Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo rinktinė pradeda pasiruošimą olimpinei atrankai

Lietuvos ledo rinktinė pradeda pasiruošimą olimpinei atrankai

2012-11-01
LLRF informacija
Nacionalinė vyrų ledo ritulio rinktinė šį ketvirtadienį, lapkričio pirmą dieną Elektrėnų ledo rūmuose pradeda pasiruošimą olimpinės atrankos turnyrui, dėl teisės žaisti 2014 metų Sočio (Rusija) olimpinėse žaidynėse.
 
Lapkričio 8-11 dienomis Budapešte (Vengrija) vyksiančiame atrankos turnyre Lietuvos komandos varžovėms bus Vengrijos, Olandijos ir Kroatijos rinktinės.
 
Lietuvos rinktinės naujasis treneris vokietis Berndas Haake iš išplėstinio, beveik 40 ritulininkų sąrašo į treniruočių stovyklą pakvietė 27 žaidėjus ir tris vartininkus. Rinktinėje nebus penkių užsienyje rungtyniaujančių ledo ritulininkų, kurie į Lietuvą neatvyks dėl įvairių priežasčių. „Anglai“ Mindaugas Kieras ir Darius Pliskauskas liks padėti traumų kamuojam Slau „Jets“ klubui.
 
Tačiau M.Kieras, D.Pliskauskas bei Kazachstane žaidžiantys Arnoldas Bosas, Donatas ir Tadas Kumeliauskai pažadėjo padėti rinktinei 2013 metų pasaulio čempionate.
 
Rinktinėje nebus Naujojo Džersio „Devils“ klubui priklausančio Dainiaus Zubraus, kuris dėl lokauto NHL lygoje neturi galiojančio draudimo ir todėl negali padėti rinktinei.
 
Turnyrui Vengrijoje treneris turės atrinkti 20 žaidėjų ir 2 vartininkus. N.Ališauskas („Liepajas metalurgs“, Latvija), A.Rybakovas, A.Fiščevas (HC „Baltica“, Vilnius), M.Armalis („Mora“ IK Švedija), P.Verenis („Liepajas metalurgs“, Latvija), D.Bogdziulis, A.Bendžius („Ilves“ Suomija) prie rinktinės prisidės lapkričio 5-6 dienomis. Šie ledo ritulininkai garantuoti dėl vietos rinktinėje.
 
B.Haake savo iniciatyva aplankė ir ruošiasi aplankyti ir asmeniškai pabendrauti su visais pajėgiausiais ledo ritulininkais, žaidžiančiais užsienyje. Treneris Švedijoje stebėjo 20-mečio rinktinės vartininko Manto Armalio žaidimą, Anglijoje lankėsi M.Kiero ir D.Pliskausko klubo rungtynėse, praėjusį savaitgalį stebėjo Latvijoje „Liepajas Metalurgs“ klube žaidžiančius Povilą Verenį ir Nerijų Ališauską. Lapkričio pabaigoje strategas jau suplanavo kelionę į Kazachstaną, kur stebės Tado ir Donato Kumeliauskų bei Arnoldo Boso ginamo Temirtau „Arystan“ klubo rungtynes.
 
„Rinktinei ypatingų tikslų nekeliame. Formuojame ateities komandą. Norime gerai pasiruošti 2013 metų pasaulio čempionato I diviziono „B“ grupės kovoms Donecke (Ukraina). Tad šis olimpinis turnyras - puiki proga pereiti prie kokybiškai naujos rinktinės. Naujasis rinktinės treneris dirba ateities tikslams. Tačiau tai nereiškia, jog Vengrijoje rinktinė nekovos. Kausimės visose rungtynėse ir dėl kiekvienos galimybės iškovoti pergalę“,- prieš rinktinės treniruočių stovyklą kalbėjo Lietuvos ledo ritulio federacijos generalinis sekretorius Vaidas Budrauskas.
 
Beje, B.Haake itin rimtai ėmėsi darbo Lietuvos rinktinėje. Strategas į Lietuvą atvežė naujų aprangų ir inventoriaus, surado rėmėjų, kurie rinktinę parėmė finansiškai. Šeštadienį į Lietuvą atvyks stratego asistentas iš Italijos Danielis Schiederis – Goleris, kuris dirbs su vartininkais.
 
Lietuvos ekipa prieš išvykdama į Vengrija sužais dvejas kontrolines rungtynes. Lapkričio 2 dieną, 19.50 val., ir lapkričio 3 dieną 12.50 val., Elektrėnų ledo rūmuose Lietuvos rinktinės varžovais bus Baltarusijos U-18 rinktinė.
 
Lapkričio 7 dieną rinktinė lėktuvu išskrenda į Vengriją.
 
Atrankos turnyre lapkričio 9 dieną Lietuva 19.00 val. vietos laiku susitiks su Vengrijos rinktine, lapkričio 10 dieną, 14 val., su Olandija ir lapkričio 11 dieną, 14 val. – su Kroatija.
 
Į tolimesnį, lemiamą atrankos etapą pateks tik viena rinktinė.