Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionate: trys rungtynės per tris dienas (anonsas)

Lietuvos čempionate: trys rungtynės per tris dienas (anonsas)

2019-01-22
hockey.lt informacija
Dėl priverstinių ir šventinių pertraukų Lietuvos ledo ritulio čempionate per pastaruosius du mėnesius buvo sužaisti vos du mačai, tačiau šalies ledo ritulio lygos gerbėjai pagaliau sulauks galimybės pasimėgauti Lietuvos pirmenybių mačais: per artimiausias tris dienas įvyks net trys akistatos.
 
Jau šiandien į tarpusavio susitikimą Elektrėnuose stos „Energijos“ ir „Geležinio Vilko“ komandos, kurios savo jėgas dar kartą išbandys ir po dviejų dienų. Šių ekipų mačas turėjo įvykti jau anksčiau, bet dėl šių klubų atstovų dalyvavimo pasaulio jaunimo IIA diviziono čempionate Taline, rungtynės buvo atidėtos ir įvyks šiandien 20:00 val. Iki šiol „vilkams“ mesti iššūkį čempionams nesisekė – visus keturis tarpusavio mačus šiemet laimėjo „Energija“, pergales pasiekdama trijų arba daugiau įvarčių skirtumu.
 
Vilniečiams beliks viltis, kad po pastarųjų įvykių „Energijos“ klube atotrūkis tarp šių komandų bus mažesnis, o per dvi akistatas trijų dienų laikotarpiu jiems pavyks bent kartą mesti iššūkį varžovams kovoje dėl taškų. Visgi, atsakomojoje dvikovoje „Geležinis Vilkas“ namų pranašumo neturės – savo namų mačą „vilkai“ taip pat žais Elektrėnuose.
 
Dviejų rungtynių Elektrėnuose tarpe įvyks ir viena iš labiausiai šį sezoną intriguojančių akistatų Lietuvos čempionate. Savo pečius dar kartą surems „Hockey Punks“ ir „Kaunas Hockey“ komandos, kurios pastaraisiais metais ne veltui tapo principinėmis varžovėmis.
 
Šiemet tarpusavyje geriau sekasi kauniečiams, kurie užtikrintai laimėjo visas tris rungtynes savo mieste, bet mačai Vilniuje buvo gerokai atkaklesni. Pirmajame mače pergale po pratęsimo džiaugėsi šeimininkai, o antrose rungtynėse minimaliu skirtumu triumfavo svečiai, tad atsižvelgus į tai, jog ateinantis mačas taip pat laukia sostinėje, galima tikėtis išvysti dar vieną atkaklų mūšį.
 
Papildomos intrigos šiose rungtynėse pridės ir tai, jog abu klubai ir toliau stiprina savo sudėtis. Šiose rungtynėse „Hockey Punks“ gretose turėtume išvysti Baltarusijos ir Ukrainos lygose triumfavusį Sergejų Markovskį, o „Kaunas Hockey“ klubą neseniai papildė ir savo debiuto laukia Lietuvos pilietybės siekiantis amerikietis Brendanas Leavittas.

Kuriam klubui sėkmė šypsosis paskutinėje reguliaraus sezono tarpusavio akistatoje sužinosime jau trečiadienį – 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje.
 
„Energija“ – „Geležinis Vilkas“
Sausio 22 dieną 20:15 val. Elektrėnų ledo rūmuose
 
„Hockey Punks“ – „Kaunas Hockey“
Sausio 23 dieną 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje
 
„Geležinis Vilkas“ – „Energija“
Sausio 24 dieną 20:15 val. Elektrėnų ledo rūmuose
 
Lietuvos ledo ritulio čempionato mačų tiesiogines transliacijas galėsite stebėti „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube paskyrose bei DELFI portale.