Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkų laukia svarbios rungtynės su rumunais

Lietuvos ledo ritulininkų laukia svarbios rungtynės su rumunais

2023-04-30
hockey.lt informacija
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės šiandien laukia antrasis išbandymas pasaulio ledo ritulio čempionate. IA diviziono antrojo turo rungtynėse nesėkmingai čempionatą pradėję lietuviai bandys atsitiesti akistatoje su Rumunijos ledo ritulininkais.
 
Sudėtingas pasaulio čempionato startas
 
Pirmajame pasaulio čempionato Notingame ture staigmenų neužfiksuota. Trys išankstinės turnyro favoritės užtikrintai išsprendė visus klausimus ir į savo sąskaitą įsirašė pirmąsias pergales.
 
Lietuvos rinktinės startas buvo itin nesėkmingas. Dar trečiąją minutę 0:2 jau atsilikę lietuviai taip ir nesugebėjo atrasti savo žaidimo puolime ir rungtynes su Lenkijos atstovais baigė patyrę pralaimėjimą 0:7.
 
Lietuvos rinktinės gynėjo Jauniaus Jasinevičiaus teigimu, pirmose čempionato rungtynėse lietuviams pritrūko disciplinos, o prieš antrąją dvikovą reikia pagerinti žaidimą pereinant į oponentų zoną.
 
„Labiausiai trūko disciplinos ir daugiau metimų į vartus. Trečiąjį kėlinį padarėme vos du metimus į vartus, o tai yra – labai blogai. Su treneriais žiūrėsime rungtynių pakartojimą, kur atlikome klaidas, ką padarėme blogai. Reikės išspręsti problemas su disciplina, išėjimu į varžovų zoną, žaidimu neutralioje zonoje ir viskas bus gerai. Svarbiausia reikia pamiršti pirmąsias rungtynes“, - po rungtynių kalbėjo gynėjas.
 
Antrajame ture lietuvių laukia itin svarbios rungtynės: dvikova su taip pat pralaimėjusia Rumunijos rinktine. Pralaimėjimą šioje dvikovoje patyrusi rinktinė atsidurs itin sudėtingoje situacijoje po dviejų turų, atsidurdami paskutinėje pozicijoje.
 
Antroji dvikova – su paslaptingais rumunais
 
Šios dienos lietuvių varžovai rumunai pirmajame ture susitiko su Italijos ledo ritulininkais ir pralaimėjo jiems 2:6. Didelių vilčių iškovoti taškų jie neturėjo – varžovai ant ledo dominavo visų rungtynių metu.
 
Abu kartus pralaužti varžovų gynybą rumunams pavyko greitų atakų metu. Norėdami pristabdyti oponentų puolimą lietuviai bus priversti neleisti šios rinktinės žaidėjams bėgti į greitus išpuolius.
 
Į šį turnyrą Rumunijos ledo ritulininkai atvyko kaip paslaptingiausia jo komanda. Vos savaitę prieš čempionatą besitreniravę ir jokių kontrolinių rungtynių nežaidę rumunai savo tikrąjį lygį turės parodyti jau pačiame pasaulio čempionato IA divizione, kuriame pernai jie liko paskutiniai.
 
Rumunijos ledo ritulininkai savo gretose neturi nė vieno užsienyje rungtyniaujančio žaidėjo, o stipriausi jos ledo ritulininkai rungtyniauja Vengrijos čempionate kovojančiose Rumunijos komandose. Tiesa, didesnį vaidmenį savo komandose šioje lygoje vaidino tik gynėjas Pavlo Borysenko ir puolėjas Balazsas Peteris.
 
Lyginant su praėjusiu pasaulio čempionatu rumunai turi rimtų nuostolių: į Jungtinę Karalystę jie atvyko be trijų rezultatyviausių praėjusio čempionato žaidėjų. Šioje rinktinėje jaučiamas ir jaunųjų talentų trūkumas, tad nenuostabu, jog pasaulio čempionate jie labiau remsis patyrusių ledo ritulininkų indėliu.
 
Pirmosios rungtynės su Italija atvėrė ir rumunų problemas gynyboje. Pirmajame susitikime jie leido gynėjui Thomasui Larkinui pasižymėti net tris kartus, tad raktu į pergalę lietuviams gali tapti ir aktyvesnis gynėjų žaidimas oponentų aikštės zonoje.
 
Lietuviams palanki ir pastarųjų metų statistika: nors bendras tarpusavio rungtynių balansas yra lygus, Lietuvos rinktinė laimėjo paskutinius keturis tarpusavio susitikimus, tarp kurių ir paskutinį praėjusiais metais Slovėnijoje. Tuo tarpu rumunai paskutinį kartą tarpusavio akistatose triumfavo dar 2013 metais.
 
Lietuvos ir Rumunijos rinktinių dvikova startuos 14:30 val. Lietuvos laiku. Tiesioginę jų transliaciją galėsite stebėti LRT Plius kanalu.