Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio rinktinės narys D.Pliskauskas ir toliau žais Piterboro „Phantoms“ klube (komentaras)

Lietuvos ledo ritulio rinktinės narys D.Pliskauskas ir toliau žais Piterboro „Phantoms“ klube (komentaras)

2014-04-30
Sportas.lt informacija
 Ilgametis Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės narys Darius Pliskauskas ir kitame sezone rungtyniaus Anglijos „Premier“ lygoje.
 
Piterboro „Phantoms“ oficialus puslapis internete paskelbė, kad 33-ejų metų puolėjas iš Lietuvos ir toliau gins šio klubo garbę.
 
„Darius yra puikus puolėjas, galintis vienas nulemti rungtynių baigtį. Ne viena lygos komanda norėtų jį turėti, todėl labai džiaugiamės, kad Darius lieka mūsų klube. Jis turi gerą smūgį, geba „skaityti“ žaidimą, yra labai užsispyręs ir atsidavęs komandai. Vasario pabaigoje Darius patyrė traumą ir galėjo nežaisti apie keturias savaites, bet, nepaisydamas skausmo, jis nepraleido nė vienų rungtynių, kai mes kovojome dėl vietos atkrintamosiose varžybose“, - kalbėjo „Phantoms“ vyriausiasis treneris Slava Koulikovas.
 
D.Pliskauskas praėjusį sezoną pradėjo kitame Anglijos „Premier“ lygos klube Slau „Jets“, bet šiai komandai susidūrus su finansiniais sunkumais, persikėlė į Piterborą.
 
Lietuvis „Phantoms“ gretose sužaidė 27 rungtynes ir per jas įmušė 13 įvarčių bei atliko 19 rezultatyvių perdavimų. Tiesa, „Phantoms“ patekti į atkrintamąsias varžybas nepavyko.
 
D.Pliskauskas praėjusią savaitę padėjo Lietuvos rinktinei iškovoti Vilniuje vykusio pasaulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyro bronzos medalius. Puolėjas per 5 rungtynes įmušė 2 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.