Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionatas: ar „Hockey Punks“ dar kartą įveiks „Energiją“? (anonsas)

Lietuvos čempionatas: ar „Hockey Punks“ dar kartą įveiks „Energiją“? (anonsas)

2019-01-30
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionate artėja lemiamos reguliaraus sezono kovos, po kurių paaiškės galutinės keturių pirmenybėse dalyvaujančių komandų pozicijos prieš atkrintamąsias varžybas. Artimiausiomis dienomis bus sužaisti dar trys mačai, po kurių bus atsakyta į dar daugiau šio sezono klausimų.
 
Visoms komandoms sužaidus bent po 11 rungtynių, didžiausią intrigą čempionate kelia dvikova dėl pirmosios pozicijos. Jei sezono pradžioje Elektrėnų „Energija“ buvo įgijusi solidesnį pranašumą, tai du kluptelėjimai sezono metu paliko galimybę „Kaunas Hockey“ atimti iš Lietuvos čempionų pirmąją poziciją lygos rikiuotėje ir namų pranašumą prieš atkrintamąsias varžybas.
 
Dėl pirmos vietos kovojanti „Energija“ jau šį vakarą galės įrodyti, jog jie yra nusiteikę neužleisti šios vietos kauniečiams. Būtent šiandien jų laukia akistata su dukart juos Elektrėnuose įveikusia „Hockey Punks“ komanda, o šįkart mačas laukia Vilniuje, kur „pankai“ bandys padovanoti šventę savo gerbėjams.
 
Prieš šį mačą intrigos prideda ir tai, kad jis bus debiutinis abiejų komandų naujokams: „Energijos“ gretose turėtų debiutuoti Michailas Jevstignejevas, o „Hockey Punks“ gretose turėtume išvysti Aleksejų Kuveką. Beje, prieš šias rungtynes iš „Energijos“ į „Hockey Punks“ sugrįžo ir gynėjas Lukas Manomaitis, kuris šį sezoną elektrėniškių gretose sužaidė du mačus.
 
Jau rytoj vytis „Energiją“ bandys ir šiuo metu penkiais taškais atsiliekanti, bet vienomis rungtynėmis mažiau sužaidusi „Kaunas Hockey“ komanda. Kauniečių laukia mūšis su jau 10 kartų iš eilės pralaimėjusia „Geležinio Vilko“ ekipa. Paskutinį kartą šių klubų akistatą laikinosios sostinės atstovai laimėjo net 11:2, bet atsipalaiduoti prieš laukiančią akistatą „Kaunas Hockey“ tikrai negali, nes kiekvienas prarastas taškas gali komplikuoti jų galimybes triumfuoti reguliariame sezone. Beje, lyginant su praėjusiomis tarpusavio rungtynėmis, „vilkai“ taip pat sulaukė pastiprinimo: į jų ekipą grįžo neseniai sidabrą pasaulio jaunimo IIA diviziono čempionate iškovojęs ir sezoną Kanados GMHL lygoje pradėjęs Martinas Petiulis.
 
Trijų mačų ciklą šį kartą užbaigs „Hockey Punks“ ir „Geležinio Vilko“ mačas šeštadienį. Šiuo metu „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkai nuo savo varžovų atsilieka aštuoniais taškais, tad norėdami jau dabar neprarasti vilčių pakilti iš turnyrinės lentelės dugno, jie privalo įveikti savo tiesioginius konkurentus.
 
„Hockey Punks“ – „Energija“
Sausio 30 dieną 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje
 
„Kaunas Hockey“ – „Geležinis Vilkas“
Sausio 31 dieną 20:00 val. Kauno ledo arenoje
 
„Hockey Punks“ – „Geležinis Vilkas“
Vasario 2 dieną 15:00 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje
 
Lietuvos ledo ritulio čempionato mačų tiesiogines transliacijas galėsite stebėti „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube paskyrose.