimą savo šaliai ši nacionalinės rinktinės karta nusiteikusi parodyti ir saviems žiūrovams. Į Vilnių atkeliaujant „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ turnyrui, jie turės auksinę progą parodyti savo geriausias savybes prieš Lietuvos ledo ritulio gerbėjus.
 
Balandžio 27 – gegužės 3 dienomis Vilnių sudrebins „2024 IIHF Pasaulio Ledo Ritulio Čempionato I Diviziono, B Grupės“ kovos. Įsigyti bilietus į „Avia Solutions Group“ arenoje vyksiantį renginį galite bilietai.lt portale.