Titulinis » Naujienos » Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinės treneris A.Jadkauskas: „Esame patenkinti nuveiktu darbu pasiruošimo stovykloje“ (paaiškėjo galutinė sudėtis)

Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinės treneris A.Jadkauskas: „Esame patenkinti nuveiktu darbu pasiruošimo stovykloje“ (paaiškėjo galutinė sudėtis)

2014-03-22
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinė šeštadienį baigė pasiruošimą pasaulio II diviziono A grupės varžyboms. Jau sekmadienį lietuviai išskrenda į Didžiosios Britanijos miestą Dumfryje, kuriame kovo 24-30 dienomis kovos su Kroatijos, Didžiosios Britanijos, Korėjos, Nyderlandų ir Rumunijos rinktinėmis.
 
Šeštadienį po rytinės treniruotė treneriai pranešė galutinę komandos sudėtį. Traumą patyrusį Roką Bazį pakeitė Pavelas Zhukauskas, o vartus saugos Artūras Pavliukovas („Energija“, Lietuva) ir Germantas Juškaitis.
 
Vyriausiasis Lietuvos jaunių rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas liko patenkintas žaidėjų noru bei pasirengimo stovykla.
 
„Nuveiktu darbu esame patenkinti, nors, žinoma, laiko visada galėtų būti daugiau, tačiau sąlygos tikrai buvo geros“, - sakė A.Jadkauskas. „Vieni žaidėjai per sezoną turėjo daugiau žaidybinės praktikos, kiti mažiau, tačiau bandėme visus įvesti į žaidimą, laikas parodys kaip mums sekėsi“.
 
Jauniausi rinktinėje bus Tomašas Krukovskis ir Kostas Gusevas, kuriems šiais metais sueis tik po 15-a metų.
 
„T.Krukovskio fiziniai duomenys yra labai geri. Nors jis dar jaunas, tačiau pasirinkimas tarp gynėjų nebuvo labai didelis, o palyginus su kitais likusiais kandidatais jo fiziniai duomenys buvo tikrai labai geri“, - apie T.Krukovskio pasirinkimą kalbėjo vyr. treneris.
 
A.Jadkauskas apgailestavo, kad rungtynėse su „Brest“ traumą patyrė R.Bazys.
 
„Per pirmąsias varžybas su „Brest“ komanda praradome labai svarbų žaidėją R.Bazį. Jis rungtyniavo centre, todėl reikia greitai surasti kas galėtų rungtyniauti toje pozicijoje“.
 
Praėjusiais metais Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė sužaidė tik vienas draugiškas rungtynes su Lietuvos vyrų rinktine, kurias pralaimėjo 0:5, tačiau šiemet lietuviai sužaidė net keturias draugiškas rungtynes ir visas jas laimėjo.
 
Paklausus trenerio, ar keturios pergalės iš keturių nepadarys taip, kad žaidėjai ims per daug pasitikėti savo jėgomis, A.Jadkauskas tikino, kad pozityvios emocijos neturėtų trukdyti čempionate.
 
„Pozityvas niekam nemaišo, tikėkimės, kad jis išliks ir iki pasaulio čempionato. Žaidėme su dviem labai skirtingomis komandomis. Pirmas dvi rungtynes rungtyniavome prieš sąlyginai silpnesnę komandą („Mogilevas“), tačiau ketvirtadienį ir penktadienį žaidėme su šiek tiek vyresnius žaidėjus turinčia ekipa - „Brest“ buvo kur kas stipresni. Šiek tiek rūpestį kelia tai, kad praleidome nemažai įvarčių, tačiau džiugina, kad ir įmušėme“, - kalbėjo A.Jadkauskas. „Nemažai dėmesio skiriame žaidimui daugumoje, gerai pavyko išnaudoti šį pranašumą prieš „Brest“. Pas mus komandoje nėra pirmo, antro ar trečio penketo, pasaulio čempionate keisime žaidėjų penketukus, žiūrėsime pagal varžovą“.
 
Lietuvos jaunių rinktinės žaidėjai Erikas Sadauskas ir Donatas Vitte sutartinai teigė, kad į pasaulio čempionatą važiuoja kovoti dėl medalių.
 
„Važiuojame kovoti iki galo, iki paskutinių sekundžių. Sieksime medalių, o kaip gausis - pamatysime“, - teigė E.Sadauskas.
 
Tuo tarpu D.Vitte džiaugėsi gera atmosfera komandoje: „Važiuojame medalių, stengsimės parodyti geriausią rezultatą. Man labai patiko ši pasiruošimo stovykla, turėjome geras varžybas, komanda draugiška, aikštelėje taip pat jaučiamės gerai“.
 
Pirmąsias rungtynes pasaulio čempionato II diviziono A grupėje lietuviai žais pirmadienį 18:30 su Kroatijos jaunimu.
 
Galutinė Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinės sudėtis:
 
Vartininkai: Artūras Pavliukovas („Energija“, Lietuva), Germantas Juškaitis.
 
Gynėjai: Edgaras Protčenko („Young Roosters“, Vokietija), Aurimas Gaidauskas („Energija“), Domantas Čypas („Juodupė“), Jaunius Jasinevičius („AIK-Hockey“, Švedija), Danielius Benilovas („Krylia Sovetov“, Rusija), Kostas Gusevas (SKA St.Peterburgas, Rusija) ir Tomašas Krukovskis (ESSM).
 
Puolėjai: Edvinas Boroška (ESSM), Deividas Četvertakas ir Ilja Četvertakas (abu - Hamburgo SV, Vokietija), Erikas Sadauskas (ESSM), Dominykas Bisturys („Energija“), Artūras Laukaitis („Young Roosters“, Vokietija), Donatas Vitte („Energija“), Dominykas Škadauskas (ESSM), Vilius Krakauskas (Tukumo HK, Latvija), Dominykas Bogdziulis („Assat“, Suomija), Pavelas Zhukauskas (SKA St.Peterburgas, Rusija), Lukas Žukauskas (Kauno "Baltų ainiai"), Nojus Marcinkevičius (Vilniaus "Geležinis vilkas")..