Titulinis » Naujienos » Lietuvės varžysis Baltijos moterų ledo ritulio lygos finale

Lietuvės varžysis Baltijos moterų ledo ritulio lygos finale

2023-03-11
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio rinktinės pagrindu sudaryta komanda pateko į Baltijos moterų ledo ritulio lygos finalą.
 
Šeštadienį Lietuvos ledo ritulininkės stojo į lemiamą pusfinalio akistatą su „HS Riga“ ledo ritulininkėmis iš Latvijos. Elektrėnuose vykusiose rungtynėse mūsų šalies atstovėms teko vytis varžoves, tačiau galiausiai rezultatą jos išlygino, o nugalėtojas paaiškėjo po baudinių serijos, kurioje triumfavo ir pergalę 3:2 iškovojo Lietuvos atstovės.
 
Šiose rungtynėse „HS Riga“ pirmajame kėlinyje buvo sugebėjusios įgyti dviejų įvarčių persvarą, bet antrosios rungtynių atkarpos metu tiksli buvo Klara Miuller, o trečiajame kėlinyje pelnytas Marijos Kukanovos įvartis leido lietuvėms pratęsti akistatą, kurios nugalėtojas paaiškėjo po baudinių serijos. Jos metu tikslūs M. Kukanovos ir Vaivos Rastenytės metimai lėmė lietuvių triumfą bei žygį į finalą.

Baltijos moterų ledo ritulio lygos finale lietuvių laukia „Laima“ ledo ritulininkės. Serija startuos kovo 15 d. Rygoje, o kovo 18 dieną tarpusavio dvikova bus žaidžiama Elektrėnuose. Jei prireiktų lemiamų serijos iki dviejų pergalių rungtynių, jos būtų žaidžiamos kovo 19 d. Latvijoje.