Titulinis » Naujienos » Lietuvos jaunių rinktinė nusileido turnyrą laimėjusiems estams (VIDEO)

Lietuvos jaunių rinktinė nusileido turnyrą laimėjusiems estams (VIDEO)

2023-02-11
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių iki 18 metų rinktinei nepavyko triumfuoti Lenkijoje vykusiame „Winter Cup“ turnyre.
 
Paskutinėse rungtynėse, kuriose sprendėsi turnyro nugalėtojai, lietuviai 2:4 nusileido Estijos ledo ritulininkams, kuriems atiteko turnyro nugalėtojų taurė. Priminsime, jog prieš tai Lietuvos rinktinė džiaugėsi dvejomis pergalėmis 4:1 nugalėję lenkus ir 5:4 po pratęsimo palaužę vengrus.
 
 
Nuo pat rungtynių pradžios aktyviai žaidę lietuviai jau pačioje dvikovos pradžioje kūrė progas prie varžovų vartų ir siekė greito įvarčio. Jį pasiekti galiausiai pavyko, kai atšokusį ritulį iš arti į vartus nukreipė Vitalijus Fediukinas (05:27, rez. perd. Mykolas Škadauskas, Timuras Sedleckis Razinas).
 
Savo persvarą lietuviai padvigubino kai Mykolas Škadauskas perėmė ritulį už varžovų vartų ir surado Klimentijų Oleiniką, o šis metimu vienu lietimu pasiuntė ritulį į vartus (15:26, rez. perd. M. Škadauskas). Visgi, išlaikyti dviejų įvarčių pranašumo pirmajame kėlinyje lietuviams nepavyko. Paskutinę kėlinio minutę daugumoje tikslus buvo Davido Timofejevo metimas (19:25, rez. perd. Jegoras Proskurinas, Aleksandras Smirnovas).
 
Prasidėjus antrajam kėliniui situacija pasikartojo: lietuviai ir vėl prasižengė, o estai ir vėl pelnė įvartį. Po rikošeto ritulys į vartus ir vėl skriejo nuo D. Timofejevo (21:36, rez. perd. Maksimas Burkovas, A. Smirnovas).
 
Po šio epizodo estams pavyko perimti iniciatyvą į savo rankas ir antrajame kėlinyje pelnyti dar du įvarčius. Pranašumą Estijos rinktinei suteikė Paulo Vahi (27:13, rez. perd. Akimas Frolkovas, Artjomas Masljonovas) ir Nikita Antonovo (32:52, rez. perd. D. Timofejevas) tikslios atakos.
 
Trečiajame kėlinyje lietuviai dar bandė gelbėtis, bet užtikrintai žaidęs Estijos rinktinės vartininkas nesuteikė mūsų šalies atstovams progos pasižymėti. Mūsų šalies atstovams nepadėjo ir paskutinių dviejų minučių metu pakeistas vartininkas bei dirbtinis kiekybinis pranašumas.
 
Galutinėje turnyro rikiuotėje Estija užėmė pirmąją poziciją, lietuviai liko antri, o dėl trečiosios vietos dar varžysis Lenkijos ir Vengrijos ledo ritulininkai.