Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato reguliarusis sezonas baigėsi „Energijos“ ir „Hockey Punks“ pergalėmis (VIDEO)

Lietuvos čempionato reguliarusis sezonas baigėsi „Energijos“ ir „Hockey Punks“ pergalėmis (VIDEO)

2019-02-28
hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotrauka
Šį vakarą dvejomis rungtynėmis baigėsi Lietuvos ledo ritulio čempionato reguliarusis sezonas.
 
Paskutiniame ture dviejų čempionato lyderių akistatoje pranašesnė buvo išvykoje rungtyniavusi „Energija“, kuri 3:1 įveikusi „Kaunas Hockey“ užbaigė pirmąjį sezono etapą ne tik pirmoje pozicijoje, tačiau ir prieš kauniečius susikūrusi 11 taškų pranašumą.
 
Šiose rungtynėse daugkartiniai Lietuvos čempionai visus reikalus išsprendė antrajame kėlinyje: iš pradžių įvarčius pelnė Artūras Katulis (24:43, rez. perd. Karolis Kubilius) ir Konstantinas Isaevas (27:29, rez. perd. Justinas Vėželis, Mikhailas Evstigneevas), o kėlinio pabaigoje pasižymėjo ir Mauras Baltrukonis (38:47, rez. perd. Rolandas Aliukonis, Deividas Kazlauskas).
 
Kaip pastaruoju metu tapo įprasta, šių klubų rungtynėse ir vėl nebuvo apsieita be konfliktų ir baudos minučių. Šįkart trečiojo kėlinio pradžioje už muštynes pašalinimus iš aikštės užsidirbo „Kaunas Hockey“ puolėjas Lukas Žukauskas bei „Energijos“ atstovas Deividas Kazlauskas, o iš viso teisėjai žaidėjams per paskutinį kėlinį skyrė 64 baudos minutes.
 
Paskutinę mačo minutę garbės įvartį kauniečių gretose pelnė Remigijus Guoga (59:11, rez. perd. Sevelijus Marozovas).
 
Kitose ketvirtadienio rungtynėse kova buvo taip pat nuožmi, o čia rungtynių baigtis paaiškėjo pačioje mačo pabaigoje. Pirmieji įvartį praleidę „Hockey Punks“ ledo ritulininkai netruko atsitiesti ir rezultatu 4:3 įveikė „Geležinio Vilko“ ekipą.
 
Šiose rungtynėse pirmieji smogė „vilkai“, kurių gretose pasižymėjo Justas Fedorovičius (09:57, rez. perd. Arnas Misiukas). Visgi, „Hockey Punks“ netruko išlyginti rezultato po tikslaus Ernesto Trukšnio smūgio (11:25), o Hectoras Majulas dar pirmajame kėlinyje išvedė „pankus“ į priekį (14:33, rez. perd. Rokas Bacevičius, Modestas Kartenis).
 
Minėtas meksikietis dar kartą pasižymėjo antrojo kėlinio pabaigoje (38:19), bet H. Majulo dublio lengvam gyvenimui šeimininkams neužteko. Jau trečiajame kėlinyje Arnas Misiukas sugrąžino „Geležinio Vilko“ viltis priartėjant prie varžovų per vieną įvartį (47:38, rez. perd. Oskaras Oleinikas, J. Fedorovičius).
 
Pajutę galimybę sugrįžti į kovą dėl pergalės svečiai aktyviai puolė varžovus, bet Simo Baltrūno pramušti jiems nepavyko, o suteikę varžovams galimybę realizuoti kiekybinę persvarą, jie netruko pasigailėti: Edgarui Rybakovui prireikė vos 14 sekundžių, kad vieno žaidėjo pranašumą paverstų įvarčiu (54:34, rez. perd. Ilja Želtakovas, Aliaksejus Kuveka). Nepaisant to, net ir tai nepalaužė „vilkų“ noro kovoti: dvigubos kiekybinės persvaros metu ritulį varžovų zonoje puikiai išlaikęs Tomašas Krukovskis, su komandos puolimo lyderiais Dominyku Bisturiu ir Edvinu Boroška surengė kombinaciją, kurios smaigalyje atsidūręs pastarasis pelnė devintąjį savo sezono įvartį (57:32, rez. perd. D. Bisturys, T. Krukovskis).
 
Susitikimo pabaigoje „Geležinis Vilkas“ dar keitė vartininką šeštu aikštės žaidėju, bet tai išsigelbėti nepadėjo ir pergale džiaugėsi „Hockey Punks“.
 
Lietuvos ledo ritulio čempionato atkrintamosios varžybos startuos kovo 4 dieną Kaune, kur „Kaunas Hockey“ pradės pusfinalio seriją iki trijų pergalių su „Hockey Punks“ klubu. Po dienos, kovo 5 dieną, savo seriją pradės ir „Energijos“ bei „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkai.