Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionate nenumaldomai artėja reguliaraus sezono kulminacija (anonsas)

Lietuvos čempionate nenumaldomai artėja reguliaraus sezono kulminacija (anonsas)

2019-02-26
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionato reguliariajame sezone klubams beliko sužaisti vos tris rungtynes, po kurių bus sudėlioti paskutinieji pirmenybių taškai, o komandos jau galės pradėti ruoštis kovą įvyksiančioms atkrintamosioms varžyboms. Prieš paskutinius susitikimus, siūlome atkreipti dėmesį į svarbiausias kovas likusių mačų metu.
 
Ar pavyks „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkams iš „Energijos“ atimti pirmąją vietą?
 
Lietuvos čempionate vis dar neaišku kuri ekipa reguliarųjį sezoną užbaigs pirma ir taip įgys namų pranašumą visų atkrintamųjų varžybų metu. Iki pirmosios vietos užsitikrinimo „Energijai“ nedaug trūko jau paskutinėse rungtynėse su „Kaunas Hockey“, kuriose pergalės atveju elektrėniškiai savo varžovams būtų tapę nepavejami. Nors laimėti mačo Lietuvos čempionams nepavyko, iš Kauno išsivežtas taškas dar labiau apsunkino kauniečių poziciją kovoje dėl reguliaraus sezono nugalėtojų vardo: dabar jiems būtina abi likusias rungtynes laimėti per pagrindinį rungtynių laiką.
 
Jau artimiausiose šių ekipų rungtynėse kauniečiai turės padaryti tai, ko iki šiol jiems nepavyko – įveikti „Energiją“ jų pačių arenoje. Paskutinėje tarpusavio akistatoje Elektrėnuose „Kaunas Hockey“ bent iki taško pritrūko įvarčio, o dabar jiems belieka viltis, kad jų ekipoje dar kartą sužibės slaptu ginklu tapęs Lukas Žukauskas. Sezoną Amerikoje pradėjęs puolėjas Kauno klube debiutavo būtent rungtynėse prieš „Energiją“, o šiam ledo ritulininkui neprireikė daug laiko parodyti, kodėl jis neseniai pirmą kartą buvo įtrauktas ir į Lietuvos rinktinės išplėstinį kandidatų sąrašą. 20-metis pelnė pirmąjį savo ekipos įvartį, o pratęsime atliko rezultatyvų perdavimą, taip pelnytai susižerdamas nemažą dalį triumfo prieš elektrėniškius nuopelnų.
 
Įdomi kova nusimato ir tarp abiejų komandų vartininkų. Čia savo meistriškumą progos pademonstruoti laukia ir kitas iš JAV sugrįžęs žaidėjas Elvinas Karla. Tiesa, vartininkas atvyko į priešingą stovyklą nei L. Žukauskas, o per likusius du mačus jis gali pradėti netiesioginę konkurenciją su Artūru Pavliukovu: abu šie vartininkai balandį sieks išsikovoti vietą Lietuvos rinktinėje. Bet kuriuo atveju, net jei E. Karla ir liktų ant suolo, dėl „Energijos“ vartų saugumo per daug nerimauti nereikėtų: kitas šios pozicijos žaidėjas Maksimas Ponomarenko statistiškai yra geriausias pirmenybių vartininkas, o nuo jo artimiausi konkurentai gerokai atsilieka.
 
Pirmoji šių komandų akistata įvyks jau šiandien, vasario 26 dieną 20:15 val. Elektrėnuose. Atsakomoji šių komandų akistata bus sužaista po dviejų dienų, vasario 28 dieną 20:00 val. Kauno ledo arenoje.
 
Priminsime, kad abi šias dvikovas galėsite stebėti „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube socialinių tinklų paskyrose arba internetinėje Delfi televizijoje.
 
Kas taps rezultatyviausiu čempionato žaidėju?
 
Be dviejų akistatų dėl pirmosios vietos, čempionate laukia ir paskutinis Vilniaus derbis. Nors ši akistata jau nebeturi jokios įtakos turnyrinei lentelei, joje taip pat galima įžvelgti ne vieną svarbų akcentą, kuris privers ant ledo iščiuožusius žaidėjus atiduoti visas jėgas siekiant pergalės.
 
Visų pirma, Vilniaus derbiai šį sezoną pasižymėjo ne tik ne kartą įsižiebusiomis emocijomis, tačiau ir atkaklia kova dėl pergalės. Tai simbolizuoja ir tarpusavio rezultatai: abi ekipos po kartą laimėjo mūšius per pagrindinį rungtynių laiką, o kartą „Hockey Punks“ paskutinę minutę išlyginusį rezultatą galiausiai triumfavo pratęsimo metu. Nors „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkams pavyti savo varžovų turnyrinėje lentelėje jau nebepavyks, triumfavus ir iškovojus daugiau taškų tarpusavio akistatose, tai atneštų „vilkams“ savotišką pergalę, kurios „pankai“ taip lengvai savo varžovams taip pat neatiduos.
 
Negana to, prieš paskutines rungtynes intrigos prideda ir pavojingiausių dviejų ekipų puolėjų akistata. „Geležinio Vilko“ atstovas Dominykas Bisturys (27 rezultatyvumo balai) ir „Hockey Punks“ narys Edgaras Rybakovas (25 rezultatyvumo balai) yra pagrindiniai kandidatai laimėti rezultatyviausio sezono žaidėjo titulą. Nors į titulą dar realiai pretenduoja ir vienu maču daugiau sužaisiantys „Kaunas Hockey“ nariai Dovydas Streckis ir Remigijus Guoga, šie nuo pirmenybėse lyderiaujančio D. Bisturio atsilieka trimis rezultatyvumo balais, o žaidžiant su geriausią gynybą šį sezoną demonstruojančia „Energija“, įvarčių pliūpsnio tikėtis sunku, tad tai gerokai apsunkina kauniečių galimybes aplenkti abiejų Vilniaus klubų lyderius, ypač jei šie pildys savo taškų kraitį paskutinėje tarpusavio akistatoje.
 
Beje, paskutinį Vilniaus derbį, kuris įvyks vasario 28 dieną 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje, stebėti galėsite ne tik kaip jau įprasta „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube socialinių tinklų paskyrose, tačiau ir Sport1 kanalu.