Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio delegacija patirties semsis tarptautiniuose kursuose

Lietuvos ledo ritulio delegacija patirties semsis tarptautiniuose kursuose

2013-07-07
hockey.lt informacija
 Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) ir Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) atstovai išvyko į Suomiją, kur Vierumiaki sporto universiteto bazėje savaitę laiko tobulinsis tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) kursuose.
 
Keturi 1998 metais gimę ledo ritulininkai, keturi treneriai ir du administracinį darbą dirbantys lietuviai įvairiose programose semsis žinių iš lektorių, atvykusių iš įvairių pasaulio šalių.
 
Lietuviai bus vienais iš beveik pusės tūkstančio stovyklos dalyvių, kurie atvyko iš 53 pasaulio valstybių.
 
Kursų dalyviai Suomijos miestelyje neturės kada nuobodžiauti. Paskaitos prasideda 9 valandą ryto ir trunka iki aštuntos valandos vakaro. Intensyviuose kursuose itin apkrauti bus treneriai, kurie tik atvykę buvo suskirstyti į 8 komandas ir turėjo galvoti savo ekipų strategijas, treniruočių planą ir kitus komandos treniravimo metodikos elementus.
 
Treneriai vadovaus komandoms, kurios suskirstytos pagal spalvas. Keturi lietuviai atstovaus skirtingas komandas, kaip ir visi kiti jaunieji žaidėjai, kurie komandoje neturės draugų iš savo šalies.
 
Kas vakarą vaikų komandos rungtyniaus tarpusavyje ir stovyklos pabaigoje bus apdovanotos geriausiai pasirodžiusios ekipos.
 
Vierumiakyje lietuviai pateko į visą sporto „pramonę“. Universitetas įkurtas prie kelių ežerų kiek nuošaliau nuo gyvenviečių. Universiteto teritoriją supa pušynai ir lapuočių medžių miškai, mokslo įstaigoje įrengta bene 20 sporto šakų aikštynai. Tad apie nieką kitą  čia galvoti ir netenka – po paskaitų dalyviai net ir savo kambariuose bendrauja su kitų šalių atstovais – organizatoriai taip sudėliojo programą, jog kartu gyvena skirtingų šalių atstovai, o per paskaitas skirtingų studijų programų atstovai nesusitinka. Tad lietuviai tarpusavyje matysis tik vakarais. Tiesa, trijose skirtingose programose lietuvaičiai bus po du, tad lietuviškai pabendrauti turės su kuo ir paskaitose.
 
„Bazė, kurioje vyks kursai, tikrai verta pavydo. Dvi ledo aikštelės, šalia futbolo aikštė, teniso aikštynai, sporto salės – puikus pavyzdys koncentruoti sporto bazei Lietuvoje. Smagu, jog su bendraamžiais pasivaržyti ir pasimokinti vieni iš kitų galės ir mūsų vaikai, kuriems tai bus naudinga patirtis“,- apie kursus kalbėjo NLRL vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.
 
Lietuvių delegacija iš Suomijos grįš po savaitės.