Titulinis » Naujienos » Lietuvos jaunimo rinktinė pergalingai baigė pasiruošimą pasaulio čempionatui, tačiau prarado R.Bazį (VIDEO, įvarčiai)

Lietuvos jaunimo rinktinė pergalingai baigė pasiruošimą pasaulio čempionatui, tačiau prarado R.Bazį (VIDEO, įvarčiai)

2014-03-21
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinė penktadienį Elektrėnuose antrą kartą per dvi dienas įveikė svečius iš Baltarusijos ir pasirengimą pasaulio čempionato II diviziono A grupės varžyboms baigė aukšta nata.
 
Lietuviai 7:6 (2:1, 3:4, 2:1) nugalėjo „Brest“ komandą.
 
Nuo pirmojo komandų susitikimo buvo praėjusios tik kiek daugiau nei 13 valandų. Rungtynių pradžioje šviežesni atrodė lietuvos ledo ritulininkai. Iš pradžių Vilius Krakauskas, o poto Donatas Vitte tiksliais smūgiais nuginklavo varžovų vartininką ir išvedė Lietuvos jaunimo rinktinė į priekį - 2:0.
 
Tačiau įspusėjus pirmajam kėliniui „Brest“ ekipa išlygino žaidimą ir surengė keletą pavojingų atakų, o 13-ą pirmojo kėlinio minutę „Brest“ žaidėjas nuginklavo Lietuvos rinktinės vartininką Germantą Juškaitį.
 
Antrąjį kėlinį „Brest“ ekipa pradėjo aktyviu puolimu, o antrąją antrojo kėlinio minutę „Brest“ įmušė dar vieną įvartį (2:2). Nors netrukus Lietuvos rinktinės puolėjas D.Vitte atsakė tiksliu smūgiu (3:2), tačiau po klaidų ginantis ir išmetant ritulį iš savo zonos „Brest“ per mažiau nei minutę sugebėjo išlyginti rezultatą (3:3).
 
Antrojo kėlinio pabaiga priklausė Lietuvos jaunimui. Vienas „Brest“ žaidėjas buvo nubaustas už grubų žaidimą, kitas už laiko vilkinimą, o tuo puikiai pasinaudoję Deividas Četvertakas ir Dominykas Bogdziulis įmušė po įvartį ir išlygino rezultatą - 5:5.
 
Trečiame kėlinyje sužaidus mažiau nei septynias minutes Artūras Laukaitis dar kartą išvedė Lietuvos rinktinę į priekį. Vos po minutės rinktinės kapitonas Dominykas Čypas padidino persvarą iki dviejų (7:5). Nors „Brest“ ekipa dar spėjo sušvelninti rezultatą (6:7), tačiau antrą pergalę per dvi dienas šventė Lietuvos jaunimo rinktinė.
 
Nesėkmingai pirmosios varžybos su „Brest“ baigėsi Rokui Baziui, kuris susilaužė riešą ir nebegalės padėti Lietuvos jaunimo rinktinei pasaulio čempionate. Prie komandos prisijungti pakviestas Pavelas Žukauskas.
 
Gaulutinę komandos sudėtį treneriai praneš šeštadienį, po rytinės treniruotės.
 
Lietuvos jaunimo rinktinė - „Brest“ 7:6 (2:1, 3:4, 2:1)
Įvarčiai: D.Vitte 2, V.Krakauskas, D.Četvertakas, D.Bogdziulis, A.Laukaitis, D.Čypas po 1.