Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato naujokai: į "Žalgirio" šeimą pretenduojantys kauniečiai

Lietuvos čempionato naujokai: į "Žalgirio" šeimą pretenduojantys kauniečiai

2021-09-10
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio čempionato 2021-2022 metų sezone debiutuos ambicingi naujokai – „Kaunas City“ ledo ritulininkai. Naują darinį mieste sudarę kauniečiai į pirmenybes atvyksta ambicingai komplektuodami sudėtį ir su garsiausio šalies sporto klubo palaikymu.
 
Pastaraisiais metais Lietuvos ledo ritulio čempionate žiūrovai buvo įpratę stebėti dviejų miesto komandų pasirodymus – miesto garbę gindavo „Baltų Ainių“ ir „Kaunas Hockey“ komandos, o pastaroji tapo ir 2020-2021 metų sezono čempione. Visgi, netrukus prasidėsiantį sezoną kauniečiai nė vienos iš šių komandų ant ledo Lietuvos čempionate neišvys – abu buvę pirmenybių dalyviai ateinantį sezoną Lietuvos čempionate nedalyvaus.
 
Pergalėmis savo miestą pripratinusiame Kauno ledo ritulio pasaulyje tuščia vieta ilgai nebuvo – artėjančiame sezone startuos „Kaunas City“ komanda. Klubo vadovų teigimu, naują komandą buvo nuspręsta įkurti siekiant nepalikti Kauno be ledo ritulio komandos.
 
„Šiemet taip nutiko, kad praėjusio sezono čempionai „Kaunas Hockey“ dėl finansinių problemų nedalyvaus šio sezono čempionate, o ir „Baltų Ainiuose“ įvyko žymių pasikeitimų. Visgi, susitelkę nutarėme nepalikti Kauno be ledo ritulio komandos. Naujai įkurtam klubui vadovauja Rolandas Mileris ir Rasa Nemanienė, prie klubo prisijungė ir Povilas Jagelavičius bei Rimoaldas Skapčius.“
 
Tiek ir klubo valdyboje, tiek ir žaidėjų tarpe netrūksta pastaraisiais metais „Kaunas Hockey“ ir „Baltų Ainių“ gretose buvusių ledo ritulio atstovų. „Kaunas City“ atstovai neslepia, jog tapus vienintele komanda mieste tai priverčia pasitempti bei pasidžiaugė sėkmingu bendradarbiavimu su rėmėjais, „Starto“ ledo ritulio mokykla ir Kauno miesto savivaldybe.
 
„Žinoma, tai, kad esame vienintelė reprezentacinė vyrų ledo ritulio komanda Kaune įpareigoja ir verčia pasitempti, siekiant įgyvendinti savo tikslus. Nelikus „Kaunas Hockey“ komandos, šiame sezone dalis jos komandos narių atėjo į naujai įkurtą mūsų komandą „Kaunas City“. Visi žaidėjai puikiai jaučiasi, atsakingai treniruojasi bei ruošiasi naujam sezonui. Mums labai svarbi vidinė komandos atmosfera, nes tai veiksnys turintis didelę įtaką bendram rezultatui.
 
Džiaugiamės ir sėkmingu bendradarbiavimu su rėmėjais. Mūsų komanda remia „Dagmita“, kuri užsiima didmenine prekyba pramonės įrenginių bei žemės ūkio technikos atsarginėmis dalimis. Taip pat „Techservisas“, kurio verslo sritis yra pramonės įrengimų techninės būklės priežiūra, aptarnavimas ir remontas, „Minaltra“, kuri užsiima didelių krovinių pervežimu ir „EKO BAZĖ“, kuri yra viena didžiausių antrinių atliekų tvarkymo įmonių šalyje. Galime pasidžiaugti, jog šiai įmonei ledo ritulys yra itin artimas, nes vieno iš „EKO BAZĖS“ vadovų sūnus, labai perspektyvus jaunasis ledo ritulininkas Mykolas Kubilius, jau treniruojasi ir žais „Kaunas City“ gretose.
 
Taip pat norime pasidžiaugti ir glaudžiu bendradarbiavimu su sporto mokykla „Startas“ ir jos vadovu Mantu Raila bei bendradarbiavimu su Kauno miesto savivaldybe. Visi kartu siekiame pačių geriausių rezultatų.“
 
„Kaunas City“ komandai dar vienu itin svarbiu žingsniu gali tapti bendradarbiavimas su garsiausia šalies sporto komanda – Kauno „Žalgiriu“. Ne vieną sporto klubą po savo sparnu priglaudusių krepšinio komandos atstovų žvilgsnis krypsta ir į ledo ritulį, o būtent „Kaunas City“ pretenduoja ateityje papildyti vis gausėjančią „Žalgirio“ šeimą.
 
„Šiuo metu tiek „Kaunas City“, tiek ir „Žalgiris“ stipriai ruošiasi naujam sezonui, formuoja komandas, atlieka pasiruošimo ciklą reguliariam sezonui. Ne kartą bendravome su „Žalgirio“ vadovu Pauliumi Motiejūnu ir jo komanda bei jaučiame didelį pozityvą ir susidomėjimą mūsų projektu. Džiaugiamės, jog mūsų požiūriai ir siekiai sutampa, tačiau mums dar reikia laiko sutvarkyti formalumus. Tačiau tikrai vieni kitus palaikome, bendraujame ir kuriame ateities planus. Šiemet žaisime „Kaunas City“ pavadinimu, bet ateityje planuojame būti „Žalgirio“ šeimos nariais.“
 
Formuojant naują komandą kauniečiai vieną iš pirmų pergalių sugebėjo pasiekti į savo gretas pakviesdami puikiai žinomą specialistą iš Latvijos Sergejų Durdiną. Latvijos ledo ritulio mokyklos subtilybes ir tradicijas „Kaunas City“ komandai pasiruošęs perteikti strategas savo karjeroje yra sukaupęs didžiulę patirtį. Žaidęs JAV IHL ir AHL lygose, Latvijoje, Italijoje ir Baltarusijoje jis vėliau gimtinėje pradėjo savo trenerio kelią. Per keturis metus „HK Mogo“ komandoje jis 2019-2020 metais džiaugėsi Latvijos čempionato auksu, o pernai dirbo su talentingiausiu kaimyninės šalies jaunimu „HK Riga“ komandoje.
 
„Šiandien mūsų komandos pagrindą sudaro patyrę vyrukai, kurie žaidė „Kaunas Hockey“ klube bei jaunimas iš „Baltų Ainių“. Nuo rugpjūčio pradėjome intensyvias treniruotes sporto salėje ir ledo arenoje bei turime tikrai puikiais sąlygas treniruotis. Pirmoji mano užduotis yra paruošti komandą sezono pradžiai. Deja, neturime galimybės sužaisti didesnio kiekio priešsezononių rungtynių, kad per jas galėtume patikrinti visus priešininkus, tad sezono startas bus labai svarbus.
 
Kadangi į komandą pritraukėme jaunų žaidėjų, kuriems dar nėra nė 18 metų, todėl mums bus labai svarbu jiems padėti tinkamai įsilieti į vyrų komandos gretas. Bet aš esu įsitikinęs, jog jauniems žaidėjams padės komandos veteranai, tokie kaip Povilas ir Vytautas Jagelavičiai, Žygimantas Girdžius, Remigijus Guoga ir kiti. O iš savo pusės aš padarysiu viską, ką galiu, kad padėčiau vystytis jauniesiems žaidėjams ir atskleisčiau jų geriausius bruožus“, - apie pasiruošimą sezonui kalbėjo „Kaunas City“ treneris iš Latvijos.
 
„Kaunas City“ ekipa komplektuojama siekiant į ją įtraukti kaip įmanoma daugiau kauniečių, tačiau komandoje bus ir ne vienas legionierius, pastaraisiais metais jau išbandęs save Lietuvos čempionate. Komandos vadovai atskleidžia, jog vis dar vyksta derybos su keletu ledo ritulininku, o kai kurie žaidėjai pasiruošimą sezonui pradėjo dirbdami individualiai. Komandos vartų gynyba bus patikėta Lietuvos rinktinės vartų sargui Artūrui Pavliukovui, kuris pernai iškovojo Lietuvos ledo ritulio čempionų titulą.
 
Atsakingai komplektuodami komandą „Kaunas City“ vadovai neslepia aukščiausių tikslų, tačiau taip pat pabrėžia, jog itin svarbi ir ateities vizija bei ilgalaikė komandos perspektyva.
 
„Pagrindinis mūsų tikslas yra neiškristi iš penketuko (juokiasi). Žinoma, juokaujame: kalbant rimtai, tai komanda turi nemažai tikslų, o pagrindinis mūsų tikslas – čempionų taurės išlaikymas Kaune. Tikime ir pasitikime savo komanda, treneriu, mūsų galimybėmis ir laukiame gerų rezultatų. Viską vertiname realiai, taip pat atsižvelgiame ir į situaciją su COVID-19 virusu. Norėtume jau šį sezoną žaisti netik su Lietuvos klubais, bet ar tai mums pavyks priklausys nuo daugelio aplinkybių. Dirbame nuosekliai, galvojame ir apie rezultatus ilgalaikėje perspektyvoje.“
 
„Kaunas City“ komandai ilgai laukti sezono starto nereikės: jau rugsėjo 18 dieną rungtynėmis su „LTeam Select“ klubu jie Kaune atidarys naują Lietuvos ledo ritulio čempionato sezoną.
 
Išplėstinis „Kaunas City“ komandos sąrašas šiam sezonui (preliminari komandos sudėtis, kuri gali keistis iki pirmųjų čempionato rungtynių):
 
Vartininkai: Artur Pavliukov, Daniej Jankovskij;
Gynėjai: Nojus Ašmonas, Alex Cyrenne, Lukas Eimontas, Povilas Jagelavičius, Ilja Malashkevich, Titas Milašius, Kristupas Nemanis, Vladislav Shiskov, Artiom Starovoitov, Nedas Zaderstrėmas, Žygimantas Girdžius;
Puolėjai: Kipras Bazevičius, Kirill Danilenko, Vytautas Jagelavičius, Paulius Grybauskas, Remigijus Guoga, Mykolas Kubilius, Brendan Leavitt, Pavel Pravilo, Roman Reshetnikov, Damir Shafeev.
 
Vyriausias treneris: Sergej Durdin