Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio pipirai sugrįžo! (FOTOGALERIJA)

Lietuvos ledo ritulio pipirai sugrįžo! (FOTOGALERIJA)

2021-11-21
hockey.lt informacija
 Šeštadienį, lapkričio 20 dieną, Lietuvos ledo ritulio jaunieji žaidėjai sugužėjo į Vilniaus „Pramogų arenos“ didžiąją aikštę. Beveik 200 sportininkų, 6 valandos smagaus žaidimo, 23 rungtynės ir švieslentėje nuolat švytintis rezultatas 0:0.
 
Lietuvos ledo ritulio pipirų turnyro išskirtinumas tai, kad nei komandiniai nei individualūs statistiniai rezultatai neskaičiuojami. Svarbiausias tikslas – suteikti galimybę varžytis kuo didesniam ratui mažųjų ledo ritulininkų.
 
Pirmajame ture susirinko beveik visų Lietuvoje veikiančių ledo ritulio mokyklų ir akademijų žaidėjai:
 
Vilnius – Sostinės ledo ritulio akademija, Hockey Punks Academy, Geležinis Vilkas;
Kaunas – Griunvaldas, Kauno startas;
Elektrėnai – D. Kasparaičio ledo ritulio mokykla;
Šiauliai – Hockey Grizliai, Šaulys;
Klaipėda – HC Klaipėda, Baltija, Skatas.
 
Kelios akademijos į šį turnyrą, A ir B grupes, delegavo po kelias komandas. Smagu pažymėti, kad Pipiruose yra ir viena mergaičių komanda, kurią subūrė Sostinės ledo ritulio akademija. Tačiau akivaizdu - mergaičių daugėja visose ekipose.
 
Daugeliui pipirų rungtynės yra jų pirmasis oficialus turnyras. Stipresnėse komandose yra žaidėjų, kurie jau varžosi ir Lietuvos čempionato U11 B grupėje. Pirmas įspūdis tikrai džiuginantis – mažieji lyderiai drąsiai ir greitai atlieka viražus su rituliu, taikliai meta, o vartininkai turi daugiau galimybių apsiginti, nes stovi specialiai jiems pritaikytuose mažesniuose vartuose.
 
Primename, kad komandos žaidžia turų formatu. Jos suskirstytos į A ir B divizionus pagal patirtį ir pajėgumą. Žaidžiama 4 žaidėjai prieš 4 žaidėjus (4x4), mėlynu rituliu į mažus vartus, skersai aikštės, draudžiamas žaidimas kūnu.
 
Kitame Lietuvos pipirų ture yra numatytos ne tik varžybos, bet ir seminaras tėveliams. Į jį bus pakviestas sporto psichologas, kineziterapeutas ir mitybos specialistas, kurie trumpai ir aiškiai papasakos, kaip teisingai ugdyti ir auginti jaunąjį ledo ritulininką.
 
Projektas „Lietuvos ledo ritulio pipirai" bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Švietimo mainų paramos fondas.