Titulinis » Naujienos » Lietuvos atstovės pirmą kartą istorijoje triumfavo Baltijos moterų ledo ritulio čempionate!

Lietuvos atstovės pirmą kartą istorijoje triumfavo Baltijos moterų ledo ritulio čempionate!

2023-03-18
hockey.lt informacija
Lietuvos rinktinės kandidačių pagrindu sudaryta komanda triumfavo Baltijos moterų ledo ritulio čempionate.
 
Antrose finalo rungtynėse lietuvės 6:1 nugalėjo čempionato favoritę „Laima“ ekipą ir pirmą kartą iškovojo Baltijos moterų ledo ritulio nugalėtojų titulą. Latvėms apskritai tai buvo pirmasis nesėkmingas pasirodymas jų komandos istorijoje: iki tol jos buvo laimėjusios visus Latvijos ir Baltijos moterų čempionatus.
 
Rungtynes Lietuvos ekipa pradėjo itin sėkmingai jau trečiąją minutę įsiverždama į priekį. Daugumoje varžovų zonoje ritulį perėmusi Viltautė Jasinevičiūtė perdavė jį Klarai Miuller, o ši atidarė Lietuvos rinktinės įvarčių sąskaitą (02:54, rez. perd. V. Jasinevičiūtė).
 
Įpusėjus kėliniui tas pats duetas pelnė ir dar vieną įvartį. Šį kartą reidą atliko jau K. Miuller, kuri asistavo ritulį vienu lietumu į vartus siuntusiai V. Jasinevičiūtei (13:34, rez. perd. K. Miuller).
 
Taip pat sėkmingai šios žaidėjos žaidė ir antrajame kėlinyje. Iš pradžių V. Jasinevičiūtė mažumoje (23:52), o vėliau ir K. Miuller (26:37, rez. perd. V. Jasinevičiūtė) žaidžiant daugumoje gražiais įvarčiai padvigubino lietuvių pranašumą.
 
Latvėms savo įvartį pavyko pelnyti gavus progą dvigubai kiekybinei persvarai, po Hannos Štrause pasiųsto ritulio į vartus (29:42, rez. perd. Aija Balode, Ivita Krūmina). Visgi, dar antrajame kėlinyje lietuvės susigrąžino keturių įvarčių pranašumą. Po kelių metimų ritulys galiausiai pasiekė Vaiva Rastenytę, o ši nieko nelaukdama pasiuntė jį į vartus (32:34, rez. perd. V. Jasinevičiūtė, Ramunė Maleckienė).
 
Trečiajame kėlinyje lietuvių persvarą įtvirtino dar vieną puikų įvartį pelniusi K. Miuller (55:08, rez. perd. R. Maleckienė).
 
Po rungtynių buvo apdovanotos ir geriausios čempionato žaidėjos. Rezultatyviausia turnyro žaidėja tapo K. Miuller, MVP titulas įteiktas R. Maleckienei.