Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio rinktinės laukia rungtynės su ilgą laiką nesutiktais italais

Lietuvos ledo ritulio rinktinės laukia rungtynės su ilgą laiką nesutiktais italais

2023-05-03
hockey.lt informacija
Pasaulio ledo ritulio IA divizione šiandien startuoja ketvirtasis turas. Jo metu Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinei teks kautis su Italijos ledo ritulininkais.
 
Šeimininkams – rimtas lietuvių iššūkis
 
Trečiąją pasaulio čempionato dieną Lietuvos ledo ritulininkai išbandė savo jėgas su čempionato šeimininke Didžiąja Britanija. Nepaisant to, jog lietuviai dažniau atakavo varžovus ir atliko daugiau metimų į vartus, pasižymėti jiems taip ir nepavyko patiriant pralaimėjimą 0:3.
 
Tai buvo jau antras kartas, kai čempionate Lietuvos rinktinė nesugebėjo pelnyti nė vieno įvarčio. Rinktinės trenerio Rono Pasco teigimu, pastaruoju metu rinktinė sukuria daugiau progų pasižymėti, tačiau galutinėje atakos fazėje pritrūksta tikslumo.
 
„Pirmos rungtynės mums buvo tikrai nesėkmingos. Deja, bet kartais pasitaiko tokių vakarų, kai tau niekas nesiseka, o būtent toks buvo ir mūsų susitikimas su lenkais. Per pastarąsias dvi rungtynes sukūrėme tikrai nemažai šansų pasižymėti, bet kai kur mums pritrūko tikslumo, o kartais varžovus gelbėdavo vartininkai. Manau, kad turėjome nemažiau progų nei mūsų varžovai, bet turime pasistengti jas sėkmingiau realizuoti.“
 
Trečiąją pasaulio čempionato dieną staigmeną pateikė lenkai 4:2 nugalėję italus ir pakilę į antrąją poziciją turnyre. Tuo tarpu Korėja nutraukė savo pralaimėjimų seriją 5:2 susitvarkydami su rumunų pasipriešinimu.
 
 
Ketvirtajame ture – į kampą įsprausta Italija
 
Prieš šį pasaulio čempionatą Italijos rinktinė buvo laikyta viena iš pagrindinių pretendenčių užimti vieną iš pirmųjų dviejų vietų ir iškovoti kelialapį į elitinio diviziono kovas kitais metais. Visgi, kelias link sugrįžimo į elitą nėra toks lengvas: vakar patirtas pralaimėjimas lenkams italams nebepalieka šansų klysti ir bilietą į aukštesnį divizioną garantuotų tik dvi pergalės per paskutinius du susitikimus.
 
Tarp visų IA diviziono rinktinių Italijos ledo ritulininkai per savo istorinę yra pasiekę daugiausiai ir kur kas dažniau juos galima sutikti besivaržančius tarp ledo ritulio pasaulio elito, nei vienu lygiu žemesniame divizione. Dėl šios priežasties lietuvių ir italų keliai per visą istoriją buvo susidūrę vos dukart, o abu kartus pergales šventė Italijos ledo ritulininkai.
 
Italijos rinktinė šiame turnyre gali pasigirti ir patyrusių bei įspūdingų pasiekimų turinčiu trenerių štabu. Kanadiečiai Mike‘as Keenanas ir Mike‘as Pelino savo patirties bagaže turi sukaupę kelių dešimtmečių patirtį stipriausiose planetos lygose bei yra išbandę save ir elitiniame pasaulio čempionato divizione.
 
Šios šalies rinktinė gali pasigirti ir aukšto lygio gynėjų grandimi. Trys Italijos rinktinės gynybos lyderiai žaidžia Vokietijoje, o iš jų išsiskiria Thomas Larkinas. Aukštas ir tvirtai sudėtas gynėjas per savo karjerą yra žaidęs ir kur kas aukštesniame lygyje, o šiame čempionate jis žiba ir puolime būdamas rezultatyviausiu viso čempionato gynėju.
 
Puolimo grandyje tarp italų neretai išsiskiria Danielis Tedesco. Didžiojoje Britanijoje sezoną praleidęs krašto puolėjas vedė savo rinktinę į priekį draugiškose rungtynėse, o rezultatyvus jis yra ir pasaulio čempionate. Pasisaugoti reikėtų ir antrojo italų puolimo trejeto Luca Frigo, Danielio Mantenuto ir Marco Zanetti, kurie kartu suorganizavo keturis iš 14 italų pelnytų įvarčių.
 
Per pirmuosius tris turus labiausiai italų gretose reikėtų sunerimti dėl daugumų realizavimo. Vos kartą iš dešimties varžovų gynybą pralaužę Italijos rinktinės nariai pagal šį rodiklį lenkia tik nė karto dar daugumoje nepasižymėjusių lietuvių.
 
 
 
Prieš laukiančią dvikovą rinktinės gynėjas Kostas Gusevas pabrėžė, jog lietuviams šiose rungtynėse reikia laikyti žaidimo kontrolę savo rankose.
 
„Reikia pagerinti žaidimą rungtynių pradžioje – negalime jų starte praleisti dviejų greitų įvarčių, kaip praeitose rungtynėse. Taip pat su Italija turėsime žaisti pirmu numeriu.“
 
Lietuvos ir Italijos rinktinių dvikova startuos 18:00 val. Lietuvos laiku. Tiesioginę rungtynių transliaciją galėsite stebėti LRT Plius kanalu.