Titulinis » Naujienos » Lietuvos kariuomenės rinktinė sėkmingai pasirodė Baltijos čempionate

Lietuvos kariuomenės rinktinė sėkmingai pasirodė Baltijos čempionate

2014-02-12
hockey.lt informacija
 Keletą mėnesių gyvuojanti Lietuvos kariuomenės ledo ritulio rinktinė dalyvavo pirmose Baltijos karių žiemos žaidynėse Latvijos mieste Valmieroje. Lietuvių rinktinei sudėtinga buvo pradžia, taip pat ir varžybos,  kadangi tik atvykus pirmoje treniruotėje traumą patyrė vienas iš dviejų vartininkų.
 
Tai pirmasis krikštas ir patirtis tarptautiniame turnyre. Varžybos buvo nelengvos, bet naudingos, kuriose lietuviai sugebėjo pelnyti ir pirmąją pergalę, ir patirti pralaimėjimo kartėlį. Žiemos žaidynėse pirmame ledo ritulio susitikime Latvijos rinktinė sutriuškino Estijos komandą 12:0. Antrose varžybose susitiko Estijos ir Lietuvos rinktinės, kuriose pergalę iškovojo Lietuvos karių rinktinė rezultatu 2:3 (0:2; 0:1; 2:0).
 
Šiame susitikime buvo pripažintas geriausiu žaidėju Lietuvos komandos vartininkas Sebastjanas Poliakevičius (Sebastjan Poliakevič). Lietuviams kaip ir estams nepavyko pralaužti šeimininkų latvių trečiose varžybose, teko pripažinti Latvijos komandos pranašumą rezultatu 10:0 (2:0; 4:0; 4:0). Lietuvių komandoje geriausiu buvo pripažintas nenustygstantis puolėjas Vilius Kazlauskas.
 
Lietuvos ledo ritulio rinktinės komandai vadovavo treneris Benas Jakšys. Komandos istoriniu dalyvavimu džiaugiasi tiek patys žaidėjai, tiek palaikę ledo ritulininkus, lietuvių atletai atstovavę kitas žiemos žaidynių sporto šakas, taip pat ir visi kiti gerbėjai mėgstantys šią tvirtą sporto šaką.