Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionatas: kas laukia III ir IV turuose?

Lietuvos čempionatas: kas laukia III ir IV turuose?

2018-10-04
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionato kovos tęsiasi, o jau šiandien startuoja trečiasis šalies pirmenybių turas. Prieš pirmąją šio turo akistatą, siūlome apkreipti dėmesį į tai, kas laukia III ir IV šių metų čempionato ture bei pagrindines šių turų intrigas.
 
Ar „Geležinio Vilko“ jaunimas gali įveikti visas Lietuvos čempionato komandas?
 
Pirmuose dvejuose turuose su „Hockey Punks“ klubu po pergalę pasidalinusi ir ne vieną ledo ritulio gerbėją pozityviai nustebinusi „Geležinio Vilko“ komanda artimiausiu metu bus viena iš labiausiai stebimų komandų Lietuvoje. Ne vienam šio sporto žiūrovui įdomu, kokius rezultatus jau dabar gali pasiekti ši talentinga ir jaunais žaidėjais besiverčianti komanda, o pirmuosius atsakymus į šiuos klausimus gausime jau šiandien.
 
Artimiausią savaitę „vilkų“ laukia dvi akistatos su daugkartine šalies čempione – Elektrėnų „Energija“, kuri ir šį sezoną pradėjo sėkmingai, iškovodama dvi pergales iš tiek pat galimų bei po dviejų turų pirmaujanti Lietuvos pirmenybėse. Nepaisant atsisveikimo su keletu lyderių, Elektrėnų komanda ir toliau yra pasiryžusi dominuoti Lietuvos čempionate ir nė vieniems jų oponentams stojant kovą su elektrėniškiais lengva tikrai nebus.
 
Abejose komandose taip pat yra ir ne vienas Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių kandidatas, kurių tarpusavio akistatas šį sezoną stebėti taip pat bus itin įdomu. Puikiai vieni kitus pažįstantiems žaidėjams tai bus ne tik galimybė parodyti save gerbėjams, tačiau ir puikus būdas susistiprinti savo akcijas prieš jaunimo rinktinių stovyklas.
 
„Geležinio Vilko“ komandos laukia nelengva akistata, tačiau tai taip pat suteikia puikią progą įsivertinti savo dabartinį pajėgumą bei patikrinti savo sugebėjimus kovoje su varžovais, kuriuos įveikti tikrai nėra paprasta. Pirmoji „Energijos“ ir „Geležinio Vilko“ akistata – spalio 4 dieną (ketvirtadienį) 20:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose. Spalio 10 dieną 20:15 val. įvyks atsakomoji šių komandų akistata Vilniaus „Pramogų arenoje“.
 
III turas: „Energija“ – „Geležinis Vilkas“, spalio 4 dieną, 20:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose
IV turas: „Geležinis Vilkas“ – „Energija“, spalio 10 dieną, 20:15 Vilniaus „Pramogų arenoje“
 
Kurios komandos vasaros politika buvo naudingesnė?
 
Artėjančią savaitę į tarpusavio dvikovas stos ir „Kaunas Hockey“ bei „Hockey Punks“ komandos, tarp kurių praėjusiais metais virė itin atkaklios kovos Lietuvos čempionato pusfinalyje. Pernai stipresni buvo kauniečiai, kurie laimėjo seriją rezultatu 2:1, o šią vasarą skirtingus kelius pasirinkusios komandos netrukus turės galimybę pademonstruoti, kurių tarpsezonyje atlikti darbai gali atnešti geresnius rezultatus.
 
Keletą lyderių praradusi ir juos garsiais žaidėjais pakeitusi „Kaunas Hockey“ komanda šį sezoną pradėjo dvejomis nesėkmėmis iš eilės. Tiesa, rungtyniaudama su šalies čempione – Elektrėnų „Energija“, rungtynėse namų aikštėje jie išlaikė intrigą iki pat susitikimo pabaigos, taip primindama tai, apie ką buvo kalbama jau prieš sezoną – Kaune iškovoti taškus šiemet nebus lengva nė vienam varžovui
 
Tuo tarpu stabilumą pademonstravusi „Hockey Punks“ komanda šiemet sezono starte pasidalino po pergalę su „Geležiniu Vilku“, o puikiai vienas kitą pažįstantys „pankai“ turi pakankamai patirties, kad pridarytų problemų visoms šalies čempionato komandoms. Per akistatas su jaunais ir greitais „vilkais“ sužibėjo rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju tapęs Edgaras Rybakovas, kuris gavęs kapitono pareigas ir toliau turėtų būti tuo žaidėju, kuris aikštėje vestų į priekį savo komandą, o nesustabdžius jo, įveikti vilniečius tikrai nebus paprasta.
 
Ar „Hockey Punks“ stabilumas leis atsirevanšuoti kauniečiams, ar naujus lyderius atrandanti „Kaunas Hockey“ komanda įrodys, jog jie yra pasiruošę ir šiemet palikti „pankus“ sau už nugaros – pamatysime jau spalio 6 ir 9 dienos akistatose. Pirmoji dvikova 18:00 val. bus sužaista Kauno ledo arenoje, o po trijų dienų klubai stos į akistatą Vilniaus „Pramogų arenoje“, kurios startas 20:15 val.
 
III turas: „Kaunas Hockey“ – „Hockey Punks“, spalio 6 dieną, 18:00 val. Kauno ledo arenoje
IV turas: „Hockey Punks“ – „Kaunas Hockey“, spalio 9 dieną, 20:15 Vilniaus „Pramogų arenoje“
 
Lietuvos ledo ritulio čempionato mačų tiesiogines transliacijas galėsite stebėti „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube paskyrose bei DELFI portale.