Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkams nepavyko išsilaikyti pasaulio čempionato IA divizione

Lietuvos ledo ritulininkams nepavyko išsilaikyti pasaulio čempionato IA divizione

2023-05-05
hockey.lt informacija
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinei nepavyko išsilaikyti pasaulio čempionato IA divizione.
 
Paskutinėse pasaulio čempionato rungtynėse Lietuvos rinktinei norint išlikti divizione reikėjo pergalės per pagrindinį laiką. Visgi iki rungtynių pabaigos likus minutei rezultatas dar buvo lygus, dėl ko mūsų šalies atstovai buvo priversti vartininką keisti aikštės žaidėju. Tokia rizika nepasiteisino – varžovai pelnė įvartį ir iškovojo pergalę 2:1.
 
Pirmajame kėlinyje vyravo apylygis žaidimas, o abi komandos ne kartą buvo arti savo įvarčio. Jei lietuvius gelbėjo Mantas Armalis, tai po Ugniaus Čižo metimo iki įvarčio pritrūko milimetrų: ritulys sudrebino vartų virpstą.
 
Antrasis kėlinys lietuviams startavo itin nesėkmingai. Pirmosios savo atakos metu Korėjos rinktinės žaidėjas Sanghoon Shinas metimu iš sudėtingos situacijos sugebėjo pataikyti į Lietuvos rinktinės vartininką taip, jog nuo jo ritulys įskriejo į vartus.
 
Išlyginti rezultatą Lietuvos rinktinei pavyko dar antrajame kėlinyje. Po komandos draugo tolimo metimo ritulio skriejimo kryptį pakeitęs Ugnius Čižas nepaliko vilčių varžovų vartininkui (33:47, rez. perd. Jaunius Jasinevičius, Emilijus Krakauskas).
 
Trečiojo kėlinio metu lietuviams dukart iš eilės teko žaisti mažumoje, tačiau korėjiečiams šių atkarpų metu pasižymėti nepavyko. Vėliau sekęs lietuvių bandymas taip pat buvo netikslus varžovams išlaikius savo vartus be įvarčio.
 
Rungtynėms artėjant prie pabaigos Lietuvos rinktinė vis dažniau atakavo varžovus, bet situaciją pakeitė gauta nuobauda. Po jos visą likusį rungtynių laiką lietuviai buvo priversti žaisti mažumoje. Apsigynę nuo atakos Lietuvos rinktinės nariai dar bandė gelbėtis vartininką keisdami aikštės žaidėju, bet ritulį perėmę korėjiečiai pasižymėjo ir iškovojo pergalę. Įvartį pelnė Sihwanas Kimas.
 
Lietuvos rinktinės vyriausio trenerio Rono Pasco teigimu, šiandien rinktinė kur kas geriau atrodė ant ledo esant nelygioms sudėtims.
 
„Rungtynės buvo atkaklios: abi komandos žaidė neblogai, kovėmės iki jų finišo ir rezultatas buvo lygus. Deja, bet rungtynių pabaigoje gavome nuobaudą, kuri paliko mus žaisti mažumoje, o ant ledo turint žaidėju mažiau pelnyti pergalingą įvartį tampa labai sunku. Kovėmės iš visų jėgų, daug geriau atrodėme daugumoje ir mažumoje, bet deja, lygiųjų mums neužteko, dėl ko teko rizikuoti rungtynių pabaigoje“, - po rungtynių kalbėjo treneris.
 
Tuo tarpu 40 metimų šiandien atrėmęs Mantas Armalis pripažino, jog šis turnyras buvo nesėkmingas tiek jam asmeniškai, tiek ir Lietuvos rinktinei.
 
“Korėjiečiai turi gerą komandą, yra gerai organizuoti ir šiandien buvo sunku žaisti puolime ir pelnyti įvarčiu. Aš praleidau vieną įvartį ir mums neužteko vieno pelnyto įvarčio. Labai gaila, buvome arti tikslo. Neturėjome pačio geriausio turnyro, tačiau turėjome galimybę viską išgelbėti paskutinėse rungtynėse. Deja, bet to padaryti nepavyko.“
 
Galutinėje pasaulio čempionato rikiuotėje paskutinę vietą užėmusi Lietuvos rinktinė kitąmet bus priversta sugrįžti į IB divizioną.