Titulinis » Naujienos » Lietuvių savaitgalis užsienyje: pratęsta N. Ališausko rezultatyvių rungtynių serija ir pirmasis M. Griniaus įvartis

Lietuvių savaitgalis užsienyje: pratęsta N. Ališausko rezultatyvių rungtynių serija ir pirmasis M. Griniaus įvartis

2022-10-10
hockey.lt informacija
Praėjusį savaitgalį tęsėsi užsienyje vykstančios pirmenybės, kuriose rungtyniauja Lietuvos ledo ritulininkai.
 
Savo taškų sąskaitą savaitgalį papildė Slovakijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujantis Nerijus Ališauskas. Lietuvis su komandos draugais 3:2 parklupdė šalies čempionę „Nitra“ bei 4:3 palaužė „Poprad“. Abejuose mačuose Lietuvos rinktinės kapitonas atliko po rezultatyvų perdavimą ir pratęsė savo rezultatyvių rungtynių seriją iki keturių.
 
Penktadienį dar vieną įvartį Lenkijos aukščiausioje lygoje pelnė Markas Kaleinikovas. Rungtynėse su „Zaglebie Sosnowiec“ lietuvis buvo vienintelis tiksliai ritulį į vartus pasiuntęs žaidėjas leisdamas „Jastrzebie“ triumfuoti 1:0. Tuo tarpu sekmadienį jo komanda taip pat 1:0 palaužė „MMKS Podhale“ ekipą, o šiame susitikime mūšų šalies atstovas nepasižymėjo.
 
Dvi pergales Suomijos antroje lygoje (Mestis) iškovojo „Peliitat“ su Martynu Griniumi. Jie namuose 3:1 ir 4:2 nugalėjo varžovus iš Latvijos „Zemgale“ ir džiaugėsi pirmomis pergalėmis sezone. Prie antrosios pergalės įvarčiu prisidėjo ir Lietuvos rinktinės narys, kuriam tai buvo pirmasis įvartis „Mestis“ pirmenybėse.
 
Dar vieną nesėkmę Vengrijos pirmenybėse patyrė „Feha19“ su Ugniumi Čižu. Lietuvis asistavo vieninteliam savo komandos įvarčiui bet jo ekipa 1:4 neatsilaikė prieš „Ferencvaros“ ledo ritulininkus.
 
„Erfurt“ klubo neišgelbėjo tris rezultatyvumo balus (įvartis ir du rezultatyvūs perdavimai) surinkęs Arnoldas Bosas – svečiuose jie 4:5 nusileido „Leipzig“ komandai. Kitose rungtynėse puolėjas iš Lietuvos liko be rezultatyvumo balų, o jo ekipa 2:5 pralaimėjo „EG Diez-Limburg“ klubui.
 
Eimanto Noreikos atstovaujama „Steel Wings“ Alpių ledo ritulio lygoje net 0:7 pralaimėjo „Jesenice“ klubui. Puolėjas šiame susitikime užsidirbo 4 baudos minutes.
 
Pergalingai Prancūzijos antros lygos pirmenybes pradėjo „Nantes“. Jų gretose žaidžiantis Edgaras Protčenko keturis kartus metė į vartus, o „Nantes“ 3:1 susitvarkė su „Albatros de Brest“ pasipriešinimu.
 
Norvegijos antrajame divizione dvi pergales iškovojo „Loreskog“ komanda. Laurynas Lubys pirmajame susitikime atrėmė 31 iš 34 „Bergen“ metimų padėdamas iškovoti pergalę 6:3, o antrose rungtynėse jis nuo suolo stebėjo savo komandos pergalę 1:0 prieš tuos pačius varžovus. Toje pačioje lygoje žaidžianti „Nidaros“ su Dominyku Bogdziuliu pasidalino po pergalę 1:2 po pratęsimo ir 5:2 su „Comet“ ekipa. Abejuose mačuose lietuvis liko be rezultatyvumo balų.
 
Nesėkmingai savaitgalis susiklostė Suomijos trečiajame divizione žaidžiančiai „JHT“ komandai, kuri 3:4 po pratęsimo nusileido „Jarvenpaa“ ir 4:5 turėjo pripažinti „Riemu“ pranašumą. Kostas Gusevas pirmajame susitikime atliko rezultatyvų perdavimą, o antrose rungtynėse nepasižymėjo.