Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyre iškovojo bronzos medalius!

Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyre iškovojo bronzos medalius!

2014-04-27
Sportas.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasidabino Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusio pasaulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyro bronzos medalius. Lemiamose rungtynėse dėl sidabro mūsiškiai po atkaklios kovos 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) pralaimėjo kroatams.
 
Apylygiai vykusiame pirmajame kėlinyje abi rinktinės turėjo galimybių išnaudoti kiekybinį pranašumą, bet įvarčių taip ir nebuvo įmušta.
 
Gerokai aktyvesnis žaidimas buvo antrajame kėlinyje – daug smūgių į varžovų vartus atlikę lietuviai niekaip nesugebėjo nuginkluoti varžovų vartininko, o kėlinio viduryje mūsiškiai nesutramdė emocijų ir praleido du įvarčius žaisdami mažumoje. Į Manto Armalio ginamus vartus įvarčius įmušė Geoffas Waughas (30:27 min.) ir Tadija Miričius (32:10). Negana to, vienas Lietuvos rinktinės lyderių Donatas Kumeliauskas už pavojingą varžovo ataką gavo 12 baudos min. ir negalėjo rungtyniauti didžiąją antrojo kėlinio dalį. Lietuvių padėtį kiek pagerino Edgaras Rybakovas (33:23), kuris po Šarūno Kuliešiaus perdavimo įmušė pirmąjį savo įvartį čempionate.
 
Aktyviai trečiąjį kėlinį pradėję lietuviai netruko išlyginti rezultatą, kai tikslų smūgį po Andriaus Kaminsko perdavimo atliko Darius Pliskauskas (43:38). Kėliniui įpusėjus po Artūro Katulio pražangos buvo skirtas baudinys į lietuvių vartus, bet Luko Vukojos smūgį atrėmė M.Armalis. Deja, 54-ą rungtynių minutę Borna Renduličius (53:41) individualiu reidu įsiveržė į lietuvių zoną, atitrūko nuo gynėjo ir įmušė įvartį. Lietuviai rungtynių pabaigoje surengė šturmą prie varžovų vartų, pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, bet išlyginti rezultato nepajėgė.
 
Lietuva (9 tšk.) čempionate užėmė trečią vietą, o kroatai (11 tšk.) galiausiai pakilo į antrą vietą. Čempionais tapo lenkai (12 tšk.) ketvirti liko britai (9 tšk.), penkti - Nyderlandų ledo ritulininkai (3 tšk.), o šešti - į žemesnį divizioną iškritę rumunai (1 tšk.).
 
Lietuviai 4:0 sutriuškino Nyderlandus, 2:3 pralaimėjo lenkams, 2:1 nugalėjo Didžiąją Britaniją ir 5:2 – susitvarkė su Rumunijos nacionaline ekipa. Beje, būtent rumunai turės atsisveikinti su šiuo divizionu, nes šeštadienį jie autsaiderių susitikime net 1:9 pralaimėjo Nyderlandų komandai. Pirmą vietą jau anksčiau užsitikrino ir kelialapį į A grupę pelnė Lenkijos ledo ritulininkai.
 
Pasaulio čempionate lietuviai medalių nebuvo iškovoję nuo 2006 m., kai I-ajame divizione pasidabino sidabro medaliais.