Titulinis » Naujienos » Lietuvoje – ledo ritulio bumas! (VIDEO)

Lietuvoje – ledo ritulio bumas! (VIDEO)

2016-01-06
hockey.lt informacija
 Prieš pat Naujuosius metus paspaudus šalčiams atsirado galimybė pasimėgauti saule, grynu oru ir sportiniais žiemos malonumais. Žiema ištraukė minias lietuvaičių į lauką, kur vaikai ir suaugę griebė kas papuolė po ranka ir išnaudoję visus kalnus kalnelius, nelygumus, ėmė leistis su vėjeliu žemyn.
 
Kita dalis drąsesniųjų užlipo ant vandens telkinių. Kuriuos papuošė ledas. Vienur jis apsnigtas, teko patiems nusivalyti, kitur, kaip vakarų Lietuvoje, lygus kaip stiklas. Mat čia iki šiol nėra sniego, o vandens telkiniai užšalo be jokio vėjelio.
 
Tad sulyg pirmasiais šalčiais ledo ritulio gerbėjai puolė naudotis nemokamais ledo malonumais. Visoje Lietuvoje žmonės ėmė į rankas turimas pačiūžas, lazdas, ritulius ir puolė žaisti ledo ritulį.
 
Sukruto ir miestų valdžia. Vilnius įrengė keletą ledo aikštelių, tą patį daro ir Kaunas. Panevėžys žengė kitu keliu – atidarė pusiau dengtą, dirbtinio ledo aikštelę, kuri netrukus bus priduota ir ja iki pat balandžio galės mėgautis visi miestiečiai.
 
Ledą lieja Šalčininkai, Utena, Rokiškis, Juodupė ir dar galybė mažesnių miestelių.
 
Šią žiemą pilnavertes treniruotes jau turi ir Telšių „Masčio“ ledo ritulininkai, savo miestelį skambiai pavadinę „Lietuvos Kanada“.
 
„Nuo senųjų laikų, Telšiai jau taip vadinami „Lietuvos Kanada“. Kadangi pas mus buvo šalčiausias kraštas, Lietuvoje dar nebuvo ledo, mes jau jį turėdavom. Tad taip mus ir praminė. Turime ledą ir dabar, kurį juosia tikri ledo ritulio bortai, tad galima žaisti ir mėgautis ledo rituliu į valias, kol leidžia orai“,- sakė vienas pirmųjų Telšių „Masčio“ klubo ledo ritulininkų, 72-iejų metų Aleksandras Butkevičius.
 
Telšiškiai šiais metais švęs jau 60 metų klubo jubiliejų. Tuomet futbolininkai neturėjo gerų sąlygų žiemą ir šaltuoju metų laiku kamuolį išmainydavo į pačiūžas ir lazdas. Taip ir atsirado ne vienas ledo ritulio klubas Lietuvoje.
 
Klaipėdoje, vietos vaikų ledo ritulio klubas jau pradėjo rengti treniruotes lauke, o vaikai ant ledo praleidžia po tris – keturias valandas. Šalia šąla tėvai, tačiau jie patenkinti, jog vaikai ne prie kompiuterių, o gryname ore. Jie žino, jog šaltis nebaisus ir jis tik grūdina.
 
Ir tai tik vienas kitas pavyzdys, kaip Lietuvoje mėgstamas ledo ritulys. Internete galima rasti nuotraukų, kaip ledas liejamas Ukmergėje, Kintuose, kitose vietovėse.
 
Viena gražesnių nuotraukų užfiksuota šalia Palangos, Kunigiškėse, kur buvusiame karjere vietos entuziastai paruošę ledą ledo rituliui.
 
Ledo ritulys yra mylimas ir mėgiamas. Tolia išvada peršasi pamačius gausybę sportuojančiųjų ant natūralaus ledo.
 
Laukiame ir jūsų nuotraukų iš jūsų ledo ritulio „arenų“ elektroniniu paštu info@hockey.lt Gražiausią, įdomiausią nuotrauką atsiuntusiam įteiksime Lietuvos ledo ritulio rinktinės marškinėlius. Laukiame jūsų nuotraukų iki sausio 17 dienos.  
 
 
Klaipėdos raj., "Stiklinis ledas"
 
 
 
Palanga, Kunigiškės, "Pasiruošę mačui"
 
 
Telšiai, "ledo arena"
 
 
Ukmergė, "Čiuošim"